Asociatia poate fi de proprietari sau de locatari. In trecut existau numai asociatii de locatari si treptat, pe masura ce tot mai multi chiriasi ai statului au cumparat apartamentele, asociatiile de locatari s-au transformat (inca nu toate) in asociatii de proprietari. In ceea ce priveste incasarile nu s-au produs modificari, indiferent ce fel de asociatie este.
Va invit sa cititi ceea ce am citat din legislatie in postarea mea din pagina 5 a acestei discutii. Reiau doar o prevedere. Chitanta trebuie sa contina:
– numele si prenumele persoanei fizice care depune sume si ce reprezinta acestea
Asa prevede ANEXA nr. 2 din ORDINUL nr. 3.512/2008 privind documentele financiar-contabile.
Daca sunteti chirias legal, in baza unui contract de inchiriere, sunteti inregistrat in cartea de imobil la asociatie... atunci cand platiti intretinerea puteti solicita sa vi se elibereze chitanta pe numele dumneavoastra cu specificarea ca suma achitata reprezinta cheltuieli de intretinere pentru apartamentul X. Daca cei ce va elibereaza chitanta nu vor, apelati la presedintele asociatiei si la proprietar. Eventual faceti-le o demonstratie: viranti in contul bancar al asociatiei suma datorata si o sa vedeti atat dumneavoastra cat si casierul sau administratorul ca foaia de varsamant si in extrasul de cont figureaza numele dumneavoastra si nu al proprietarului.
Cat despre "vreun mare scandal la asociație pe tema asta" nu vad de ce! Nimeni nu este perfect si nu cred ca exista persoana in lumea asta sa le stie pe toate. Presedintii, cenzorii, administratorii sunt si ei oameni cu mai multa sau mai putina experienta, cu pregatiri diferite, asa cum sunt si proprietarii, chiriasii... Cititi discutia din cele 5 pagini si o sa vedeti ca nu e nimeni singur in greseala sau nestiinta pe aceasta tema.