pauul_sorin a scris:
Actul aparent este tot un contract de vanzare cumparare intre fostul proprietare si doi titulari, in forma autentica. Cei doi titulari ai dreptului de proprietate (aparenti) sunt de acord , au dat declaratii autentice in acest sens, cu declararea simulatiei si trecerea imobilului in proprietatea mea in mod public.
pauul_sorin a scris:
eu vad speta in felul urmator. vanzatorul a renuntat deja la dreptul de proprietate, si-a primit pretul contractului aparent pe care eu l-am finantat. si nici nu figureaza in cartea funciara ca proprietar. intre el si mine exista un contract de vanzare cumparare, iar titularii actuali recunosc simulatia si contractul secret ca fiind valabil si aveau cunostinta de el cand l-au incheiat pe cel aparent. nu vad de ce un acord al vanzatorului este necesar. sunt doua contracte pe care le-a facut pe acel imobil unul ascuns unul aparent. pretul l-a primit, iar dreptul sau de proprietate a fost radiat din carte funciara. eu sunt acum interesat practic de consolidarea actului secret, publicarea lui si declararea simularii in cel aparent.
Este exact ce spune omul... Oare chiar așa de greu să fie de priceput 2 - 3 propoziții?
Este situația tipică în care omul trimite bani acasă iar altcineva de aici încheie actul autentic la notar, vânzătorul cunoscând această înțelegere (simulația). După cum spuneam sunt mai multe asemeni înțelegeri și acțiunea în simulație este admisă. Problema e că aici a dispărut vânzătorul... după cum spune și adevăratul cumpărător și asta îl cam încurcă.