avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă nu ma pot abtine...cazul Gigi Becali!
Discuție deschisă în Discuţia la modă

nu ma pot abtine...cazul Gigi Becali!

Nu ma pot abtine sa nu supun dezbaterii subiectul zilei!Azi dimineata la ora 10.00, am sunat-o pe mama sa intreb daca sunt bine si e aimi spune socata ca l-au ridicat pe Becali!
In ce stat traim?
Nu l-am admirat pe acest om ( eu sunt armana, ar fi trebuit sa am probabil alta parare).Am apreciat intotdeuna ca acest om nu are ce cauta la TV si nici nu poate fi un model.DAAAAR ce s-a intamplat astazi este ORDINAR si, va rog sa ma credeti , ca imi este pentru prima data TEAMA de tara in care traim.
M-ar interesa pararea dvs. si cred cu reala convingere ca modul in care s-a procedat este inacceptabil intr-un stat de drept.
Este pentru prima data cand sunt gata sa iau atitudine impotriva "practicilor" de acest gen.
Sa ma ierte Dumnezeu, daca gresesc, dar nu suntem "dobitoace". George Becali a fost astazi tratat asa.
Ce lectie mai este si asta?Sau trebuia sa uitam de celelalte scandaluri...

av. Ileana Schwarz
filipstelian a scris:

Iata ca in fata probelor incontestabile,pleiada de avocati,lipsiti total de calitati profesionale,au fost ingenunchiati.
.......
O mare lovitura din care sifonati au iesit si acei avocati care sau perindat pe la toate posturile de televiziune si au spus numai balarii,invocind apoi ca nu au avut timp sa studieze si sa analizeze probele din dosar.
....Frumoasa meserie,dar grea.
Asta e. S-a mai scris o pagina in istoria acestei natiuni.
Vor urma si altele.
Subiectul inca nu este incheiat.

Detectiv Particular FILIP STELIAN

iertati-ma, stimate coleg de forum, dar
1.cred ca acei colegi avocati s-au prezentat exemplar si au dat dovada de profesionalism si de demnitate
2. cred ca nu stiti despre cine vorbiti atacandu-i pe cei doi
3. este trist sa constat ca jigniti pe cineva fara a argumenta
4. jugnindu-i pe ei, ma jigniti si pe mine si voi sanctiona intotdeuna o astfel de atitudine.

Dimpotriva, este pentru prima data cand avocati ca dl. av. Mateut si dl. av. Dancu arata tuturor cum trebuie sa se comporte un avocat atunci cand apare in spatiul public. ( nu uitati ca au aparut pe la OTV tot felul de "avocatei" )

Revenind, mi-a placut prestatia avocatilor lui Becali si, mai ales, mi-au placut interventiile stricte fara derapaje inutile.( ganditi-va ca presiunea era enorma si asupra lor)
Respect, domnilor avocati.

av. Ileana Schwarz
Eu am auzit de la radio in timp ce ma aflam la croitor ce se intampla in sala de sedinta dupa ce m-i sa facut rau datorita lipsei de aer din sala de sedinta.Nici nu am vazut inceputul sedintei de judecata.
Auzisem ca se va intoarce la arest inca inainte de terminarea sedintei de judecata.Niciodata nu am patit asa ceva dar prea era multa lume...Spuneam eu ca sunt salile de judecata prea mici.
Efortul avocatilor a fost mare si e pacat ca anumite persoane vorbesc asa ca sa se afle in treaba.
S-au formulat si cereri de recuzare in timpul sedintei de judecata.
Acest lucru nu este niciodata un semn bun.
Datcu si Mateut sunt avocati buni.E pacat sa dam cu pietre in ei indiferent de rezultat.
Mai ales ca exista probleme la nivel de comuniuni.
Judecatorii am auzit ca sustin un alt judecator sau cam asa ceva...Adica judecatorii sunt de acord cu hotararea pronuntata de Judecatoria sectorului 1, Bucuresti?:stunned:
N-am mai auzit asa ceva.

Pentru a trimite un sms trebuie sa cunosti nr de telefon si cate variante de numere de telefon exista imi vine greu sa cred ca se poate afla cu usurinta un numar de telefon.Tare ma tem ca un sms poate trimite oricine si din ce motiv nu cred ca vom afla vreodata.Cert este ca lucrurile nu sunt deloc in regula si s-a vrut respingerea recursului.

Precizare: de regula instantele de recurs mentin hotararea pronuntata de prima instanta.Deci, sub acest aspect totul e firesc.

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2009
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Profesorul Gh.Mateut este un exceptional cadru didactic si un excelent profesionist al meseriei de avocat.Este greu sa faci aprecieri profesionale sau profesioniste asupra unor prestatii avocatiale pe care nimeni nu le-a vazut sau auzit..Un singur lucru m-a frapat in mod negativ,acela ca avocatul Pavelescu facea aprecieri politice ,in interviuri acordate in sala de judecata,fiind evacuat de catre judecatori.Astfel de avocati fac deservicii, in primul rand clientilor, iar atitudini de acest gen iin sala de sedinta,nu sunt compatibile cu statul de profesionist.De fapt ,sunt multe persoane,care" pacalesc" aceasta nobila meserie si fac orice pentru a iesi in evidenta,iar daca pe langa aceasta mai esti si"traseist politic",imaginea este completa.A fost, cred eu,o mare greseala tactica a apararii ,aceea de a coopta acest avocat in echipa,iar" prestatia" sa mai mult politica,decat avocatiala a dovedit acest lucru.
Atata timp cat SMS-ul adresat magistratului exista,atata timp cat judecatorul a cerut protectie, banuielile exista si sunt indreptate in mod justificat spre anturajul "latifundiarului".Circul facut la acea" televiziune de bloc" impotriva unui procuror,in prezenta si sub directa cooordonare a varului patronului stelist nu fac decat sa confirme banuiala,la fel ca si aducerea grupurilor de presiune d in fata tribunalului.Dar,deocamdata este doar o banuiala !
In aceasta seara am pierdut aproape jumatate de ora sa caut postul otv si sa urmaresc – putin, ca mai mult nu e necesar – comentarii privind incidentul cu urmarirea hotilor masinii lui G.B.
Apoi, am intrebat in stanga si in dreapta daca stie cineva ce e otv… Spre surprinderea mea… stiau foarte multi, si unii aveau cuvinte de lauda…
Nu pot decat sa :worthy: Chair urmaresc oamenii acest post? E de rau! Voi ajunge sa nu ma mai mire nimic.
Ca incheiere... daca jignesc un fan otv imi cer scuze dar... gusturile, chiar daca nu se discuta, nu inseamna ca nu sunt discutabile. Poate gresesc, dar asemenea "emisiuni" dauneaza grav obiectivitatii...
Ar fi bine sa intelegeti ca nu este foarte credibil un sms trimis din partea lui Becali ( a oamenilor sai) catre o judecatoare.
Eu cred mai degraba ca cei care se afla in spatele la aceasta situatie ar avea mai usor acces la numarul de telefon al judecatoarei.Treaba este ca nu stim cine este in spatele acestei afaceri.
Cert este insa ca trebuie sa fie foarte tari sa afle numarul de telefon al unei judecatoare cei care au trimis sms-ul.
Incercati sa ganditi un pic va rog.
Cat priveste amenintarea exista organe abiliate care pot sa intervina rapid in astfel de situatii.Pot sa intercepteze si locul de unde s-a trimis sms-ul.Nu trebuie decat sa vrea.

Avocatul Pavelescu vorbeste frumos si se pare ca a avut motive sa fie deranjat de interzicerea la studierea dosarului.
Mie imi pare normal ca un avocat sa fie deranjat de acest lucru.Nu de altceva dar nici macar nu poti sa stii despre ce e vorba daca nu cunosti dosarul.
Oricum avocatii nu au putut cunoaste dosarul ca lumea.Si asta a fost o problema.
Nu poti in 10 minute sa cunosti toate piesele dosarului.De aceea nici nu poti pleda in asemenea conditii.
Pavelescu a fost rugat de Becali sa il reprezinte din cate am inteles.Eu cred ca a facut un gest frumos.

Exista o mare problema.Daca judecatorii nu vor sa puna o persoana in libertate pot sa o faca.
Nu le este greu.Iar daca se fac comuniuni lucrurile deja sunt complicate.
Este nepermis ca intr-un stat de drept judecatorii sa faca comuniuni si sa sustina o hotarare judecatoreasca.Stirea aceasta o am de la voi.Nu stiu daca e adevarata.

Eu observ ca exista o adevarata batalie intre puterile din stat.Justitia si mass media.
Care este pericolul public pe care il prezinta Becali oricum va ramane o necunoscuta pentru inca un numar de zile.Conform datelor actuale pare sa prezinte pericol public concret pt ordinea publica.

Eu oricum raman la parerea ca va iesi intrucat justitia in Romania functineaza.

Probabil ca un numar mai mare de avocati ar aduce mai multe idei, mai multa forta in sustineri si... mai multa dreptate, ca si de asta poate ca ar fi nevoie.Interesant este faptul ca daca vorbesc cativa avocati mai inainte cei din urma mai au ce sa spuna?
Asta e partea cea mai interesanta din punctul meu de vedere.

Instanta trebuie sensibilizata si nu bruscata.
Dar a sensibiliza instanta nu inseamna a zice ca ea, ci a incerca sa o convingi prin argumente.Si fara sa cunosti dosarul si probele ( daca exista sau nu intr-un mod rezonabil ) ce aparare poti sa faci?
Eu am avut situatii in care am rugat instanta sa ma mai lase 30 de minute sa studiez dosarul ( spre stupefactia colegilor avocati) si instanta a parasit sala de sedinta revenind mai tarziu.
Ieri am impresia ca au existat probleme cu studierea dosarului, lucru de natura sa semnaleze alte probleme.

La atmosfera ( generala ) de ieri niciun judecator nu putea fi sensibilizat.Si cand spun asta nu ma refer la masele de oameni care il sustin pe Becali, ci la atmosfera ostila creata in jurul lui.Chiar daca nu se vede aceasta exista.
Deci, se poate spune ca orice aparare ar fi fost ieri rezultatul ar fi fost acelasi.Oricum a avut aparare buna.

Cat priveste postul OTV nu vad sa dauneze cumva cursul procesului.Isi spun si ei parerea.
Cert este ca toata mass media are o parere in sensul ca nu se justifica arestarea preventiva a lui Becali.Sa fie oare chiar asa de incompetenti ? Ei in general aud multe si poate de aceea sunt indignati.Poate ca au motive rezonabile.
Cert este ca infuenta mass media a dat un rezultat nul asupra instantelor.
Va spuneam ca magistratii nu se lasa infuientati de mass media, asa cum credeti.Influienta e mult prea redusa si acest lucru se poate vedea cu claritate.
Procesele se judeca in sala de sedinta si nu in afara salii.

Eu am avut un caz diametral opus cu acesta, adica toata mass media era indignata si acest lucru nu a contat.
Totul a decurs cum speram.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Hotul care iti aduce inapoi bunul furat CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Hotul care iti aduce inapoi bunul furat va fi tras la raspundere penala. Dar in acest caz pericolul faptei este mult mai scazut si poate atrage o amenda ... (vezi toată discuția)
Urmarire internationala dyenutza dyenutza am si eu o rugaminte la dumneavoastra...am o cunostinta care a luat o pedeapsa de 4 ani cu executare pt furt calificat...si a reusit sa plece din tara pana sa ... (vezi toată discuția)
Acuzat pe nedrept pauldorin87 pauldorin87 sunt acuzat intr un dosar penal prin declaratie mincinoasa precum ca as fi deposedat de o suma de bani pe un amic.am asistat la un schimb de telefon intre 2 ... (vezi toată discuția)