avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
iulia_v44 a scris:

Legatura ar fi ca daca instanta este datoare sa isi verifice competenta...din acest motiv nu ar fi corect b - " numai de catre parat" insa....eu nu prea sunt de acord...sunt de parere ca instanta verificand competenta poate declina doar in cazul competentei teritoriale de ordine publica...si coroborat cu articolul - invocarea exceptiei - la competenta de ordine privata nu este mentionat judecatorul....fiind competenta alternativa nu pot sa imi explic de ce b nu este corect...

este vorba in gria de o competenta exclusiva( pt ca este personala) si alternativa. faptul ca este alternativa nu inseamna ca se invoca doar de parat. grila este corecta.
eu am niste cursuri de proc civila unde este tratata aceasta problema si scrie mare sa fim atenti la acest detaliu al comp exclusive alternative
Nofacenoname0 a scris:

iulia_v44 a scris:

Legatura ar fi ca daca instanta este datoare sa isi verifice competenta...din acest motiv nu ar fi corect b - " numai de catre parat" insa....eu nu prea sunt de acord...sunt de parere ca instanta verificand competenta poate declina doar in cazul competentei teritoriale de ordine publica...si coroborat cu articolul - invocarea exceptiei - la competenta de ordine privata nu este mentionat judecatorul....fiind competenta alternativa nu pot sa imi explic de ce b nu este corect...

Acum vad legatura...dar eu cred ca ai dreptate, instanta nu poate invoca necompetenta teritoriala de ordine privata...

dar nu este de ordine privata. este exclusiva, doar ca este in acelasi timp si alternativa.
eu zic ca nu se va anula grila pt ca rasp este corect a,c
Teddybear si eu la fel am gandit grila. Competenta teritoriala exclusiva si alternativa.

Imi pare rau pentru toti cei ce ati muncit pe acest forum, ati invatat si ati impartasit din cunostinte.
Pentru unii dintre voi puteam sa pun pariu ca sunteti mult peste linie.
Eu chiar daca nu am mai scris nimic, v-am urmarit in limita timpului.

Eu merg in turul 2. Am luat 76 si vreau sa trag tare la rationament.
Sper sa am o sansa pana la final, chiar daca nota este micuta.

Va urez o binemeritata vacanta, forte noi si proaspete!
Bravos Q88, mult succes in continuare!
saandyf a scris:

68 eu din pacate... :(( :(... Asta e...inca o vara sacrificata,...dar cred ca nu o sa renunt. Felicitari celor care au reusit. Cristian? Teddy? I.Hellene? Mirei? Adi? Nono? Restul...?

eu vreo 69-70 nu stiu exact...dar oricum cred ca sub 75-76 nu sunt sanse reale...m-a incurcat foarte tare civilul, acolo am gresit foarte multe (cred ca si de stateam 2 ani acasa tot n-as fi invatat chestiile alea :)) ), in schimb in mod surprinzator mi s-au parut foarte usoare la penale unde am m-am descurcat cel mai bine... mie cel putin doua mi s-au parut destul de discutabile cea cu posesia, la civil si cea cu raspunderea institutiilor publice la penal...
Ultima modificare: Marți, 2 Septembrie 2014
adi_09, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Concursul de admitere la inm 2012 ionela1984 ionela1984 Imi poate spune cineva va rog dupa ce manuale sa invat si eu pentru admitere a inm din acest an?poate imi sugerati si ceva grile sau exercitii de rationament ... (vezi toată discuția)