Multumesc pentru raspuns.
Nu inca nu am invatat mai nimic. Adica statutul de av. cu care ma lupt si termin in 5 zile cu totul, inclusiv modificarile facute de UNBR in decembrie 2013. Am zis sa incep cu ce e usor sa imi intru in mana. Apoi trec la civil - ma ganesc eu- ca am deja cumparate noile coduri si cartile de care spun si colegii pe net. Ufff foarte scumpe. Am platit pana acum peste 300 euro pe carti si nu mai stiu cu care sa incep.
La penal o sa ajung undeva de Paste sper eu - daca totul merge bine.
rosa_weigand a scris:
Eu zic ca pe statutul profesiei nu ai de ce sa te concentrezi foarte tare deocamdata. Si daca e sa reusesti sa inveti codurile, inseamna ca stii ceva, intradevar, pt ca trebuie sa intelegi ce citesti. Depinde si de materie. De exemplu: la penal nu ai in cod structura infractiunii, nu ai analiza pe fiecare infractiune, nu prea ai explicatii pt cazuri cu concurs de infractiuni samd. Dar ce ai este definitia infractiunilor, pe care cam trebuie sa o retii ca atare si cu toate formele.
Timpul nu e niciodata de ajuns, asta e noul meu motto, asa ca nu te gandi la asta. Nu e o chestiune de timp, cum zicea si Madalina , ci mai mult decat orice altceva e o chestiune de cat esti dispus sa te implici si clar si de la ce nivel pleci.
Dar acum mi-am dat seama, vrei sa inveti noile coduri la penale? Stii deja civilele? Probabil la penale o sa se dea combinat din nou si vechi si mai bine nu te grabesti cu ele, dar daca vrei sa inveti noile coduri atunci da, invata din cod. O sa vezi institutiile noi mult mai usor si nu o sa te incarci inca foarte tare sa si retii. Altfel invata din civile, ca acolo poti sa inveti linistita, e destul de clar ca se vor da alea noi.