avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Declararea simulatiei
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Declararea simulatiei

vreau sa declar simulatia intr-un contract de vanzare cumparare pentru un imobil. Intre mine si fostul proprietar este incheiat un contract de vanzare cumparare secret in forma scrisa sub semnatura privata. Actul aparent este tot un contract de vanzare cumparare intre fostul proprietare si doi titulari, in forma autentica. Cei doi titulari ai dreptului de proprietate (aparenti) sunt de acord , au dat declaratii autentice in acest sens, cu declararea simulatiei si trecerea imobilului in proprietatea mea in mod public. Pe fostul proprietar nu il mai pot gasi. Imi puteti da sfaturi referitor la cum as putea realiza cel mai simplu aceasta actiune. Se poate realiza pe calea medierii intre mine si cei doi titulari actuali in are ei recunosc simulatia sau trebuie si vanzatorul inclus in mediere ? Va multumesc
Si eu pot sa merg maine si sa zic in fata instantei ca am incheiat un contract consensual cu dvs., insa atata timp cat nu duc si un inscris care sa dovedeasca acest lucru acea intelegere nu v-a avea nici o valoare juridica in fata instantei, ca de fapt la asta ma refeream. Dupa cum bine stiti, oricine afirma o pretentie in fata instantei trebuie sa o si dovedeasca. Cum puteti sa cereti constatarea unei intelegeri nescrise? Este imposibil fara o proba. Cum dovediti intelegerea dupa parerea dvs.? Degeaba zic C si B ca exista o intelegere cu privire la simulatie daca nu pot sa si dovedeasca.
În speța de față nu se pune problema dovedirii deoarece părțile recunosc simulația.

Deci, dacă mergem amândoi în instanță și recunoaștem că am fost de acord să încheiem o simulație aceasta este valabilă și își va produce efectele, iar instanța nu se poate opune voinței părților indiferent dacă există un înscris sau nu cu privire la acea convenție.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Aprilie 2013
Patrick_, utilizator
E ca si cum Gheorghe ar recunoste actul incheiat de mine cu dvs., desi noi negam existenta acestuia. Asa ceva nu se poate. Dar eu ma las pagubas..
Din partea mea puteti sa mergeti cand aveti posibilitatea in instanta si sa cereti ceea ce ziceti si sa vedeti ce se intampla. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta interesanta uleana uleana In 2001 se incheie un antecontract sub semnatura privata intre promitentul - vanzator si promitentul - cumparator si se da un avans reprezentand 20% din ... (vezi toată discuția)
Dovedirea simulatiei roxanagina roxanagina .... cum poate fi dovedita legal o interpunere de persoane... conventia verbala poate fi considerata contrainscris? daca conventia verbala poate fi ... (vezi toată discuția)
In cazul simulatiei geta_tabacu geta_tabacu ...in cazul simulatiei prin interpunere de persoane a contractului de vinzare cumparare a unei garsoniere ,contrainscrisul poate fi conventie verbala? cum se ... (vezi toată discuția)