avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
OvidiuDanut a scris:

Tocmai ce am facut si eu G1. La civil am fost numai un wow de a lungul grilelor. La procedura am mai respirat, in mare parte daca stii codul bine sunt fezabile 20 de puncte. Civilul foarte greu mi s a parut...repet. Sunteti foarte bine pregatiti cei cu 68-70 de puncte. Daca aveati sansa dificultatii de anul trecut erati toti in a doua tura cel putin, bag mana n foc. Q88, o realizare extraordinara, sa mergi pana la capat!

Salut, penalele cum ti s-au parut?

a_diaconu a scris:

Un sfat...nu cumpara fise Raducanu
Sunt ok sa recapitulezi...dar sunt strict pe cod...
Daca citesti din cod e acelasi lucru.

Mersi pt. sfat...oricum nu ma asteptam sa fie cine stie ce...mai mult spetele din ea ma tentau..
catalin1980 a scris:

Art.1325
Daca prin lege nu se prevede altfel,dispozitiile legale privitoare la contracte se aplica in mod corespunzator actelor unilaterale
Daca mergem pe ipoteza ta ad literam din cod,nici in cazul dolului nu poate fi vorba de a.j unilateral din moment ce se vorbeste doar de parte contractanta si de contract.

Ai dreptate, Catalin. Boroi da de inteles prin cartile lui ca eroarea e posibila la actele j. unilaterale...daca nu ma insel da si un exemplu...dar cel mai important e argumentul de drept-art 1325. Si eu am gresit grila, dar e betonata, degeaba o contestam...

Nofacenoname0 a scris:

OvidiuDanut a scris:

Tocmai ce am facut si eu G1. La civil am fost numai un wow de a lungul grilelor. La procedura am mai respirat, in mare parte daca stii codul bine sunt fezabile 20 de puncte. Civilul foarte greu mi s a parut...repet. Sunteti foarte bine pregatiti cei cu 68-70 de puncte. Daca aveati sansa dificultatii de anul trecut erati toti in a doua tura cel putin, bag mana n foc. Q88, o realizare extraordinara, sa mergi pana la capat!

Salut, penalele cum ti s-au parut?

Nu le am facut deloc, nu avea rost, amintiri vechi.
Nofacenoname0 a scris:

catalin1980 a scris:

Art.1325
Daca prin lege nu se prevede altfel,dispozitiile legale privitoare la contracte se aplica in mod corespunzator actelor unilaterale
Daca mergem pe ipoteza ta ad literam din cod,nici in cazul dolului nu poate fi vorba de a.j unilateral din moment ce se vorbeste doar de parte contractanta si de contract.

Ai dreptate, Catalin. Boroi da de inteles prin cartile lui ca eroarea e posibila la actele j. unilaterale...daca nu ma insel da si un exemplu...dar cel mai important e argumentul de drept-art 1325. Si eu am gresit grila, dar e betonata, degeaba o contestam...

Despre scarpinatul asta pe dupa ureche tot bateam eu toaca mereu :D
In fiecare an este o materie care departajeaza.Se pare ca anul asta a fost civilul.
Felicitari si tie.ai luat un punctaj bun.La anul fara scuze :P

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)