avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reziliere contract repartitoare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reziliere contract repartitoare

Am hotarat la nivel de scara sa renuntam la repartitoarele de incalzire. Avand in vedere ca avem contracte individuale semnate in anul 2005, am redactat notificarile de reziliere si am rugat agentul economic sa le inregistreze. Am primit un raspuns foarte ciudat si anume ca Asociatia de Proprietari a incheiat un contract colectiv cu agentul economic pe o perioada mai mare si astfel, nu putem renunta la repartitoare fara acordul asociatiei de proprietari. Mai mult, sustin ca acele contracte individuale initiale nu sunt legale fiind greseala lor ca le-au incheiat. Cu toate acestea, am insistat sa imi inregistreze notificare de reziliere. Va rog sa ma ajutati cu acel contract colectiv. Puteti sa imi raspundeti in ce masura acel contract este legal atat timp cat nu s-a discutat despre incheierea lui in nicio Adunare Generala si totodata, exista in paralel contracte individuale (noi platind pentru acele repartitoare). Ce pot face pe mai departe pt. a ma asigura ca agentul economic nu se amesteca in calculul energiei termice? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:51, 31 Ianuarie 2014
Cine-a zis ca se consuma repartitoare?
Duceti discutia inspre aiurea din care mare lucru nu se intelege. Incercati sa explicati in niste fraze foarte alambicate, ceea ce de fapt nu va iese la explicatie.
Lasati-o moarta!

Sau, daca tot vreti sa lamuriti lumea, aratati-ne cum se calculeaza factura trimisa de furnizor si ce rol are debitul de care ne tot vorbiti in stabilirea numarului de Gcal.
Ca asta ne intereseaza.
Nu am zis ca se consuma repartitoare, ci temperaturi. Cifrele afisate de repartitor sunt media unor diferente de temperaturi.. Astfel, daca spuneti ca ati consumat unitatile afisate, spuneti practic, ca ati consumat temperaturi.

Contorul inregistreaza un nr de litri sau m.c de aget termic pe ora.
Exemplu mai schematic: Daca intr-o luna s-au inregistrat pe contor 50 mc de agent termic, totalul de Gcal va fi dat de 50 mc inmultit cu cantitatea de caldura cedata de un mc de agent termic care intra cu o temperatura de 70 C si iese cu o temperatura de 50 C.
Daca presiunea si debitul creste peste cel proiectat, se pot inregistra 80 mc de agent termic, totalul de Gcal va fi dat de 80 mc inmultit cu cantitatea de caldura cedata de un mc de agent termic care intra cu o temperatura de 70 C si iese cu o temperatura de 50 C. Va rezulta o cantitate mai mare de Gcal decat cea necesara.

Cum se manifesta problema in blocurile unde se fac debransari.
Ex. Consumul total inainte de debransari, este 100 Gcal cu toata instalatia in functiune. Daca se inchide 50% din instalatie, consumul initial nu va scadea la 50 Gcal, ci doar la 80 Gcal. Va fi o reducere per total, dar nu proportionala cu procentul debransarilor. De ce?
In cei 50% din instalatie in functie va aparea un surplus de litri/ora de agent termic, din cauza "strangularii" instalatiei. Efectiv se "muta" o parte din agentul termic destinat celor debransati, in instalatia celor care se incalzesc. Acest surplus nu se va simti ca si confort termic, dar se va inregistra pe contorul de bloc, generand costuri. La repartizarea costurilor cei debransati nu vor plati costul surplusului aparut in instalatia in functiune, ci doar cei care se incalzesc.
De aceea, poti plati mai mult la caldura fara sa iti maresti SET-ul, fara sa iti cresca confortul termic.

Prin proiectul instalatiei s-a stabilit cati litri /ora de agent termic trebuie sa treaca prin instalatie pentru a oferi maxim de confort termic cu minim de costuri. Daca in loc de 20 l/ora iti trec prin calorifer 40l/ora, surplusul se va inregistra pe contorul de bloc, generind costuri. Cineva trebuie sa le plateasca.
@elga.
Ce face negustorul daca a cumparat cu 1000 de lei doua feluri de fruncte: 80 de prune si 70 de mere ?? Cum formeaza pretul ? Cum il convinge pe cumparator ? Cum il convinge pe Fisc ? ca 1 leu pruna si 10 lei marul este pretul corect ?
Are nevoie de cantar doamna, de unitate de masura.

Eu trebuie sa platesc bani grei stimata doamna din aceste aproximari ale firmei de repartitoare. Mai mult, sunt actionat in judecata stimata doamna ca indraznesc sa nu platesc surplusul. Mai mult, 67% dintre proprietari am contestat, am declarat in scris ca dorim rezilierea contractului. Imi pare rau de dl Presedinte al AP ca refuza a da curs deciziei noastre. Cred ca este "vrajit". Ma rog, treaba lui.

@darida.
Ceea ce ati scris este perfect valabil, concret, clar. Va multumesc.

rectificare:
Ceea ce SCRIETI este perfect valabil, concret, clar. Va multumesc inca o data.
Ultima modificare: Vineri, 31 Ianuarie 2014
Adriantot, moderator
:offtopic:
@Babic
N-ati inteles nimic din exemplul meu. Puteam sa spun in loc de fructe, mere. Poate asa ati fi inteles si nu mai amestecati prunele.... Ba se pot vinde produse si fara cantar, daca vrei sa cumperi si cineva vrea sa-ti vanda.
M-ati convins o data in plus ca sunt oameni, printre care va numarati si dv., carora poti sa-ti dai sufletul din tine si toata stiinta de care dispui ca sa-i faci sa inteleaga macar un principiu de la care sa-si inceapa intelegerea, ca ei nu recepteaza decat ce vor ei sa auda, dar care nu-i ajuta cu nimic, nu le rezolva problema.
Acum, in societatea in care traim, in anul de gratie 2014, NU SE POT VINDE PRODUSE FARA CANTAR !
Da, poti sa cumperi o legatura de marar de la batrana din colt cu 1 Leu, este o intelegere ad-hoc, de bun simt, dar in afara legii. Dar daca vrei 3 fire de marar si 2 de patrunjel, si vrei si un pret cat de cat corect, ai cam incurcat-o pe batrana :)

Aceasta firma T, sub obladuirea lui ANRSC, imi vinde mie marar cu pret mare si vecinului meu, care ii este prieten, patrunjel cu pret mic, fara sa masoare ceva (pentru ca nu poate). Lipseste bunul simt din aceasta tranzactie cu firma T, dar apare cadrul legal: o Lege aprobata orbeste de alesii nostri, cei pe care ii stim cu totii ... smecheri si destepti pentru ei, nu pentru prostime.
Da, eu sunt prostimea, cea care nu intelege cum poti calcula caldura dintr-un apartament, in timp ce repartitorul se afla in apartamentul vecin. Multumesc, doamna Elga.

Astept sa imi spuneti cum va fi fost reziliat in blocul dvs contractul cu firma de repartitoare.
Cu stima,

Alte discuții în legătură

Repartizarea consumurilor de energie termica în condominiu dumitruivascu1941 dumitruivascu1941 Buna ziua, 1) Va rog sa-mi precizati daca ORDINUL nr. 343/2010 (*actualizat la data de 29 iulie 2010*) publicatã în MONITORUL OFICIAL nr. 528 din 29 ... (vezi toată discuția)
Firma repartitoare - calculare s.e.t, costuri, etc... Marian-Ion Marian-Ion Buna ziua, Va rog ajutati-ma, Ma intereseaza un certificat de performanta energetica a apartamentului meu de 4 camere situat in sector 6 ( Bld. Ceahlaul ... (vezi toată discuția)
Litigiu cu administratorul alin96 alin96 Doresc trecerea de la sistemul de contorizare cu repartitoare la calcularea consumului la pausal.Cum pot face acest lucru de unul singur? Pentru ca ceilalti ... (vezi toată discuția)