avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă nu ma pot abtine...cazul Gigi Becali!
Discuție deschisă în Discuţia la modă

nu ma pot abtine...cazul Gigi Becali!

Nu ma pot abtine sa nu supun dezbaterii subiectul zilei!Azi dimineata la ora 10.00, am sunat-o pe mama sa intreb daca sunt bine si e aimi spune socata ca l-au ridicat pe Becali!
In ce stat traim?
Nu l-am admirat pe acest om ( eu sunt armana, ar fi trebuit sa am probabil alta parare).Am apreciat intotdeuna ca acest om nu are ce cauta la TV si nici nu poate fi un model.DAAAAR ce s-a intamplat astazi este ORDINAR si, va rog sa ma credeti , ca imi este pentru prima data TEAMA de tara in care traim.
M-ar interesa pararea dvs. si cred cu reala convingere ca modul in care s-a procedat este inacceptabil intr-un stat de drept.
Este pentru prima data cand sunt gata sa iau atitudine impotriva "practicilor" de acest gen.
Sa ma ierte Dumnezeu, daca gresesc, dar nu suntem "dobitoace". George Becali a fost astazi tratat asa.
Ce lectie mai este si asta?Sau trebuia sa uitam de celelalte scandaluri...

av. Ileana Schwarz
trope_doi a scris:

Ce s-a retinut in sarcina lui G.Becali...?
S-a furat masina, el a reusit sa o recupereze – avand dreptul legal sa o faca... art. 465 c.pr.penala. Ce n-a facut G.Becali cf legii? Nu i-a predat pe hoti autoritatilor... dar s-a "laudat” la TV cu isprava lui – totusi, autoritatile nu s-au autosesizat, desi furtul in aceste conditii nu se urmareste ca infractiune doar in baza plangerii prealabile... A mers vreun politai la G.Becali sa il intrebe ce si cum, de ce aia si de ce nu...?!
Cine a fugit dupa hoti? Oamenii pe care G.Becali ii plateste pt a-si proteja persoana si bunurile... I-au batut paznicii pe hoti? Poate da, poate nu... dar in mod sigur G.Becali nu era de fatza daca hotii au fost batuti si nu poate fi arestat el pt faptele altora (chiar daca i-a instigat pe acestia...)
Au fost perchezitionate anumite locuinte (printre care si cea a lui G.Becali) in speranta ca vor gasi "dovezi” – procurorii sperau la o filmare "cu bataia”... S-au gasit dovezi in casa lui Becali? Nu cred... Si, oricum, Becali nu ar fi dus hotii in casa unde locuiesc si copiii lui...

Se vehiculeaza ideea ca de-a lungul timpului Becali a comis mai multe infractiuni... A fost vreuna dovedita? Este el singurul despre care se presupune ca a comis diverse ifractiuni? Nu. De ce, pt aceeasi suspiciune unii sunt cercetati in libertate si unii sunt arestati?

Punctul meu de vedere l-am aratat ami sus si nu ma voi abate de la acesta/
Din pacate,acum,din motive de ordin politic(dar care afecteaza grav mass-media) si care efectiv nu ma intereseaza s-a trecut in extrema cealalta.Noi trecem usor de la o extrema la cealalta...
Haideti,oameni buni ...sa facem un zid uman si sa... il aparam pe Becali pentru ca si altii au facut fapte asemanatoare sau mai grave,ramase nedovedite sau nesanctionate,uitate prin fisetele diferitelor organe sau pentru ca "politaii" nu au indraznit sa il deranjeze si sa il intrebe de sanatate pe" latifundiar"!!!!'La "sultan",te duci cu capul plecat nu ? Dar la un "voievod" ?.Repet,situatia si masurile luate au fost supradimensionate.Din nefericire, intr-o perioada de criza morala,care se acutizeaza pe zi ce trece ,multe fete doresc sa se casatoreasca cu oameni de tipul "latiundiarului" si sunt dispuse la oricat si la orice pentru aceasta,iar alte persoane ar dori prin orice mijloc sa ajunga ca acesta sau macar sa ii semene putin.Oare aceasta sa fie directia indicata,directia dorita ? Mie,imi este rusine...:((
Ultima modificare: Vineri, 3 Aprilie 2009
Radu Gabrian, Mediator
Daca exista probe la dosar poate fi arestat.
Deci, s-ar parea ca exista probe.Avocati a avut nu se poate spune ca nu a fost aparat.
Cred ca mandatul de arestare nu se putea emite decat pt considerentul ca ar putea zadarnici aflarea adevarului .Evident s-a avut in vedere art 148 alin 1 lit. b si f C. pr. pen.

In rest, la ce avocati a avut, greu se putea sa emita pe alte considerente cu excluderea art 148 lit b) C.pr.pen.
Dar si asa ma intreb daca au existat dovezi pentru aceasta litera b.Pentru ca trebuie sa existe probe si nu simple presupuneri...Cel putin asa cere legea, nu eu...
Pt li. f a art 148 din cod nu putea fi arestat, desi ar fi putut fi suficient ( daca nu era vorba de Becali).
Eu oricum consider ca nu e in regula arestarea pentru ca nu este justificata...sub aspectul faptic raportat la lege.
Interesant este si faptul ca Popoviciu a scapat cu o zi inainte de o arestare preventiva.

avocat Claudiu Lascoschi
Gigi Becali. Un personaj controversat. Ca este ok sau nu, ca ne place sau nu, ca este un bun profesionist in ceea ce face (...) sau nu este dreptul fiecaruia sa-l catalogheze asa cum crede de cuviinta, in functie de valorile si standardele personale. Dar daca eu ma duc la mine in bloc si spun despre un vecin ca este nebun, ca l-am vazut vorbind singur pe strada, ca este alcoolic si pe deasupra umbla cu o borseta dupa el toata ziua, vecinii mei ma vor crede sau nu, dar cu certitudine vor incepe sa-l priveasca ca pe un nebun si sa se indoiasca de ceea ce face sau cum face, iar in timp va ajunge nebunul blocului. De ce? Foarte simplu: in afara de "efectul de turma", unii oameni iau informatia ca atare fara a o verifica si apoi sa o transmita mai departe. Asa si cu d-nul Gigi Becali... Imi pun o singura intrebare: dupa un astfel de episod din viata d-lui, cariera pe care o are (politica sau sportiva), va mai avea credibilitate tinand cont ca are cazier? Ca la presedentie nu va mai putea candida niciodata... Nu ca mi-as dori eu acest lucru... Asa ca... Ce ar mai fi de comentat...

Laura Saed
Psihoterapeut
Consultant/Consilier Business
Ultima modificare: Vineri, 3 Aprilie 2009
ContSters73571, utilizator
Este foarte interesant ceea ce spuneti.

Deocamdata nu are cazier.
Este fara antecedente penale.
Ramane de vazut daca va fi condamnat pana la urma intrucat deocamdata simplul fapt ca este arestat nu inseamna mare lucru din punct de vedere juridic.
Si Marian Iancu a fost arestat si nu are cazier.
Sigur ca daca va avea cazier va avea anumite probleme in ceea ce priveste viata sa politica....Dar ramane de vazut daca va avea sau nu cazier.Este inca prematur sa putem stii.Deocamdata nici instante nu pot stii.

Dupa parerea mea va fi pus in stare de libertate.Judecata, daca va exista, asa se va face.

avocat Claudiu Lascoschi
Sa nu inteleaga cineva ca iau apararea celui despre care se discuta! Incerc sa apar un principiu de drept – ce-o mai fi si acela un principiu?!
Daca pana la acest episod procedurile legale ar fi fost aplicate fara derapaje flagrante aceasta discutie nu ar fi avut loc...
Nu imi place G.Becali si nu-mi displace, pt ca nu il cunosc – ieri a fost ziua in care am aflat despre el tot ceea ce stiu... Dar aceasta nu imi interzice sa vad in actiunile televizate un circ ce nu isi are rostul si actiuni exagerate ale politiei. Pe cei "marunti” ii ia politia cam tot asa, si nimeni nu spune nimic, pt ca nu se difuzeaza in direct.
Ceea ce se intampla e urat, dar e si periculos – in oarecare masura. Daca nu se mai tine cont de legi e pe nasoale – fie ca e vorba de "latifundiari” fie ca e vorba despre "gainari”.
Daca se va dovedi ca e un abuz sper sa cheme Statul in judecata... Totusi, cred ca nu o va face, tocmai pt ca este santajabil.

Alte discuții în legătură

Hotul care iti aduce inapoi bunul furat CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Hotul care iti aduce inapoi bunul furat va fi tras la raspundere penala. Dar in acest caz pericolul faptei este mult mai scazut si poate atrage o amenda ... (vezi toată discuția)
Urmarire internationala dyenutza dyenutza am si eu o rugaminte la dumneavoastra...am o cunostinta care a luat o pedeapsa de 4 ani cu executare pt furt calificat...si a reusit sa plece din tara pana sa ... (vezi toată discuția)
Acuzat pe nedrept pauldorin87 pauldorin87 sunt acuzat intr un dosar penal prin declaratie mincinoasa precum ca as fi deposedat de o suma de bani pe un amic.am asistat la un schimb de telefon intre 2 ... (vezi toată discuția)