avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata intretinere bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata intretinere bloc

Buna ziua,
As dori sa-mi spuneti si mie pe numele cui trebuie facuta chitanta care atesta plata intretinerii la bloc,in conditiile in care locatarul nu este acelasi cu proprietarul;eu gandesc ca pe numele proprietarului(locatarul e mama mea)dar in cazul unei fraude ,nu stiu daca eu(in calitate de proprietar) pot merge in instanta cu chitante pe numele mamei mele(chiar pana acum cateva luni in urma, erau pe numele tatalui meu decedat de 7 ani);in cazul inchirierii de ex.,chiriasul (platitorul), nu are chitanta pe numele lui
Cel mai recent răspuns: donjoe , utilizator 16:17, 15 Februarie 2016
Ok.
Si nu este mai simplu atunci, ca pe chitanta sa fie trecut numele proprietarului in primu si in primu rand iar daca se doreste ca plata este facuta de altcineva, sa se scrie Nume Proprietar reprezentat prin Nume Chirias?
Totusi un chirias care sta acolo poate nu are mutatie pe adresa respectiva si atunci pot aparea complicatii.
Iar din cate stiu eu, legal, pe o chitanta scrii la adresa, adresa celui care plateste. Nu cred ca au un alt fel de regim chitantele de la asociatii fata de acelasi model de chitante folosite in alte scopuri. Ma refer la modelul 14-4-1.
Iar la reprezentand se poate scrie exact cum ati spus si dvs. si eventual mentiona aparatamentul pt care se face plata.
Se pare ca aceste chitantele sunt complectate dupa cum vrea fiecare.
Cate bordeie atatea obicee.
bobman a scris:
Si nu este mai simplu atunci, ca pe chitanta sa fie trecut numele proprietarului in primu si in primu rand iar daca se doreste ca plata este facuta de altcineva, sa se scrie Nume Proprietar reprezentat prin Nume Chirias?

Pai nu este oare mai simplu sa se scrie ceea ce vrea cel care plateste? Daca plateste prin banca putem sa-l obligam sa scrie ce vrem noi!? Nu! Incasam de pe orice nume si chiar fara nume.
Ma refer la modelul 14-4-1.
Iar la reprezentand se poate scrie exact cum ati spus si dvs. si eventual mentiona aparatamentul pt care se face plata.
Se pare ca aceste chitantele sunt complectate dupa cum vrea fiecare.

Pai exact modelul 14-4-1 l-am postat in imaginea din mesajul anterior. La "reprezentand" am explicat ca se scrie ce reprezinta suma si nu apartamentul sau adresa..
Chitantele se completeaza asa cum am mentionat mai sus, nu dupa cum vrea fiecare din mai multe motive: asa cere legislatia, se verifica de autoritati, elementele consemnate pe chitante sunt necesare asa atat platitorului cat si incasatorului...

Stati ca nu ne intelegem.
Dumneavoastra sunteti proprietarului unui apartament.
Iar eu sunt chirias in acel apartament. Dar intre noi nu exista nici un act legal, scris, care sa ateste ca eu sunt chiriasul dvs si nici mutatie pe adresa respectiva nu am.
Iar eu ma duc sa platesc intretinerea.
Pe chitanta va aparea numele meu iar la adresa va aparea adresa apartamentului dvs.
Asta imi spuneti.
Corect?
Pai nu puteti fi chiriasul meu daca nu avem un contract de inchiriere. Ori facem inchirierea corect (vad ca vreti exactitate si corectitudine), ori nu o mai facem.
Dar ca exercitiu, va explic cum puteti plati debitul unui apartament chiar daca nu-l cunoasteti pe proprietar.
Cand aveti 100 lei de pierdut, eu va dau contul bancar al asociatiei noastre si mergeti la banca cea mai apropiata de dumneavoastra. Platiti cei 100 lei ca intretinere oricarui apartament din asociatia noastra. Pe documentul de plata o sa apara numele dumneavoastra iar banii o sa-i inregistram la apartamentul indicat de dumneavoastra. Apoi scanez documentele si le fac public pe internet ca sa le vedeti.
Alegeti, va rog, un restantier ca sa-l ajutati!
Eu vorbesc de ce este real.
Cati din cei care inchiriaza o fac cu contract de inchiriere si il si inregistreaza ca sa plateasca taxe?
Iar de chitanta eu vorbesc de chitanta pe care o primeste cineva atunci cand plateste direct la caseria asociatiei, nu prin banca.
Iar daca ma duc la banca si fac ce spuneti dvs. pe chitanta de la banca va scrie numele meu la platitor, adresa mea din buletin, iar la reprezentant va scrie ce ii zic eu, adica plata intretinere pt asociatia dvs. apartamentul X sa zicem (cel cu restanta).
Sau nu o sa scrie asta?

Alte discuții în legătură

Plata intretinerii pe numele chiriasului Tzimpirika Tzimpirika Societatea la care lucrez a inchiriat apartamente pentru angajati. Pe langa chirie, achitam si utilitatile (inclusiv intretinerea). Chitantele de la ... (vezi toată discuția)
Chitanta as. de proprietari Wal99 Wal99 Asociatia de Proprietari refuza sa elibereze chitanta de plata contributiilor la intretinere pe numele firmei. Societatea inchiriaza de la proprietar un garaj ... (vezi toată discuția)
Tarati intr-un proces cu asociatia de proprietari gabriela68ful gabriela68ful Nu imi dau seama ce se intampla cu justitia, cum se pot face atatea faradelegi si ilegalitati ? Pe scurt, am inchiriat un apartament cu un coleg de servici pe ... (vezi toată discuția)