avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Multumesc Ovidiu!
A fost un tur de forta si contra cronometru. Timpul nu a fost deloc de partea mea.
Trag tare pana la reusita finala; inca nu pot striga victorie
A folosit cineva programul vialex sau grilele pe care le-au scos ei? Sunt curioasa daca merita banii.
Anedis a scris:

A folosit cineva programul vialex sau grilele pe care le-au scos ei? Sunt curioasa daca merita banii.

da , am folosit eu programul Magis INM si am fost la niste cursuri de pregatire pt logic si interviu , ti am trmis msj privat.
Ultima modificare: Marți, 2 Septembrie 2014
Csorin, utilizator
catalin1980 a scris:

mirei2012 a scris:

Spre deosebire de eroare ca viciu de consimtamant dolul

a poate angaja raspunderea autorului sau pt prej cauzate
b este aplicabil si actelor juridice unilaterale
c nu se presupune

Salutare.eu nu am participat....
Mi s au parut si mie destul de dificile subiectele.La prima bataie am bajbait putin prin ele.
la B -eroarea si dolul e posibil in cazul actelor juridice unilaterale
Testamentul -a)se lasa testament sub semnatura privata unei persoane despre care s a crezut ca este ruda cu el(eroare)
b)s-au folosit manopere dolosive ptr a-i fi lasat un testament(dol)

nu pot fi de acord cu ex......

1
-testamentul este revocabil,cum poti justifica interesul actiunii in anulare?
ar parea un ,,proces de dragul procesului,,
la revocare nu tr sa demonstrez /justific nimic, in schimb la eroare exista posibilitatea sa nu pot face dovada.....

2.
ART. 1207
Eroarea
(1) Partea care, la momentul încheierii contractului, se afla într-o eroare esenţială poate cere anularea acestuia, dacă cealaltă parte ştia sau,după caz, trebuia să ştie că faptul asupra căruia a purtat eroarea era esenţial pentru încheierea contractului.

chiar din reglementarea erorii se observa faptul ca se refera la aj bilaterale,multilaterale....... ,,cealalta parte,,deci nu priveste aj unilaterale
iuli_c a scris:

catalin1980 a scris:

mirei2012 a scris:

Spre deosebire de eroare ca viciu de consimtamant dolul

a poate angaja raspunderea autorului sau pt prej cauzate
b este aplicabil si actelor juridice unilaterale
c nu se presupune

Salutare.eu nu am participat....
Mi s au parut si mie destul de dificile subiectele.La prima bataie am bajbait putin prin ele.
la B -eroarea si dolul e posibil in cazul actelor juridice unilaterale
Testamentul -a)se lasa testament sub semnatura privata unei persoane despre care s a crezut ca este ruda cu el(eroare)
b)s-au folosit manopere dolosive ptr a-i fi lasat un testament(dol)

nu pot fi de acord cu ex......

1
-testamentul este revocabil,cum poti justifica interesul actiunii in anulare?
ar parea un ,,proces de dragul procesului,,
la revocare nu tr sa demonstrez /justific nimic, in schimb la eroare exista posibilitatea sa nu pot face dovada.....

2.
ART. 1207
Eroarea
(1) Partea care, la momentul încheierii contractului, se afla într-o eroare esenţială poate cere anularea acestuia, dacă cealaltă parte ştia sau,după caz, trebuia să ştie că faptul asupra căruia a purtat eroarea era esenţial pentru încheierea contractului.

chiar din reglementarea erorii se observa faptul ca se refera la aj bilaterale,multilaterale....... ,,cealalta parte,,deci nu priveste aj unilaterale

Tu incurci revocarea cu nulitatea
Cauza nulitatii este contemporana momentului incheierii a.j
Revocarea presupune un act juridic valabil incheiat
Art.1325
Daca prin lege nu se prevede altfel,dispozitiile legale privitoare la contracte se aplica in mod corespunzator actelor unilaterale
Daca mergem pe ipoteza ta ad literam din cod,nici in cazul dolului nu poate fi vorba de a.j unilateral din moment ce se vorbeste doar de parte contractanta si de contract.

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Concursul de admitere la inm 2012 ionela1984 ionela1984 Imi poate spune cineva va rog dupa ce manuale sa invat si eu pentru admitere a inm din acest an?poate imi sugerati si ceva grile sau exercitii de rationament ... (vezi toată discuția)