avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Declararea simulatiei
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Declararea simulatiei

vreau sa declar simulatia intr-un contract de vanzare cumparare pentru un imobil. Intre mine si fostul proprietar este incheiat un contract de vanzare cumparare secret in forma scrisa sub semnatura privata. Actul aparent este tot un contract de vanzare cumparare intre fostul proprietare si doi titulari, in forma autentica. Cei doi titulari ai dreptului de proprietate (aparenti) sunt de acord , au dat declaratii autentice in acest sens, cu declararea simulatiei si trecerea imobilului in proprietatea mea in mod public. Pe fostul proprietar nu il mai pot gasi. Imi puteti da sfaturi referitor la cum as putea realiza cel mai simplu aceasta actiune. Se poate realiza pe calea medierii intre mine si cei doi titulari actuali in are ei recunosc simulatia sau trebuie si vanzatorul inclus in mediere ? Va multumesc
Mi-ar fi placut mie sa inventez eu sau "medierea" asa ceva , insa nu eu am inventat-o ci marele civilist roman prof.univ.dr. Francisc Deak .

Ultima modificare: Vineri, 19 Aprilie 2013
Carmen Faur, Mediator
carmenfaur a scris:

Mi-ar fi placut mie sa inventez eu sau \"medierea\" asa ceva , insa nu eu am inventat-o ci marele civilist roman prof.univ.dr. Francisc Deak .




Daca e un mandat simulat, inseamna ca nu mai e mandat. Ori simulatie, ori mandat, pentru ca nu pot fi amandoua. Simulatia este de trei feluri, printre care si interpunerea de persoane care este diferita de mandatul fara reprezentare. Cu toata parerea de rau...
Ultima modificare: Vineri, 19 Aprilie 2013
LuchianSeb, utilizator
Patrick_ a scris: ,,În această speță există toate condițiile simulației (inclusiv actul secret - după cum o afirmă chiar partea), acesta fiind încheiat între vânzător și adevăratul cumpărător care a plătit și prețul, asupra întregii operațiuni existând o înțelegere (inclusiv asupra intenției de a simula), care nu trebuie să fie neapărat una scrisă și expresă ci poate rezulta fără echivoc din împrejurările cauzei.''




Cum ar putea sa existe un contraanscris nescris si fara clauze exprese astfel incat sa rezulte ca este un contraanscris??
Ultima modificare: Vineri, 19 Aprilie 2013
LuchianSeb, utilizator
LuchianSeb a scris:

Cum ar putea sa existe un contraanscris nescris si fara clauze exprese astfel incat sa rezulte ca este un contraanscris??

Confunzi contraînscrisul cu „intenția de a simula” (sau „acordul simulatoriu” - cum îi spune L. Pop).
Vezi L.Pop - Tratat elementar de drept civil - Obligațiile, Ediția 2012, pag 223.
Daca nu exista contraanscris, nu exista nici simulatie ! Tocmai pentru ca nu ai ce ,,simula''. Uitativa in dictionar ce inseamna contraanscris. Chiar si termenul la prima vedere arata multe.
Dvs. stiti ce este actiunea in declararea simulatiei? Stiti ce se urmareste a se obtine printr-o astfel de actiune? Stiti ce inseamna ,,simulatie''? Stiti care este sanctiunea simulatiei? Stiti ce inseamna ,,publicitate''? Stiti ce inseamna act public? Puteti sa faceti diferenta dintre act public si act secret? Asa imi dati impresia ca nu stiti. Din fericire, intre mandat fara reprezentare si interpunerea de persoane vad ca ati facut diferenta pana la urma, spre deosebire de altii... :D

Daca stiti totusi ce este actiunea in declararea simulatiei, poate puteti sa-mi spuneti si mie cum procedati in fata instantei conform teoriei dvs.? Cum constatati simulatia in lipsa unui inscris? Cred ca ar mai trebui sa cititi mai mult si pe la transferul dreptului de proprietate iar apoi sa reveniti la simulatie. :)
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Aprilie 2013
LuchianSeb, utilizator

Alte discuții în legătură

Speta interesanta uleana uleana In 2001 se incheie un antecontract sub semnatura privata intre promitentul - vanzator si promitentul - cumparator si se da un avans reprezentand 20% din ... (vezi toată discuția)
Dovedirea simulatiei roxanagina roxanagina .... cum poate fi dovedita legal o interpunere de persoane... conventia verbala poate fi considerata contrainscris? daca conventia verbala poate fi ... (vezi toată discuția)
In cazul simulatiei geta_tabacu geta_tabacu ...in cazul simulatiei prin interpunere de persoane a contractului de vinzare cumparare a unei garsoniere ,contrainscrisul poate fi conventie verbala? cum se ... (vezi toată discuția)