avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Accident grav soldat cu moartea copilului meu in Franta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Accident grav soldat cu moartea copilului meu in Franta

buna ziua tuturor cititorilor DUMNEAVOASTRA.anul trecut in 2 septembrie in timp ce calatoream din SPANIA (MADRID) spre ROMANIA sa produs un grav accident de circulatie in sud de Franta de autocar soldat cu moartea fetitei mele de doar 9 luni si zile.acest copil a fost perfect sanatos.in momentul producerii accidentului de autocar copilul se afla chiar in bratele mamei.copilul a decedat la 2 ore de la producerea accidentului de SHOK.SPAIMA.eu fiind transportat cu helicopterul la Marsseil iar sotia cu helicopterul la spitalul militar din Toulon.copilul a fost transportat cu o ambulanta la spitalul din Frejus unde a si decedat nu din urma ranilor ptr ca avea o zgarietura la piciorusul stang neputand pune viata copilului in percol.o firma n-ea contactat din Cluj-napoca si au zis ca ne poate ajuta.au trecut 9 luni si jumatate de la accident si nu am primit nimic concret.ce putem face?VA MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 22:32, 23 Iulie 2013
Din cate stiu nu sunt multe firme in Cluj , care se ocupa cu asa ceva . Insa Pot exista firme care au reprezentare teritoriala in Cluj . Din astea sunt mai multe .
Daca ei s-au angajat sa va ajute - e una si daca pot e alta !!
In primul rand trebuie sa aveti in vedere ca la accidente rutiere se ia in considerare legea locului . Eu cred ca Dvs din Spania sunteti mai aproape ; ca firma din Cluj .
Ar fi mai bine sa gasiti o firma care se ocupa cu recuperari internationale si care sa aiba birou in Franta . Poate gasiti in Spania .
Insa puteti intampina o problema cu rezilierea contractului firmei din Cluj . E posibil sa aveti clauza de reziliere , adica sa dati bani Dvs ca sa intrerupeti aceasta colaborare , care nu va ajutat la nimic timp de 9 luni .
Buna ziua. Dupa câteva cercetari pe internet vad ca si Consulul IOAN MORAR de la Consulatul din Marsilia a fost la fata locului si a precizat ca, citez : ( Ca nu este o eroare umana si ca Autocarul era în stare buna)link : [ link extern ]
Dupa cum se vede ar trebui sa luati legatura cu acest Domn Consul de la Marsilia pentru mai multe detalii.
Ancheta vad ca este în curs dar avocati din România nu cred ca este necesar sa va luati. Accidentul s-a produs aici în Franta si trebuie continuat aici pentru a avea mai multe sanse de a afla adevarul.

Cordial
E dureros şi trist atunci când divinitatea, hotărăşte să îşi mărească corpul de îngeri, provocând suferinţe persoanelor rămase. Dar totuşi stând strâmb şi judecând drept, după aproape un an de zile de la tragedie, amintirile neimportante pentru tine, se cam estompează. Nu văd persoana care să ţină minte ceva care nu-l afectează direct, atât timp. Adică persoanele implicate în acele fapte nu mai au datele necesare. Decât dacă există hărtii într-o arhivă. Apoi se uită faptul că părinţii muncesc ca să supravieţuiască. În momentul când nu te-ai dus la muncă o zi două, ca să mergi pe la autorităţi, şi în ţară străină, rişti să rămâi muritor de foame. Nu cred că părinţii îndureraţi au 5.000 de euro salariu, ca să-şi permită să plătească cheltuieli legislative. De aceste lucruri profită şi sistemul. Singura soluţie a părinţilor ar putea fi să se adreseze unei fime de avocatură. Dar asta presupune cheltuieli, pe care cu siguranţă familia respectivă nu şi le poate permite. Logic şi normal ar fi ca pentru astfel de cazuri, ambasada română din ţara respectivă, să demareze automat orice cercetare asupra unui fenomen care lezează cetăţeanul pe care îl reprezintă acolo. Ambasada să angajeze avocat pentru rezolvarea cazului. Pentru că e logic că vinovatul va plăti. Inclusiv cheltuielile de judecată, recte costurile procesului. Adică nu va fi în pagubă statul român. Dar românii sunt copii ploii în vest. Bucureştiul tratează pe românii din străinătate ca pe "străini", mai ales dacă nu se află în ţară ca să-i poată expolia şi prosti la vot. Sunt buni doar când vin în ţară în concediu sau de sărbători şi guvernanţii îşi freacă mâinile fericiţi că au mai pus mâna pe nişte euroi. ªi ar mai fi ceva logic. Ca o casă de avocatură românească care are posibilităţi financiare, să cheltuiască bani cu această speţă, dacă realizează că vor câştiga procesul pentru acei oameni trişti.
buna ziua.dnul Morar in momentul accidentului fusese destituit din functie si pus altcineva din ordinul lui PONTA.ce stie dnul morar nu e comform realitatii.dupa producerea accidentului sa facut o ancheta la transportatorul care are sediul in Bistrita Nasaud si au fost schimbati din functie seful ARR si seful ITP.autocarul circula bcu anvelope MICHELIN resapate.mai ales ca sau pus aceste cauciucur pe fata la directie ceea ce este total interzis.in nici o tara din lume nu se accepta cauciucuri resapate puse pe directie.
acel autocar a fost ridicat de la locul accidentului si dus pentru expertiza la CENTRUL NATIONAL DE EXPERTIZA SI STATISTICA DIN PARIS.sau facut expertize cu usile inchise deoarece vautocarul avea probleme serioase din punct de vedere tehnic.la sistemul de frane.cutie de vieteze,directie,sistemul de aer conditionat.mai curios faptul ca inainte de producerea accidentului avea toate actele in perfecta stare si dupa cum stiti aveti idee cum se face o revizie tehnica la noi in TARA.
eu am fost prezent acolo si am vazut cum sa petrecut accidentul.nu dnul Morar.ca asa a promis si guvernul Ponta ca va rezolva situatia si nu a facut nimik in privinta cercetarilor
Ultima modificare: Luni, 24 Iunie 2013
anisicornel, utilizator

Alte discuții în legătură

Accident de munca soferake09 soferake09 Buna seara!Anul trecut in iulie cind lucram la o firma din Belgia inscrisa pe Slovacia ca sofer de TIR am suferit un accident de munca(ambele calcanee ... (vezi toată discuția)
Atac vascular cerebral in strainatate la sofer de tir vitasea77md vitasea77md Buna. Socrul meu este angajat la o firma romaneasca de transport. Este sofer pe comunitate. Intr-o parcare in Italia in timpul incarcarii sau odihnei (nu ... (vezi toată discuția)
Accident muncă franţa OanaDumu OanaDumu Bună seara. Unchiul meu lucrează cu contract ca şofer de tir în Franţa. Contractul durează 3-4 luni, 1 lună concediu si iar alt contract. În timpul ... (vezi toată discuția)