avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Accident grav soldat cu moartea copilului meu in Franta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Accident grav soldat cu moartea copilului meu in Franta

buna ziua tuturor cititorilor DUMNEAVOASTRA.anul trecut in 2 septembrie in timp ce calatoream din SPANIA (MADRID) spre ROMANIA sa produs un grav accident de circulatie in sud de Franta de autocar soldat cu moartea fetitei mele de doar 9 luni si zile.acest copil a fost perfect sanatos.in momentul producerii accidentului de autocar copilul se afla chiar in bratele mamei.copilul a decedat la 2 ore de la producerea accidentului de SHOK.SPAIMA.eu fiind transportat cu helicopterul la Marsseil iar sotia cu helicopterul la spitalul militar din Toulon.copilul a fost transportat cu o ambulanta la spitalul din Frejus unde a si decedat nu din urma ranilor ptr ca avea o zgarietura la piciorusul stang neputand pune viata copilului in percol.o firma n-ea contactat din Cluj-napoca si au zis ca ne poate ajuta.au trecut 9 luni si jumatate de la accident si nu am primit nimic concret.ce putem face?VA MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 22:32, 23 Iulie 2013
Autocarul era inmatriculat in Romania? Daca da, cazul se va solutiona in România si atunci ar fi mai ușor de abordat. Exista firme, cabinete de avocatura, ong-uri, care va pot reprezenta, in România, in acest sens.
In primul si in primul rand Dumnezeu sa o ierte, in al doilea rand nu trebuie sa va lasati calcata in picioare trebuie neaparat ca sa vedeti ce s-a intamplat acolo si cine a fost de vina.

Primul pas care trebuie facut este sa va angajati in Romania sau afara un avocat bun sau chiar doi care va poate sustine in cauza , trebuie ca sa se cerceteze fiecare amanunt , declaratia martorilor, decalaratia oamenilor care au fost in acel autobuz, cercetarile politistilor eventual o copie de pe dosar martori tot ce exzista acolo sunt foarte multe lucruri necunoscute in acest caz.

Trebuie vazut daca autobusul a fost din Romania sau de afara care este firma pe care il puteti trage la rost pentru cele intamplate, daca soferul a fost baut in timpul serviciului sau a depasit limita de timp condus in strainatate aceste lucruri toate trebuiesc fi atasate la dosar de catre organele de drept din Franta.

Mergeti pe fir contactati martori si vorbiti cu oameni ca impreuna in cazul in care exzista o suspiciune de accident de munca care este cauzata de catre acel sofer firma se poate trage la rost pentru cele intamplate.

Exzista si o alta varianta in care toatul a fost ok cu autobusul (inclusiv si technic) iar accidentul a fost produs neintentionat si fara voia soferului din cauza atunci trebuie sa cercetati amanuntit raportul de catre medici de pe ambulanta sa vedeti legea in cazul de fata ce prescrie ca si tratament acordat unui acidentat.

Poate daca beneficia si copilul de un avion atunci se putea salva viata ei... trebuie discutat cu medici care au acordat primul ajutor de pe ambulanta ei sunt obligati ca sa va raspunda la intrebarile dvs . Atat ei cat si spitalul in cauza.Mie mi se pare tare dubios o singura chestie de aici de ce v-au transportat in spitale separate in loca ca sa vi se dea primul ajuto la cel mai apropiat spital de locul accidentului asta este regulamentul trebuie sa ia legatura telefonica inca din ambulanta ca spitalul respectiv sa se poata pregati pentru primirea pacientului.

Dvs spuneti ca a avut doar o zgarietura la picior dintr-o zgarietura la picior nu se poate sa mori asta e clar . Deci a fost ceva acolo care a cauzat decesul fiicei dvs. Ce spune autopsia factuta de catre spital ?
Mai multe informatii va rugam ca sa va putem sfatui intr-un sens sigur.

Parerea mea este ca aveti nevoie de minim doi avocati ca sa reusiti sa cercetati aceste cauze concret si primiti un raspuns la toate intrebarile acestea. O sa fie foarte greu sa obtineti niste informati tocmai a trecut un an aproape de la incident, dar nu va lasati dupa cate stiu eu si autobusurile astea dupa normele uniuni europene trebuiesc prevazute cu scaune de copii in care sunt micutii in siguranta... si in sensul acesta nu ii vad bn pe sei de la compania de transport persoane. Documentativa si cereti dreptatea care vi se cuvine si in cazul in care cineva a gresit ce a ce este clar in cazul de fata atunci trebuie sa plateasca pentru greseala asta fatala. In cazul in care nu obtineti informatii concrete sau vi se ignora cererea de a va servi cu informatii legate de accident si tratamentul victimelor accidentului puteti sa apelati la presa si televiziune o sa va asculte cu incredere si se va face lumina. Dar nu inainte sa va consultati cu avocati care sunt specializati in drept international si accidente in afara Romaniei.

Eu va urezz succes si Dumnezeu sa fie cu voi !
Trebuie sa va informati asupra stadiului anchetei din Spania si sa obtineti acel document, pentru a se lamuri exact ce s-a intamplat acolo. Sunt necesare nr. inmatriculare autocar, nume cond. auto, proprietar vehicul, asigurare RCA sau Carte Verde. Apoi, mai e necesara cunoasterea legislatiei din acea regiune a Spaniei unde s-a produs accidentul, pentru a vedea exact cum se pot solutiona astfel de cazuri potrivit legislatiei spaniole.
In ceea ce va priveste, trebuie sa aveti toate documentele medicale eliberate de spitalele unde ati fost internati toti trei , ce leziuni ati suferit, ce tratamente ati urmat sau mai urmati inca, pentru bebelus act medical din care sa rezulte in mod clar ca decesul a survenit din accident ( daca a survenit din alta cauza, atunci nu se va putea despagubi pe acest tip de asigurare prejudiciul suferit ca urmare a pierderii copilului, eventual, poate fi vorba de malpraxis, e greu de precizat, nu ati dat f. multe detalii).
Cazul prezentat necesita multe discutii, dar ca primi pasi acestia ar fi ( ancheta si actele dvs.). Nu va asteptati sa se rezolve repede, o posibilitate ar fi doar in cazul in care ati fi contactat direct de asiguratorul autocarului, ceea ce e greu de sperat, avand in vedere intreaga situatia financiara din Spania si faptul ca deja au trecut 9 luni de la accident si nu s-a intamplat nimic .
Buna ziua,
Daca accidentul a fost în Franta ( indiferent daca Firma de transport este sau nu româneasca) în primul rând trebuie sa depuneti plângere contra X la Jandarmerie sau la Politie daca nu stiti cine ar fii vinovatul în acest accident. Dupa câte am înteles fata D-voastra nu a murit în autocar deci ar putea fii un mal praxis de la spital. O plângere contra X presupune o cercetare mai amanuntita din partea autoritatilor dirijata întoate directiile cum ar fii, firma de transort, spital (spitale) pompieri la fata locului, etc....
Daca nu aveti posibilitatea sa fiti în Franta ar trebui sa mergeti la un consulat Francez din Spania.
Strânge-ti toate hârtiile pe care le pute-ti avea pentru ca aici în Franta pentru un eventual proces si cea mai infima hârtie poate fii valoroasa. Toate acestea dureaza dar pute-ti gasi adevarata cauza a pierderii copilului D-voastra.
Doamne ajuta!
Pentru inceput, deschideti actiune penala impotriva firmei care a asigurat transportul, in tara de origine unde este firma auto inregistrata, pentru cercetare penala (deoarece au fost victime) si solicita cercetarea penala a celor gasiti vinovat, precum si despagubiri legate de accident (daune civile si daune materiale), de la cei gasit vinovati, de producerea accidentului rutier.
Solicitati prin corespondenta, cu confirmare de primire, documente legate de cercetarea accidentului rutier de catre politia din Franta, certificate medicale emise de catre medicina legala, de la spitalele din Franta unde s-a facut transportul ranitilor, documente de cercetare eveniment de la institutia care se ocupa cu securitatea si sanatatea in munca din Franta si de la institutia similara din tara de origine a firmei de transport (daca evenimentul a fost inregistrat ca accident de munca si soferul a suferit si el traumatisme care au necesitat concediu medical; in mod normal trebuind sa fie si accident de munca, deoarece soferul era in timpul programului de lucru si soferul greu de crezut ca nu a fost si el acccidentat).
O data pornita actiunea penala, solicitati procurorului, sa dispuna o expertiza tehnica judiciara in specialitatea protectia muncii si o expertiza tehnica judiciara in specialitatea auto, pentru stabilirea cauzelor producerii accidentului rutier si a responsabilitatilor, legate de producerea evenimentului.
Pentru a urmari derularea dosarului, incheiati contract juridic cu o firma serioasa de avocati din tara unde este inregistrata firma de transport. Firma de avocati va realiza contacte cu firme similare de avocati din Franta.
Daca dvs. veti castiga procesul cu firma de transport, veti putea recupera de al aceasta, inclusiv cheltuielile de judecata. Un astfel de proces poate durata ani de zile si cheltuielile vor fi pe masura, dar pentru memoria fetitei dvs. se merita sa se afle adevarul si cei vinovati sa plateasca.
In timp, in functie de mersul dosarului penal deschis impotriva firmei, se va putea deschide, dupa caz, dosar penal separat si actiune impotriva spitalului/ medicilor, pentru malpraxis.

Alte discuții în legătură

Accident de munca soferake09 soferake09 Buna seara!Anul trecut in iulie cind lucram la o firma din Belgia inscrisa pe Slovacia ca sofer de TIR am suferit un accident de munca(ambele calcanee ... (vezi toată discuția)
Atac vascular cerebral in strainatate la sofer de tir vitasea77md vitasea77md Buna. Socrul meu este angajat la o firma romaneasca de transport. Este sofer pe comunitate. Intr-o parcare in Italia in timpul incarcarii sau odihnei (nu ... (vezi toată discuția)
Accident muncă franţa OanaDumu OanaDumu Bună seara. Unchiul meu lucrează cu contract ca şofer de tir în Franţa. Contractul durează 3-4 luni, 1 lună concediu si iar alt contract. În timpul ... (vezi toată discuția)