donjoe a scris:
..administratorii - și eu cred că majoritatea, nu cazuri izolate - s-au obișnuit să comită sistematic infracțiunea de fals în acte scriind lunar pe chitanță că ar fi plătit cine n-a plătit; am văzut exemple multiple și în forum de astfel de infractori care se dau cunoscători ai legii :) ).
Sunteti in mare eroare considerandu-i pe toti oamenii din preajma dumneavoastra infractori.
Si iata de ce sunteti in eroare.
In Romania sunt cateva sute de mii de asociatii de proprietari. Daca din 200.000 de asociatii, de exemplu, gasiti aici pe forum 100 de asociatii care ar fi avut probleme cu administratorul, asta nu inseamna nicidecum majoritatea. Acestia reprezinta doar 0,05%. Daca nu ma credeti va rog sa calculati.
Sigur ca aici pe forum intra cu intrebari majoritatea celor care au probleme in asociatiile lor adica din cele 100 de asociatii si nu intra celelalte 199.900 asociatii unde nu sunt probleme.
Este ca si intr-un spital unde vedeti saloanele pline cu blonavi, dar nu toata populatia din oras este bolnava, majoritatea sunt sanatosi, merg la munca, la scoala, la spectacole... Daca stati in spital vedeti numai bolnavi in jur, iar daca mergeti la scoala o sa vedeti numai copii sanatosi, veseli...
La fel daca vizitati o puscarie, o sa vedeti ca cei de dincolo de zid sunt infractori, violatori, delapidatori, criminali... In interior, daca privim de jur imprejur sigur ca suntem in mijlocul acestora, al celor certati cu legea. Dar marea majoritate a oamenilor sunt in afara gratiilor, sunt pe strada, in magazine, in intreprinderi, in familie...
Daca dumneavoastra vi s-a intamplat cumva sa fiti nelamurit de activitatea unui administrator care nu a stiut sa va explice corect sau nu a eliberat de prima data chitanta asa cum ati dorit dumneavoastra... asta nu inseamna ca acel administrator este infractor si cu atat mai putin ca toti administratorii ar fi infractori.
Eu nu iau apararea vreunui administrator, pentru ca nu vad de ce sa-l apar atat timp cat nu este nevoie, nu a comis vreo fapta din care sa reiasa ca este certat cu legea.