avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata intretinere bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata intretinere bloc

Buna ziua,
As dori sa-mi spuneti si mie pe numele cui trebuie facuta chitanta care atesta plata intretinerii la bloc,in conditiile in care locatarul nu este acelasi cu proprietarul;eu gandesc ca pe numele proprietarului(locatarul e mama mea)dar in cazul unei fraude ,nu stiu daca eu(in calitate de proprietar) pot merge in instanta cu chitante pe numele mamei mele(chiar pana acum cateva luni in urma, erau pe numele tatalui meu decedat de 7 ani);in cazul inchirierii de ex.,chiriasul (platitorul), nu are chitanta pe numele lui
Cel mai recent răspuns: donjoe , utilizator 16:17, 15 Februarie 2016
As vrea sa completez cu un argument la ceea ce spune dl. Adrian:
- dvs.donjoe ziceti ca sunteti chirias si ca, chiar sunteti interesat de o procedura legala in acest sen, da?
- nu cred ca dupa toata demonstartia facuta mai aveti vreun dubiu, insa haideti sa va prezint o speta; dvs. stati in chirie pentru ca nu aveti o locuinta proprietate personala, insa aveti un job in localitate; puteti sta si la hotel, insa nu va tine... - la hotel cum platiti si ce document va elibereaza hotelul si pe numele cui?
- dvs. aveti un serviciu care are posibilitatea (prin CIM sau CCM - adica contractul individual de munca sau contr. colectiv de munca) sa vi se deconteze cheltuielile cu chiria - va intreb cam care ar fi documentele necesare decontarii acestor sume?
- pentru ca am asemenea cazuri, va spun eu: copia contractului de inchiriere vizat de asociatia noastra (chiriasul il depune o singura data la serviciu), apoi cu factura (daca solicita chiriasul) si cu chitanta eliberata de catre asociatie, chiar pe numele dumnealui chiriasul, altfel cei de la serviciu il trimit la plimbare si nu-i deconteaza nimic...
Adriantot a scris:
Asociatia poate fi de proprietari sau de locatari.

Este de proprietari. Să rămânem la subiect: vorbesc despre respectarea de către proprietar a obligațiilor lui conform legii 230.

Va invit sa cititi ceea ce am citat din legislatie in postarea mea din pagina 5 a acestei discutii. Reiau doar o prevedere. Chitanta trebuie sa contina

Vă invit să mă credeți pe cuvânt că am citit și am înțeles deja din topic (și din alte locuri) ce trebuie să conțină o chitanță. Asta nu rezolvă defel problema ridicată de mine (și o repet de câte ori trebuie): cum se poate achita proprietarul de obligațiile lui de plată conform legii 230 dacă un terț îi plătește datoriile și o face în nume propriu, nu în numele proprietarului?

Articolul 46
Toti proprietarii au obligatia sa plateasca lunar, conform listei de plata a cheltuielilor asociatiei de proprietari, in avans sau pe baza facturilor emise de furnizori, cota de contributie ce le revine la cheltuielile asociatiei de proprietari, inclusiv cele aferente fondurilor din asociatia de proprietari.

Deci proprietarii au obligația să plătească, nu altcineva. Cum se stinge obligația explicită a proprietarului dacă nicăieri nu scrie că el este cel care a plătit? Există vreun articol de Cod Civil care spune că ți se poate stinge o obligație de plată dacă întâmplător a făcut altcineva plata, chiar fără să o facă în numele tău (și deci fără procură)?
Ultima modificare: Duminică, 14 Februarie 2016
donjoe, utilizator
Cel care plateste intretinerea sa solicite sa se scrie si numele celui care plateste, nu doar a proprietarului.
Greu la deal... Daca te intalnesti cu Papa, sa-i zici ca esti mai catolic decat Sfintia sa.

Noi lucram la asociatii si de obicei chiriasul ne roaga sa-i scrim numele pentru ca vrea sa faca nush ce decont la serviciu.

Succes.

donjoe a scris:
Cum mai poate proprietarul să-şi îndeplinească această obligaţie dacă administratorul acceptă şi înregistrează plata de la cu totul altcineva, de la o persoană care nu e membru al asociaţiei de proprietari?

Mai incerc odata.
Am subliniat ca sa intaresc faptul ca daca administratorul stinge datoria apartamentului nr. 14 al proprietarului Ionescu, eliberand chitanta pe numele Georgescu (chirias), ori pe numele Ionescu (proprietar), este evident ca datoria ce figureaza pe lista de plata in dreptul acelui apartament se stinge. In consecinta proprietarul nu mai are de indeplinit obligatia pe care o invocati.
Oricine face plata in nume propriu, cum spuneti, dar platind cotele lunare la intretinere ale apartamentului nr. 14, stinge datoria repartizata acelui apartament, indiferent ca acolo a locuit proprietarul, chiriasul, un prieten...

Iar cat priveste art. 46 "Toti proprietarii au obligatia sa plateasca lunar, conform listei de plata a cheltuielilor asociatiei de proprietari,..", va rog sa observati ca nu prevede ca proprieatrul ar fi obligat sa se prezinte personal la casierie ori la banca si poate sa plateasca si prin intermediari, prin rude, prieteni, chiriasi...

Daca dumneavoastra personal ati intampinat greutati, ati avut probleme in aceasta privinta, va rog sa spuneti concret ce s-a intamplat ca sa intelegem si noi problema. Poate asa va putem raspunde mai aplicat.




Alte discuții în legătură

Plata intretinerii pe numele chiriasului Tzimpirika Tzimpirika Societatea la care lucrez a inchiriat apartamente pentru angajati. Pe langa chirie, achitam si utilitatile (inclusiv intretinerea). Chitantele de la ... (vezi toată discuția)
Chitanta as. de proprietari Wal99 Wal99 Asociatia de Proprietari refuza sa elibereze chitanta de plata contributiilor la intretinere pe numele firmei. Societatea inchiriaza de la proprietar un garaj ... (vezi toată discuția)
Tarati intr-un proces cu asociatia de proprietari gabriela68ful gabriela68ful Nu imi dau seama ce se intampla cu justitia, cum se pot face atatea faradelegi si ilegalitati ? Pe scurt, am inchiriat un apartament cu un coleg de servici pe ... (vezi toată discuția)