avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata intretinere bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata intretinere bloc

Buna ziua,
As dori sa-mi spuneti si mie pe numele cui trebuie facuta chitanta care atesta plata intretinerii la bloc,in conditiile in care locatarul nu este acelasi cu proprietarul;eu gandesc ca pe numele proprietarului(locatarul e mama mea)dar in cazul unei fraude ,nu stiu daca eu(in calitate de proprietar) pot merge in instanta cu chitante pe numele mamei mele(chiar pana acum cateva luni in urma, erau pe numele tatalui meu decedat de 7 ani);in cazul inchirierii de ex.,chiriasul (platitorul), nu are chitanta pe numele lui
Cel mai recent răspuns: donjoe , utilizator 16:17, 15 Februarie 2016
E in regula. Eu nu stau sa-i numar pe cei care incheie contracte legal sau nelegal. Cu sau fara contract de inchiriere oricine poate plati debitul cuiva inclusiv ratele mele de la banca. Dar dv faceti cum vreti si organizati-va munca in asociatie cum vreti.
Aveti dreptate...
Dar cu toate acestea dvs. emiteti o chitanta pt Nea Caisa care sta cu chirie la dvs in bloc, fara sa ii trecetipe chitanta adresa lui din buletin ci doar pe cea de la dvs. din bloc.
Daca Nea Caisa nu are adresa in buletin cu cea de la dvs. din bloc, cum poate locui la dvs. in asociatie... si cum emiteti o factura pentru cineva care nu exista cu numele respectiv la adresa respectiva?
Eu pot sa fac platesc asa cum ati spus, pentru un restantier de la dvs., dar sigur pe chitanta mea o sa scrie numele meu, adresa mea din buletin iar la reprezentand, va scrie ce ii zic eu.
Cu alte cuvinte dvs. mai spuneti ca fiecare asociatie poate face singura legile ei despre cum se complecteaza documentele oficiale.
Daca gresesc, va rog sa imi dati si mie un act normativ sau ceva prin care sa vad cum exact se complecteaza acea chitanta 14-4-1.
Daca dvs. imi aratati intr-un act oficial ca pe o chitanta se poate trece numele platitorului si o adresa oarecare, ma plec in fata dvs. si imi cer scuze pentru tot ce am zis pana acum.
Daca vreti cu adevarat sa intelegeti, cu siguranta o sa puteti. Daca nu vreti, cu siguranta nu o sa intelegeti.
Puteti gasi informatiile daca cititi Ordinul MEF nr. 3512/2008 privind documentele financiar-contabile, ordin reluat si prezentat chiar si pe avocatnet:
www.avocatnet.ro/content/art...
Mai concret cautati NORMELE SPECIFICE de intocmire si utilizare a documentelor financiar-contabile (Anexa nr. 2 din OMEF 3512). Iata o sursa:
[ link extern ]
Pe la jumatatea anexei 2 o sa gasiti poate "oficial" ceea ce discutam:
CHITANŢÃ (cod 14-4-1)

1. Serveste ca:

– document justificativ pentru depunerea unei sume in numerar la casieria unitatii;

– document justificativ de inregistrare in registrul de casa si in contabilitate.

2. Se intocmeste in doua exemplare, pentru fiecare suma incasata, de catre casierul unitatii si se semneaza de acesta pentru primirea sumei.

5. Continutul minimal al formularului:

– denumirea unitatii; codul de identificare fiscala; numarul de inregistrare la oficiul registrului comertului; sediul (localitatea, str., numar); judetul;

– denumirea, numarul si data (ziua, luna, anul) intocmirii formularului;

numele si prenumele persoanei fizice care depune sume si ce reprezinta acestea sau, dupa caz, denumirea unitatii; codul de identificare fiscala; numarul de inregistrare la oficiul registrului comertului; sediul (localitatea, str., numar); judetul persoanei juridice;

– suma in cifre si litere;

– semnatura casierului.

Am scos in evidenta faptul ca pe chitante se scrie "numele si prenumele persoanei fizice care depune sume". Obsesvati ca nu trebuie consemnate datele de pe cartea de identitate...
Apoi am subliniat, ca sa se inteleaga si sa se faca distinctie, ca doar pentru persoanele juridice care platesc pe baza de chitanta este obligatoriu completarea datelor platitorului (CIF, NIRC, adresa sediului), pentru ca persoana juridica foloseste acest document in contabilitatea sa..., dara asta e alta discutie.

Nu este necesar sa va plecati in fata mea si nici sa cereti scuze. As fi multumit daca am reusit sa lamuresc cum se intocmeste legal o chitanta.
Daca nu am reusit prin aceste cateva postari, este doar vina mea.
Ok. Am inteles ce spuneti.
Dupa cum spunea si doamna elga... dansa foloseste minim 2 cheii, ca sa identifice un locatar.
In fine, din ce spune legea pana la urma nu mai conteaza nici numele celui care e scris pe ea, daca este scrisa adresa pentru care se plateste intretinerea....ca tot ce conteaza este sa intre banii, asa ca se poate ca pe toate chitantele sa fie scris un singur nume, dar cu adresa pentru fiecare apartament.
La un control dvs. ca asociatie cum puteti dovedi ca ati avut chirias pe Nea Caisa de la Buzau care a stat 2 luni si ca acesta a platit la dvs desi in acelasi moment aveti un locatar Nea Caisa din Bucuresti care sta in blocul dvs de 20 de ani? Asta nu mai conteaza.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 August 2013
ContSters66930, utilizator
Dupa nr. apartament din chitanta de la vremea respectiva unde a stat nea Caisa, ala cu 2 luni...;)

Alte discuții în legătură

Plata intretinerii pe numele chiriasului Tzimpirika Tzimpirika Societatea la care lucrez a inchiriat apartamente pentru angajati. Pe langa chirie, achitam si utilitatile (inclusiv intretinerea). Chitantele de la ... (vezi toată discuția)
Chitanta as. de proprietari Wal99 Wal99 Asociatia de Proprietari refuza sa elibereze chitanta de plata contributiilor la intretinere pe numele firmei. Societatea inchiriaza de la proprietar un garaj ... (vezi toată discuția)
Tarati intr-un proces cu asociatia de proprietari gabriela68ful gabriela68ful Nu imi dau seama ce se intampla cu justitia, cum se pot face atatea faradelegi si ilegalitati ? Pe scurt, am inchiriat un apartament cu un coleg de servici pe ... (vezi toată discuția)