Buna tuturor si La multi ani! Revin si eu cu doua intrebari, prima se refera la Drepturile reale, si anume, tinand cont de bibliografia de anul trecut, dupa care ne ghidam momenta, la Dreptul de proprietate privata inteleg ca nu intra si "Limitele exercitarii dr de propr privata" si "Modurile de dobandire", iar la proprietatea publica, de asemenea, nu intra in materie si modurile de dobandire a proprietatii si exercitarea dreptului de proprietate publica. In bibliografie nu sunt mentionate dar am zis sa va pun si voua o intrebare sa nu omit ceva, asa ca mai bine sa fiu 100% :D A doua intrebare este in legatura cu autorii dupa care invatati. Eu m-am hotarat la cartea lui Boroi si a lui Birsan (care a aparut recent), insa nu stiu pe care sa ma axez mai mult (exceptand Codul) :-/ Voi ce parere aveti, dintre cele doua? Va multumesc anticipat si spor in continuare la invatat!
Absolventa 3:
In primul rand nu are importanta numarul orelor petrecute cu cartea in mana zilnic, ci cat de repede asimilezi materia. Fiecare are stilul sau de a invata, unii recepteaza mai repede, altii mai incet. Depinde si cat de mult ai invatat in facultate, daca esti deja familiarizat cu materia iar acum doar o repeti, etc. Aud pe multi ca trebuie sa stai 10-12 ore pe zi sa inveti altfel nu iei examenul. Cat se poate de fals.
Sfatul meu e sa incepi sa inveti din cursuri simple la inceput daca esti la primul examen tocmai in ideea de a intelege mai usor definitiile, termenii, etc. In cod nu ti se explica anumite lucruri si nu ai toate definitiile. Dupa ce ai studiat temeinic cursuri, poti incepe sa citesti si sa inveti bine si codurile, iar abia apoi daca mai ai timp poti sa te mai delectezi si cu ceva tratate, care sunt extrem de stufoase si unele greu de inteles daca nu stapanesti bine materia.
La statutul profesiei de avocat ai grija sa ai legea 51/1995 actualizata pentru ca pe 14 decembrie 2013 UNBR a publicat hotararea prin care se modifica anumite articole, asa ca trebuie sa ai totul la zi. Vezi in librarii daca a aparut legea actualizata dupa 14 decembrie.
Va fi un an greu dar daca iti faci un program de invatat la anumite ore in care esti odihnita totul va merge bine. Nici eu nu am procedat asa anul trecut, am invatat cate 8-10 ore pe zi, cu intreruperi la serviciu in timpul meu liber, acasa cu doi copii pe cap, stateam pana noaptea la 2 obosita incat nu imi mai intra nimic in cap uneori, am avut doar doua luni la dispozitie dupa licenta din vara, am invatat direct din tratate si uite ca am picat datorita acestui program haotic si grabit pe care l-am avut.
Sfatul meu sincer, invata usor atat cat poti retine intr-o zi, nu te forta si nu iti umple memoria cu chestii inutile din tratate grele. La inceput cursuri usoare, apoi codurile. Mai bine inveti 3-4 ore pe zi odihnita si relaxata, decat 10 ore cu oboseala, mai ales daca mai ai si serviciu si copii.
Eu incerc si asa sa vad ce iese.
Multa bafta si daca mai ai nelamuriri ma poti intreba.
Georgy19 a scris:
Buna tuturor si La multi ani! Revin si eu cu doua intrebari, prima se refera la Drepturile reale, si anume, tinand cont de bibliografia de anul trecut, dupa care ne ghidam momenta, la Dreptul de proprietate privata inteleg ca nu intra si "Limitele exercitarii dr de propr privata" si "Modurile de dobandire", iar la proprietatea publica, de asemenea, nu intra in materie si modurile de dobandire a proprietatii si exercitarea dreptului de proprietate publica. In bibliografie nu sunt mentionate dar am zis sa va pun si voua o intrebare sa nu omit ceva, asa ca mai bine sa fiu 100% :D A doua intrebare este in legatura cu autorii dupa care invatati. Eu m-am hotarat la cartea lui Boroi si a lui Birsan (care a aparut recent), insa nu stiu pe care sa ma axez mai mult (exceptand Codul) :-/ Voi ce parere aveti, dintre cele doua? Va multumesc anticipat si spor in continuare la invatat!
Buna Georgy19.
Si eu sunt tot la drepturi reale (chiar astazi le-am inceput). Da conform bibliografiei de anul trecut nu avem limitele exercitarii si modurile de dobandire. Ca si suport de curs am cartea lui Boroi/Anghelescu/Nazat (am cumparat-o in decembrie, cuprinde legislatia in vigoare pana la 15 noiembrie 2013). Practic, urmand bibliografia actuala, la proprietatea privata avem:
Notiunea, atributele, posesie, folosinta, dispozitie (continutul dr. de prop. privata) si caracterele, dr. absolut, exclusiv, perpetuu.
Buna seara, la obligatii din ce carte cititi?se aude ceva de aparitia unei carti semnata de Corneliu Barsan despre teoria generala a obligatiei?