avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Accident grav soldat cu moartea copilului meu in Franta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Accident grav soldat cu moartea copilului meu in Franta

buna ziua tuturor cititorilor DUMNEAVOASTRA.anul trecut in 2 septembrie in timp ce calatoream din SPANIA (MADRID) spre ROMANIA sa produs un grav accident de circulatie in sud de Franta de autocar soldat cu moartea fetitei mele de doar 9 luni si zile.acest copil a fost perfect sanatos.in momentul producerii accidentului de autocar copilul se afla chiar in bratele mamei.copilul a decedat la 2 ore de la producerea accidentului de SHOK.SPAIMA.eu fiind transportat cu helicopterul la Marsseil iar sotia cu helicopterul la spitalul militar din Toulon.copilul a fost transportat cu o ambulanta la spitalul din Frejus unde a si decedat nu din urma ranilor ptr ca avea o zgarietura la piciorusul stang neputand pune viata copilului in percol.o firma n-ea contactat din Cluj-napoca si au zis ca ne poate ajuta.au trecut 9 luni si jumatate de la accident si nu am primit nimic concret.ce putem face?VA MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 22:32, 23 Iulie 2013
va salut.probabil a vrut sa spuna ca nu am ce verifica.ma gandesc ,ca se refera la faptul ca voi merge in TARA sa verific personal daca se face vreo ancheta sau ceva de genul.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iulie 2013
anisicornel, utilizator
Trebuia sa verifice realitatea si posibilitatile firmei cu care a semnat contractul . Poate i s-a parut Domnului ca e mai simplu sa cedeze anumite drepturi catre o firma ( contra unui comision ) din primul moment , lucru pe care acum o regreta . Ptr ca nu s-a facut nimic intrun an si Dansul e dezamagit , abia acum ar dori sa ceara socotelile cu firma , dar asa cum v-am spus e posibil sa exista clauza de reziliere unde platesti scump ca sa renunti le servicile acelei firme . Adica ramai si cu banul dat si iti dai seama ca nu te multumeste situatia actuala .
Dar cred ca inca nu s-a lamurit nici aspectul daca soferul e de vina sau e un caz de malpraxis a medicilor din Franta . Dupa parerea mea nu trebuia cedata acest caz unei firme de recuperari din Romania .
Domnul hudro, nu cred ca parerea dumneavoastra este tocmai buna de a nu incredinta cazul unei firme specializate rominest in daune morale...
Exista si in Romania o firma de specialitate internationala in daune morale.
Ce poate face un roman in strainatate unde poate nu cunoaste limba si nu cunoaste sistemul juridic?
Va intreb !!! De ce firma de recuperare din Romania ?
Doar ptr ca autobuzul era din Bistrita?
Accident in Franta , iar parintii copilului lucreaza in Spania .
Nici nu mi-ar fi trecut prin cap sa discut cu o firma din Romania .
Daca as fi constatat ca in Franta s-a dat NUP si nu mai decurge dosarul penal si trebuie sa actionez in civil si in aceste conditii as fi optat ptr Spania , pentru ca acolo lucrez .
hudro a scris:

Va intreb !!! De ce firma de recuperare din Romania ?
Doar ptr ca autobuzul era din Bistrita?
Accident in Franta , iar parintii copilului lucreaza in Spania .
Nici nu mi-ar fi trecut prin cap sa discut cu o firma din Romania .
Daca as fi constatat ca in Franta s-a dat NUP si nu mai decurge dosarul penal si trebuie sa actionez in civil si in aceste conditii as fi optat ptr Spania , pentru ca acolo lucrez .


Orice despagubire morala se poate inainta conform legii tarii, unde victima sau rudele acestora au resedinta. In acest caz daca victimele aveau numai cetatenie romana este destul de complicat sa ceara din Spania despagubiri, daca nu si imposibil. Pe de alta parte daca au dubla cetatenie trebuie vazut conform carui tari sa ceara despagubiri, deoarece diferentele intre legile de despagubiri morale difera de la tara la tara, deasemenea difera si suma de bani!

Alte discuții în legătură

Accident de munca soferake09 soferake09 Buna seara!Anul trecut in iulie cind lucram la o firma din Belgia inscrisa pe Slovacia ca sofer de TIR am suferit un accident de munca(ambele calcanee ... (vezi toată discuția)
Atac vascular cerebral in strainatate la sofer de tir vitasea77md vitasea77md Buna. Socrul meu este angajat la o firma romaneasca de transport. Este sofer pe comunitate. Intr-o parcare in Italia in timpul incarcarii sau odihnei (nu ... (vezi toată discuția)
Accident muncă franţa OanaDumu OanaDumu Bună seara. Unchiul meu lucrează cu contract ca şofer de tir în Franţa. Contractul durează 3-4 luni, 1 lună concediu si iar alt contract. În timpul ... (vezi toată discuția)