avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă nu ma pot abtine...cazul Gigi Becali!
Discuție deschisă în Discuţia la modă

nu ma pot abtine...cazul Gigi Becali!

Nu ma pot abtine sa nu supun dezbaterii subiectul zilei!Azi dimineata la ora 10.00, am sunat-o pe mama sa intreb daca sunt bine si e aimi spune socata ca l-au ridicat pe Becali!
In ce stat traim?
Nu l-am admirat pe acest om ( eu sunt armana, ar fi trebuit sa am probabil alta parare).Am apreciat intotdeuna ca acest om nu are ce cauta la TV si nici nu poate fi un model.DAAAAR ce s-a intamplat astazi este ORDINAR si, va rog sa ma credeti , ca imi este pentru prima data TEAMA de tara in care traim.
M-ar interesa pararea dvs. si cred cu reala convingere ca modul in care s-a procedat este inacceptabil intr-un stat de drept.
Este pentru prima data cand sunt gata sa iau atitudine impotriva "practicilor" de acest gen.
Sa ma ierte Dumnezeu, daca gresesc, dar nu suntem "dobitoace". George Becali a fost astazi tratat asa.
Ce lectie mai este si asta?Sau trebuia sa uitam de celelalte scandaluri...

av. Ileana Schwarz
Imi mentin afirmatiile facute pana acum,"dar...nu ma pot abtine" sa nu comentez despre:
Binele facut de" latifundiar" si generozitatea acestuia au fost atat de televizate,incat,chiar daca a existat intentia de bine,aceasta a fot repede estompata de "regia" gesturilor ...Eu nu cred in" binele-show" facut facut in prezenta camerelor de luat vederi.
Eu cred in "binele anonim",nu in binele clamat,strigat,urlat,televizat de cat mai multe camere ceeaa ce, de fapt, s-a tradus prin "cumparare de voturi" de la cei amarati,de la cei de care statul nu a avut grija sau carora nu le-a acordat protectie sociala cuvenita..Sub masca binelui se ascunde smecheria de duzina si visurile de preamarire ale personajului.
Eu,nu cred in binele facut prin transformarea proprietarilor de case luate de puhoi,in chiriasi aflati pe pamanturile cumparate de proprietarul acuzat si imbarcati in autobuze pentru a crea o masa de presiune in fata tribunalului.Da,putem spune ca el a facut ceea ce nu a facut statul,profitand de slabiciunea acestuia,dar tot ceea ce a facut, a facut in primul rand pentru binele si devenirea lui.Toate "pomenile televizate" au insemnat imagine,de care ,pana la urma,tot el, prin comportament ....si-a batut joc lamentabil.Cum va explicati ca cei carora le-a facut bine in zona Rahova au votat alta persoana ?
Doua lucruri rezida din toate acestea,si anume:ca nu toti oamenii pot fi cumparati si ca nu intotdeauna"binele" mediatizat excesiv si poleit stralucitor este binele real.
Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2009
Radu Gabrian, Mediator
Fat Frumos, mie imi place sa cred ca cei care au murit in acele evenimente nu au murit degeaba.
Ceea ce s-a intamplat este un episod izolat as zice din punctul de vedere al amplorii sale.
Dar statul de drept este umbrit de aceasta situatie care, culmea, genereaza incertitudine in lumea oamenilor.Spun, culmea, intrucat justitia trebuie sa asigure un climat de siguranta in randul maselor, in randul opiniei publice...

Cat priveste dreptul la vot, stimata colega, fiecare are dreptul constitutional de a-si exprima in mod liber consimtit votul.
In mod normal daca esti om onest nu primesti foloase si iti incalci promisiunea ( daca a existat asa ceva sau daca au primit acele foloase in acest scop expres).
Dar daca ma gandesc la onestitate revin de unde am plecat...si incepem sa ne invartim in cercul vicios.Adica din locul din care au inceput evenimentele...o masina disparuta...

Nimeni nu este perfect.Am fi exagerati, cred eu, sa cerem perfectiune.Exista oameni buni si oameni mai putin buni, dar toti au defecte pentru ca nu exista om fara defecte si doar cu calitati...
Evident ca exista si oameni rai.

avocat Claudiu Lascoschi
Nu, r.gabi rezulta ca:"daca-i ordin, se "ezecuta", nu se discuta"
Eu nu ma pricep la drept penal, dar oricum zic ca este o masura exagerata.Era de ajuns cat l-au speriat si cat ne-au speriat.Sunt cazuri de criminali dovediti, cercetati in libertate si cazuri de criminali eliberati conditionat care comit o alta crima imediat, uita-te la stirile de la ora 5.E un circ total care nu va duce decat la martirizarea acestui personaj.Nu pot sa cred ca sunt atat de naivi uneori guvernantii nostri,Si cand zic guvernanti ii bag in oala si pe magistrati (desi nu ar trebui) dar, asta-i sentimentul clar, nu mai reusesc sa fac diferenta intre unii si altii.
Niciodata nu am contestat niciodata ca arestarea a fost o masura exagerata,dar si exesiv mediatizata,mai ales in scopuri politice.
Primul lucru pe care l-am constatat a fost acesta,apoi "sete de sange",dorinta de "vendetta politica".
Eu am discutat despre aceasta martirizare,despre creerea unei "a doua Romanii",cea compusa din simpatizantii si acolitii personajului,din oameni simplii,din cei de la periferia societatii,usor de manipulat ,dar care au sentimentul infrangerii pentru ca "unul dintre ei","unul dintre ai lor" a fost lovit de lege.Acesti "ei": vor neaparat sa transforme aceasta infrangere" intr-o "victorie" impotriva elitelor(atat cat de putine mai exista),impotriva intelectualilor,impotriva celor cu carte.Acestia sunt pentru cei din acea Romanie imaginara adevaratii dusmani.Cineva spunea ca"somnul ratiunii zamisleste monstrii",eu indraznesc sa spun ca"somnul natiunii zamisleste monstrii">Acesti monstrii sunt de mai multe feluri si printre ei se afla si cei despre care vorbiti stimata doamna,dar in mod sigur,printre ei, sunt si acest personaj precum si"exegetii"sai.

Iata ca in fata probelor incontestabile,pleiada de avocati,lipsiti total de calitati profesionale,au fost ingenunchiati.
Motivele,sau mai bine zis chichitele procedurale invocate ,au fost de tot risul .
Inca odata,repet, nu este suficient sa dai bine pe sticla,sa stii sa vorbesti ca in politica.In penal chiar i-ti trebuie stiinta.
O mare lovitura din care sifonati au iesit si acei avocati care sau perindat pe la toate posturile de televiziune si au spus numai balarii,invocind apoi ca nu au avut timp sa studieze si sa analizeze probele din dosar.
Pacat pentru profesorul Mateut,singurul care pricepe ceva.
Frumoasa meserie,dar grea.
Asta e. S-a mai scris o pagina in istoria acestei natiuni.
Vor urma si altele.
Subiectul inca nu este incheiat.

Detectiv Particular FILIP STELIAN

Alte discuții în legătură

Hotul care iti aduce inapoi bunul furat CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Hotul care iti aduce inapoi bunul furat va fi tras la raspundere penala. Dar in acest caz pericolul faptei este mult mai scazut si poate atrage o amenda ... (vezi toată discuția)
Urmarire internationala dyenutza dyenutza am si eu o rugaminte la dumneavoastra...am o cunostinta care a luat o pedeapsa de 4 ani cu executare pt furt calificat...si a reusit sa plece din tara pana sa ... (vezi toată discuția)
Acuzat pe nedrept pauldorin87 pauldorin87 sunt acuzat intr un dosar penal prin declaratie mincinoasa precum ca as fi deposedat de o suma de bani pe un amic.am asistat la un schimb de telefon intre 2 ... (vezi toată discuția)