avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Tudor1982 a scris:

Vai, am si acum frisoane cu traznaia aia de comoara care ramane proprietarului daca e gasita de uzufructuar sau cu carierele de piatra nedeschise...
Dar de varietatile de vanzare (vanzarea pe gustate, vanzarea pe incercate, terenurilor s.a.m.d.) ce ziceti?
Iar la penal mai ramane sa invatam si termenele de reabilitare pe ani si pragurile & sumele de la pedeapsa amenzii.... aaa sa nu mai scriu ca poate le dau idei! X-(

Varietatile de vanzare cam trb stiute...parca s-au dat grile din ele si in anii anteriori.
Ref la grila aia vad in codul comentat \"girat\" de tata Boroi la pag. 309 ia in calcul 2 variante pt cererile priv la filiatie (2 ipoteze) una in care se deroga de la starea persoanei si doi in care se vizeaza doar generic ocrotirea persoanei fizice. Deci nu e sigur nici autorul daca e alternativa competenta sau nu (desi in cod e trecuta la alternativa. In fine zice ca inainte, pe vechiul cod era exclusiva)
Mai apoi vine aici art. 126 care spune ca partile nu pot conveni sa fie judecate de alte instante in cazul drepturilor de care partile nu pot dispune. Sa inteleg ca ai un drept de dispozitie in privinta filiatiei, ca dispui de starea unei persoane? Va rog frumos, ce dracu!
Si eu am mers pe varianta b si c. Grila asta chiar ar trebui desfiintata
Ultima modificare: Luni, 1 Septembrie 2014
Tudor1982, utilizator
Daca sunt corecti, asa cum cred eu ca sunt, vor oferi o explicatie rezonabila sau o vor anula...asa ca cei cu punctajul la limita, nu dezarmati! S-ar putea sa continuati lupta in urmatoarele probe...
Este inutil sa cititi an de an aceleasi carti...cei care au invatat si mai dau inca o data trebuie sa reciteasca codurile insa sa stea pe fiecare institutie si sa se gandeasca....
Eu asa am facut, nu am mai cumparat nimic ! Am luat peste 70 anul acesta insa nu cred ca este suficient ca sa pot intra. Mai incerc la anul.
Ca strategie, voi reciti codurile de prin martie, apoi o sa fac grile si cam atat.
Bafta tuturor, indiferent de culoarea pielii :))
PS : cartile sunt prea stufoase, sunt scrise asa altfel autorul ar reda codul. Cartile sunt bune la inceput sa te lamuresti cam ce e dreptul, ce inseamna una alta, apoi tu trebuie sa te gandesti la articole si evident sa exersezi prin multe grile insa de buna calitate.
Ultima modificare: Marți, 2 Septembrie 2014
ContSters329846, utilizator
Sunt in mare parte de acord, dar doctrina de calitate ajuta la asimilarea mai usoara a articolelor din cod si la retinerea lor pt. o perioada mai lunga, mai ales cand se explica ratiunea unor texte de lege...dar asta-i doar parerea mea...

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Concursul de admitere la inm 2012 ionela1984 ionela1984 Imi poate spune cineva va rog dupa ce manuale sa invat si eu pentru admitere a inm din acest an?poate imi sugerati si ceva grile sau exercitii de rationament ... (vezi toată discuția)