avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tutela unui minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tutela unui minor

Intr-un proces de tutela,exista vreo sansa ca minorul sa fie acordat unuia dintre parinti,daca respectivul parinte,are handicap sever de gradul 2?
Cel mai recent răspuns: AndreiRobert , utilizator 13:11, 16 Iunie 2013
Cred ca mai bine stie avocatul dvs, ce ati cerut fiecare si cum a admis fiecare cerere.. in poate admise in parte. Asteptati hotararea si vedeti atunci ce scrie si ce s-a hotarat.
Minuta aia e de cateva randuri, scrieti-ne si noua ce cuprinde si ce a cerut fiecare parte in mare. Ca ba sunt doua cereri identice, ba sunt diametral opuse!
Identic inseamna ca si eu si dv. cerem acelasi lucru!!!
Probabil n-am detaliat indeajuns.O sa incep cu inceputul.
Am fost chemat in instanta de catre concubina,dupa ce aceasta a parasit domiciliul,printr-o Ordonanta Prezidentiala pentru stabilirea domiciliului minorului,rezultat in urma relatiei noastre.La primul termen am solicitat amanare pentru a-mi putea angaja un aparator legal,eu neavand cunostinte in domeniul juridic.Intre timp,la sfatul avocatei,am inaintat si eu un dosar,urmand a fi dezbatuta conexarea dosarelor,astfel am incercat sa incetinesc sau sa mai castig cateva saptamani pana la judecarea dosarului,din dorinta de a-mi pastra copilul cat mai mult posibil.
Dupa conexare,de la Ordonanta Prezidentiala s-a ajuns la judecare pe fond,atat eu cat si concubina,prin avocati,am formulat aceleasi cereri si anume: stabilirea domiciliului minorului,exercitarea drepturilor parintesti in comun,plata unei pensii alimentare sau de intretinere si plata cheltuielilor de judecata.Ambele cereri au fost admise,mi s-a spus initial de catre avocata care ma reprezinta,ca mai apoi sa aflu ca de fapt s-a decis totul in favoarea concubinei,adica domiciliul minorului stabilit la aceasta,obligatia de a platii pensie de intretinere/alimentara si cheltuieli de judecata,eu n-am inteles nici pana astazi ce mi s-a admis in final,caci au fost ambele cereri admise.Si nici avocata nu m-a putut lamurii.
Desii mama minorului are grave afectiuni de sanatate,desii am venituri de 2 ori chiar 3,mai mari decat concubina si familia acesteia,desii au fost neconcordante clare intre declaratiile martorilor referitoare la imobilul in care minorul urmeaza sa locuiasa si ancheta sociala,care precizeaza clar,4 persoane adulte locuiesc in 3 camere,modest mobilate,desii am fost acuzat de violenta domestica,la dosar exista o adeverinta UPU,eliberata pe numele concubinei in care se specifica clar ca,desii doamna X acuza ca a fost victima unui abuz fizic,aceasta nu prezinta urme fizice sau de alta natura in aceasta privinta,am pierdut acest proces.Inca ma intreb cum este posibil asa ceva.
Hotararea nu am primit-o inca dar deja urmez pasii necesari unui recurs,sistemul juridic mi se pare o mizerie din acest punct de vedere si desii nu am nici o speranta ca-mi voi gasii dreptatea in instantele romanesti sunt dispus sa fac orice pentru a-mi pastra copilul.
In final as dorii sa stiu ce cai de atac mai am dupa recurs,caci avocata nu imi ofera prea multe sperante,singura varianta care imi ramane fiind,contestarea platii pensiei de intretinere.
Sunt foarte curios cum o sa-si motiveze decizia,domnul judecator.E incredibil cum la 23 de ani de la Revolutie inca mai avem aceste metehne,doctrine,comuniste.Favorizam mamele caci sunt mame.Ar fi ilar daca n-ar fi tragic.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iunie 2013
AndreiRobert, utilizator
desigur situatia nu este de loc buna, insa in recurs , daca va aparati corespunzator aveti sanse. trebuie sa stiti insa ca stabilirea domiciliului la tata este o decizie foarte grea pentru un judecator, avand in vedere cutuma generala a instantelor. prin urmare, daca vreti sa va optimizati sansele va trebuie un avocat care sa aiba experienta in asemenea cazuri.

din experienta va spun ca sunt procese dificle deoarece trebuie rasturnata prezumtia de incredintare la mama. nu este suficient sa aveti probe , ci conteaza si cum sunt ele admisitrate pentru as-i releva concludenta si pertinenta.

Alte discuții în legătură

Precizare divort gabitza12 gabitza12 Buna ziua, sunt somera si apelez la cunostintele dumneavoastra de a ma indruma. Mi s-a pus in vedere sa-mi precizez actiunea de divort, eu cerand la depunerea ... (vezi toată discuția)
La 14 ani-autoritate parinteasca crisjila crisjila Buna ziua, Locuiesc in Franta impreuna cu sotia,ea are 2 copii,impreuna Avem un bb de o luna si eu mai am un baiat care face 14 ani in mai. Nu am fost ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor la notar Adeea Adeea Buna ziua. Sotul meu a cerut divort pe cale amiabila la notar insa noi avem un copil de aproape 2 ani. Eu vreau copilul sa ramana la mine insa situatia ... (vezi toată discuția)