ileana a scris:
Ma bucur ca s-a raspuns la topic. Eu nu l-am aparat decat dintr-un singur punct de vedere: MANIERA in care a fost "umflat". Ganditi-va ca se poate intampla oricui.
De aceea sustineam, si sustin in continuare ca nu era nevoie de 30 de mascati. Am asistat la un circ ieftin si ma socheaza ca, daca l ainceput lumea a sesizat importanta acestui detaliu, discursul s-a mutat pe vinovatie sau nevinovatie.Eu, ca avocat, nu doresc sa fac politica si nici nu cred ca cele doua chestiuni sunt compatibile ( desi Parlamentul este plin de avocati).Raman insa la convingerea ca avocatul are o functie sociala iar cu privire la modul in care se intelge a se face justitia in Ro, are si trebuie sa aiba si avocatul o parere.
Nu sunt specializata in penal dar, atat cat stiu si atat cat imi permite logica, pot sa spun ca maniera in care a fost ridicat este inacceptabila si faptul ca este arestat preventiv trebuie sanctionat. Sper ca recursul sa fie admis si sper ca opinia publica sa nu treaca atat de usor peste monstruozitatea si disproportionalitatea actelor de procedura care s-au efectuat.
Nu cumva chiar mass media a ridicat "modelul Becali" la rang de exemplu?Sa fi fost tratat astfel doar ca "vorbeste" si ce spune este preluat in mod iresponsabil de toata media?Atunci, cu atat mai grav, mi se pare tratamentul care i-a foat aplicat.
Sper sa intelegeti exact mesajul si sa delimitati "principiile" de "fapte".Eu am lansat subiectul, crezand in principii.
numai bine
av. Ileana Schwarz
Maniera in care a fost umflat Becali este folosita destul de des de parchete.Nu de toate parchetele insa.
Nu respecta procedura penala.
Nu ii citeaza si incearca apoi sa le bage pe gat avocati din oficiu.
Mandatul de aducere se foloseste dupa citare, nu asa aiurea.
Nerespectarea regulilor procedurale genereaza un abuz si mai mult chiar, dupa ce uzeaza de aceasta modalitate ilegala dupa modul in care este folosita, nu socotesc nici timpul respectiv sa il scada din durata retinerii.
Asa durata retinerii poate sa dureze si 36 de ore.E o procedura care trebuie oprita.
In acest caz nu s-a procedat la o retinere mai mare de 24 de ore dar se intampla asa ceva.
Din pacate trebuie dat statul in judecata si oamenii nu isi permit astfel de procese.De aceea abuzurile vor putea continua.Sa vedem pana cand...
avocat Claudiu Lascoschi