avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reziliere contract repartitoare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reziliere contract repartitoare

Am hotarat la nivel de scara sa renuntam la repartitoarele de incalzire. Avand in vedere ca avem contracte individuale semnate in anul 2005, am redactat notificarile de reziliere si am rugat agentul economic sa le inregistreze. Am primit un raspuns foarte ciudat si anume ca Asociatia de Proprietari a incheiat un contract colectiv cu agentul economic pe o perioada mai mare si astfel, nu putem renunta la repartitoare fara acordul asociatiei de proprietari. Mai mult, sustin ca acele contracte individuale initiale nu sunt legale fiind greseala lor ca le-au incheiat. Cu toate acestea, am insistat sa imi inregistreze notificare de reziliere. Va rog sa ma ajutati cu acel contract colectiv. Puteti sa imi raspundeti in ce masura acel contract este legal atat timp cat nu s-a discutat despre incheierea lui in nicio Adunare Generala si totodata, exista in paralel contracte individuale (noi platind pentru acele repartitoare). Ce pot face pe mai departe pt. a ma asigura ca agentul economic nu se amesteca in calculul energiei termice? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:51, 31 Ianuarie 2014
La noi in bloc nu se preconizeaza rezilierea cu firma de calcul pentru ca nu avem probleme pe care sa nu le putem rezolva.
Eu am facut niste constatari pe care le voi comunica conducerii.
In orice caz, daca s-ar dori revenirea la sistemul pausal, in niciun caz n-am rezilia contractul, ci nu am mai da la calcul. Nu ne obliga nimeni s-o facem, iar contractul se va incheia in mod natural cand ii va fi sorocul.
Nu ne-ar costa nimic daca nu am da la calcul, dar daca am vrea sa-l reziliem, ne-am crea probleme in mod gratuit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizarea consumurilor de energie termica în condominiu dumitruivascu1941 dumitruivascu1941 Buna ziua, 1) Va rog sa-mi precizati daca ORDINUL nr. 343/2010 (*actualizat la data de 29 iulie 2010*) publicatã în MONITORUL OFICIAL nr. 528 din 29 ... (vezi toată discuția)
Firma repartitoare - calculare s.e.t, costuri, etc... Marian-Ion Marian-Ion Buna ziua, Va rog ajutati-ma, Ma intereseaza un certificat de performanta energetica a apartamentului meu de 4 camere situat in sector 6 ( Bld. Ceahlaul ... (vezi toată discuția)
Litigiu cu administratorul alin96 alin96 Doresc trecerea de la sistemul de contorizare cu repartitoare la calcularea consumului la pausal.Cum pot face acest lucru de unul singur? Pentru ca ceilalti ... (vezi toată discuția)