avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Declararea simulatiei
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Declararea simulatiei

vreau sa declar simulatia intr-un contract de vanzare cumparare pentru un imobil. Intre mine si fostul proprietar este incheiat un contract de vanzare cumparare secret in forma scrisa sub semnatura privata. Actul aparent este tot un contract de vanzare cumparare intre fostul proprietare si doi titulari, in forma autentica. Cei doi titulari ai dreptului de proprietate (aparenti) sunt de acord , au dat declaratii autentice in acest sens, cu declararea simulatiei si trecerea imobilului in proprietatea mea in mod public. Pe fostul proprietar nu il mai pot gasi. Imi puteti da sfaturi referitor la cum as putea realiza cel mai simplu aceasta actiune. Se poate realiza pe calea medierii intre mine si cei doi titulari actuali in are ei recunosc simulatia sau trebuie si vanzatorul inclus in mediere ? Va multumesc
Vă rog să mai citiți odată speța (mai cu atenție vă rog)... ;)

Cele trei părți (vânzătorul și cei doi cumpărători - cel din înscrisul sub semnătură privată și cel din înscrisul autentic) au convenit (consensual) asupra simulației. Astfel vânzătorul a fost acord să-i vândă celui prevăzut în actul secret, dar totuși să încheie un act simulat autentic. Nu e o vânzare succesivă a aceluiași bun mai multor cumpărători...

Este situația tipică întâlnită frecvent în ultimii ani când cei care lucrează în afară și trimit bani părinților (sau altora de acasă) pentru a le cumpăra o casă. Actul autentic se încheie cu cei din țară ca și cumpărători (deoarece pot merge la notar), iar în actul sub semnătură privată imobilul se vinde de fapt adevăratului cumpărător care plătește prețul (cel din străinătate).
Dacă se dovedește că prețul a fost plătit de cumpărătorul din actul secret și părțile sunt de acord cu simulația, acțiunea este admisă.

În speța de față este o problrmă cu vânzătorul care nu mai poate fi găsit. Dacă nu era această problemă se rezolva totul ușor.

Sunt multe asemenea hotărâri în constatarea simulației admise în ultima vreme, din păcate nu am găsit unele publice pentru a vi le indica.

Ultima modificare: Marți, 16 Aprilie 2013
Patrick_, utilizator
Daca tot m-ati rugat, am mai citit inca o data speta si tot nu a rezultat nici o simulatie. Dupa cum v-am spus, lipseste actul secret (,,intelegerea secreta''). Stiu ca uneori e greu de inteles dreptul, dar nici chiar asa. ;) ;) Ati putea sa ma lamuriti prin ami indica din speta unde vedeti dvs. un pact din care rezulta interpunerea de persoane ori un act scret care prin intelegerea partilor are scopul de al modifica pe cel public (autentic in speta).
Ultima modificare: Marți, 16 Aprilie 2013
LuchianSeb, utilizator
Omul spune clar că toate cele trei părți s-au înțeles cu privire atât la actul secret cât și la cel public.
Mai mult, cumpărătorii din actul autentic au dat o declarație notarială în care recunosc simulația...

Aveți dreptate... nu aș fi crezut să fie chiar așa de greu de înțeles.... ;)
Daca este asa aratatimi si mie unde scrie ca s-au inteles toti trei. :)
pauul_sorin a scris:

Actul aparent este tot un contract de vanzare cumparare intre fostul proprietare si doi titulari, in forma autentica. Cei doi titulari ai dreptului de proprietate (aparenti) sunt de acord , au dat declaratii autentice in acest sens, cu declararea simulatiei si trecerea imobilului in proprietatea mea in mod public.


pauul_sorin a scris:

eu vad speta in felul urmator. vanzatorul a renuntat deja la dreptul de proprietate, si-a primit pretul contractului aparent pe care eu l-am finantat. si nici nu figureaza in cartea funciara ca proprietar. intre el si mine exista un contract de vanzare cumparare, iar titularii actuali recunosc simulatia si contractul secret ca fiind valabil si aveau cunostinta de el cand l-au incheiat pe cel aparent. nu vad de ce un acord al vanzatorului este necesar. sunt doua contracte pe care le-a facut pe acel imobil unul ascuns unul aparent. pretul l-a primit, iar dreptul sau de proprietate a fost radiat din carte funciara. eu sunt acum interesat practic de consolidarea actului secret, publicarea lui si declararea simularii in cel aparent.


Este exact ce spune omul... Oare chiar așa de greu să fie de priceput 2 - 3 propoziții?

Este situația tipică în care omul trimite bani acasă iar altcineva de aici încheie actul autentic la notar, vânzătorul cunoscând această înțelegere (simulația). După cum spuneam sunt mai multe asemeni înțelegeri și acțiunea în simulație este admisă. Problema e că aici a dispărut vânzătorul... după cum spune și adevăratul cumpărător și asta îl cam încurcă.
Ultima modificare: Marți, 16 Aprilie 2013
Patrick_, utilizator

Alte discuții în legătură

Speta interesanta uleana uleana In 2001 se incheie un antecontract sub semnatura privata intre promitentul - vanzator si promitentul - cumparator si se da un avans reprezentand 20% din ... (vezi toată discuția)
Dovedirea simulatiei roxanagina roxanagina .... cum poate fi dovedita legal o interpunere de persoane... conventia verbala poate fi considerata contrainscris? daca conventia verbala poate fi ... (vezi toată discuția)
In cazul simulatiei geta_tabacu geta_tabacu ...in cazul simulatiei prin interpunere de persoane a contractului de vinzare cumparare a unei garsoniere ,contrainscrisul poate fi conventie verbala? cum se ... (vezi toată discuția)