avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă nu ma pot abtine...cazul Gigi Becali!
Discuție deschisă în Discuţia la modă

nu ma pot abtine...cazul Gigi Becali!

Nu ma pot abtine sa nu supun dezbaterii subiectul zilei!Azi dimineata la ora 10.00, am sunat-o pe mama sa intreb daca sunt bine si e aimi spune socata ca l-au ridicat pe Becali!
In ce stat traim?
Nu l-am admirat pe acest om ( eu sunt armana, ar fi trebuit sa am probabil alta parare).Am apreciat intotdeuna ca acest om nu are ce cauta la TV si nici nu poate fi un model.DAAAAR ce s-a intamplat astazi este ORDINAR si, va rog sa ma credeti , ca imi este pentru prima data TEAMA de tara in care traim.
M-ar interesa pararea dvs. si cred cu reala convingere ca modul in care s-a procedat este inacceptabil intr-un stat de drept.
Este pentru prima data cand sunt gata sa iau atitudine impotriva "practicilor" de acest gen.
Sa ma ierte Dumnezeu, daca gresesc, dar nu suntem "dobitoace". George Becali a fost astazi tratat asa.
Ce lectie mai este si asta?Sau trebuia sa uitam de celelalte scandaluri...

av. Ileana Schwarz
trope_doi a scris:

r.gabi, draguta intrebare...
Nu stiam ca il... judecam pe Becali. Intelesesem ca discutam atitudinea "oamenilor legii”...
Legatura este cu "lucrarea” executata lu G.Becali... Adica, o posibila comanda politica. Adica, se cunosc anumite fapte – care sunt considerate infractiuni – dar "se pastreaza” pt "timpul potrivit”.
Adica, legatura este cu sistemul judiciar romanesc (si nu numai – daca e sa fim obiectivi) si cu felul in care decurg... faptele si... atitudinile...
In rest, absolut fara legatura! :weg:

Daca este sa discutam despre" oamenii legii",aceiasi care au avut(repet !!!)o reactie disproportionata,nu cumva tot oamenii legii au fost,mai mult decat permisivi cu acesta in urma atator fapte,multe dintre ele fiind spuse cu emfaza la diferite emisuni televizate,unde s-a autoincriminat sau s-a autodenuntat.Nu ,acelea erau glume nevinovate,care pe multi i-au distrat si probabil ca inca ii mai distreaza ! Nu cumva, daca acesti" oameni ai legii" ar fi actionat cand trebuia si cum trebuia nu s-ar fi ajuns la acest "simulacru",transmis de televiziuni si folosit de acestea in scopuri politice ?Nu cumva frica si fuga de adevar au inlesnit ,toate greselie care au urmat ? Nu numai sistemul judiciar este de vina.De vina suntem cu totii pentru ca rabdam si tacem cand se intampla ceva pentru a nu suferi repercusiuni,pentru ca am adoptat" politica strutului"dar si ca prin atitudinea noastra de zi cu zi,prin pasivitatea noastra ,il incurajam pe acest personaj si pe altii aidoma cu el sa fie peste lege, ii ajutam complice ca peste noapte ,sa devina ei legea.Nu cumva ne lasam prea usor manipulati ? Am discutat si am atacat sistemul care trebuieste in mod cert reformat. Si in acest caz sistemul a gresit, nu numai in acesta,stimate "Trope_Doi",dar niciodata nu putem judeca si reforma sistemul fara a vedea cauzele determinante ale problemelor grave cu care se confrunta acesta.Orice reforma a sistemului trebuie inceputa prin reformarea oamenilor. Reforma noastra interioara,cea aflata la latitudinea noastra cand o vom face ?Pentru ca in caz contrar,cum spunea cineva"vorbim discutii"
ileana a scris:

Ma bucur ca s-a raspuns la topic. Eu nu l-am aparat decat dintr-un singur punct de vedere: MANIERA in care a fost "umflat". Ganditi-va ca se poate intampla oricui.
De aceea sustineam, si sustin in continuare ca nu era nevoie de 30 de mascati. Am asistat la un circ ieftin si ma socheaza ca, daca l ainceput lumea a sesizat importanta acestui detaliu, discursul s-a mutat pe vinovatie sau nevinovatie.Eu, ca avocat, nu doresc sa fac politica si nici nu cred ca cele doua chestiuni sunt compatibile ( desi Parlamentul este plin de avocati).Raman insa la convingerea ca avocatul are o functie sociala iar cu privire la modul in care se intelge a se face justitia in Ro, are si trebuie sa aiba si avocatul o parere.

Nu sunt specializata in penal dar, atat cat stiu si atat cat imi permite logica, pot sa spun ca maniera in care a fost ridicat este inacceptabila si faptul ca este arestat preventiv trebuie sanctionat. Sper ca recursul sa fie admis si sper ca opinia publica sa nu treaca atat de usor peste monstruozitatea si disproportionalitatea actelor de procedura care s-au efectuat.

Nu cumva chiar mass media a ridicat "modelul Becali" la rang de exemplu?Sa fi fost tratat astfel doar ca "vorbeste" si ce spune este preluat in mod iresponsabil de toata media?Atunci, cu atat mai grav, mi se pare tratamentul care i-a foat aplicat.

Sper sa intelegeti exact mesajul si sa delimitati "principiile" de "fapte".Eu am lansat subiectul, crezand in principii.

numai bine
av. Ileana Schwarz

Maniera in care a fost umflat Becali este folosita destul de des de parchete.Nu de toate parchetele insa.
Nu respecta procedura penala.
Nu ii citeaza si incearca apoi sa le bage pe gat avocati din oficiu.
Mandatul de aducere se foloseste dupa citare, nu asa aiurea.
Nerespectarea regulilor procedurale genereaza un abuz si mai mult chiar, dupa ce uzeaza de aceasta modalitate ilegala dupa modul in care este folosita, nu socotesc nici timpul respectiv sa il scada din durata retinerii.
Asa durata retinerii poate sa dureze si 36 de ore.E o procedura care trebuie oprita.
In acest caz nu s-a procedat la o retinere mai mare de 24 de ore dar se intampla asa ceva.
Din pacate trebuie dat statul in judecata si oamenii nu isi permit astfel de procese.De aceea abuzurile vor putea continua.Sa vedem pana cand...

avocat Claudiu Lascoschi
r.gabi,
imi rastalmaciti cuvintele... Nu am comentat despre oameni (fie ei de partea legii sau contra ei), ci despre atitudini... Incercam sa analizez modul in care s-a actionat si am incercat sa arat ca ar putea fi o chestiune "premeditata” pt momentul X.
Da – corect – nu au luat atitudine cand unul sau altul facea ce facea dar au facut-o "la timpul potrivit” - aici, o alta posibila legatura cu obs despre care ati intrebat "care e legatura?” Si scrieti de reformare...
Am semnalat ceva ce seamana a "obisnuinta” – din partea politicienilor si a celor care ar trebui sa aplice legea, deci are legatura cu ceea ce dv numiti necesitatea "reformarii oamenilor”. Sigur, e un ideal greu de atins aceasta reformare... chiar daca sunt multi cei care nu isi ascund capul in nisip.

In cazul G.Becali s-a procedat gresit si se pare ca aceasta maniera de aplicare a legii este una obisnuinta (desi ilegala) – asta e de rau!
Este si rau si enervant pentru avocati oridecate ori se procedeaza in acest fel.
Parerea mea este ca se uzeaza de aceasta procedura atunci cand este vorba de o infractiune deosebit de grava sau atunci cand parchetul are ,,spate".
Totusi in ambele cazuri parchetul ar cam avea spate intrucat altfel nu actioneaza in acest fel.Asta iarasi imi pare grav.
Legea trebuie aplicata in mod egal pentru orice persoana iar daca legea nu prevede o procedura speciala pentru anumite infractiuni ( ma refer la mandatul de aducere) deja se ridica serioase semne de intrebare.

avocat Claudiu Lascoschi
trope_doi a scris:

In cazul G.Becali s-a procedat gresit si se pare ca aceasta maniera de aplicare a legii este una obisnuinta (desi ilegala) – asta e de rau!

Eu una, ca cetatean obisnuit, am perceput aceasta actiune ca pe un avertisment dat noua, tuturor cetatenilor. De catre cine? Asta nu stiu.

Alte discuții în legătură

Hotul care iti aduce inapoi bunul furat CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Hotul care iti aduce inapoi bunul furat va fi tras la raspundere penala. Dar in acest caz pericolul faptei este mult mai scazut si poate atrage o amenda ... (vezi toată discuția)
Urmarire internationala dyenutza dyenutza am si eu o rugaminte la dumneavoastra...am o cunostinta care a luat o pedeapsa de 4 ani cu executare pt furt calificat...si a reusit sa plece din tara pana sa ... (vezi toată discuția)
Acuzat pe nedrept pauldorin87 pauldorin87 sunt acuzat intr un dosar penal prin declaratie mincinoasa precum ca as fi deposedat de o suma de bani pe un amic.am asistat la un schimb de telefon intre 2 ... (vezi toată discuția)