avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de nastere romanesc pentru copil nascut in ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de nastere romanesc pentru copil nascut in Spania - alt tata decat sotul mamei

buna ziua

Ma numesc carmen si am o fetita de 4 luni nascuta in Spania
Problema e alta, eu sunt casatorita in romania iar aici in spania copilul e recunoscut de iubitul meu care este si tatal natural Cum as putea ca sa scot certificatul de nastere romanesc
D.le Patrick_, stati linistit nu postam doar de dragul de a scrie. Din experienta mea in domeniu va pot spune cu toata responsabilitatea ca toti cetatenii romani trimisi inapoi in Spania pentru rectificarea actului, au venit cu certificatul rectificat. Deci, se poate. Acuma, ca cetateanul o tine pe-a lui si doreste mortis sa i se transcrie actul asa cum este, adica gresit din punct de vedere al legislatiei romane in vigoare e problema lui. Sa nu uitam insa ca acel certificat romanesc ii foloseste doar pe teritoriul Romaiei, in fata autoritatilor romane, unde se aplica legea romana, in Spania folosindu-l pe cel spaniol. Dupa transcriere insa actul transcris nu mai poate fi rectificat asta e lucru cert deoarece se poate demonstra oricand ca nu este vina ofiterului de stare civila care a copiat mot-a-mot. Cu aceasta eu unul am incheiat postarea la acest subiect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna - certificat de naștere minor nerecunoscut de tata în spania Ella si costel Ella si costel Am si eu o intrebare daca divortezi si nu recunosti ca ai copil ce este de facut? Si daca copilul va fi trecut pe numele mamei la registro civil spaniol si ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere copii nascuti in spania yram_tl yram_tl Buna ziua , citind pe forum am gasit un caz asemanator cu al meu .Sunt casatorita si despartita spun despartita nu divortata ,de 3 ani sunt in spania traiesc ... (vezi toată discuția)
Copil născut în spania, cu alt tată decât soțul mamei cum se obține certificatul de naștere românesc? cristinaflorentin cristinaflorentin Buna ziua eu sunt casatorita dar nu mai stau cu fostul sot,am alta relatie ce a rezultat un copil,acesta find nascut in Spania a putut fi recunoscut de tatal ... (vezi toată discuția)