Nu mai speram, ni s-a luat si acest drept prin resemnare.Cu totii stim ca ne ducem la politie sa reclamam un furt doar de formalitate si acceptam asta foarte firesc si normal.Eu am avut nenorocul sa mi se sparga o casa de la tara si politistul care a venit sa ia amprente si declaratii mi-a batut un apropos subtil ca ar trebui sa-l "cinstesc"ca s-a deplasat si oricum a facut-o degeaba.Cu alte cuvinte l-am deranjat.In tara asta nu mai avem drepturi ci numai obligatii.Nu mai este de mult tara noastra, e tara lor.
Situatiile mentionate de dvs.sunt convins ca sunt reale si sunt mii sau zeci de mii de astfel de situatii.Sunt la fel de nemultumit de aceasta problema,care se pare ca adevenit un"flagel"national si pe care personal,nu pot decat sa o deplang alaturi de dvs..Dar de la aceste realitati existente si de netagaduit,pana la ce a facut , ce face si este posibil, sa mai faca acest"voievod" de mucava ,mereu "ocolit dezinteresat" de lege este cale lunga.Sunt de acord cu toata lumea ca fost vorba despre o interventie"disproportionata" a organelor statului,dar nu pot fi de acord cu cumparea unei mase de manevra"extrem de reactive" in fata tribunalului ,unde era judecat invinuitul, care facea presiune asupra instantei,nu sunt de acord cu aparitia" la fel de dezinteresata" a varului latifundiarului pe un post de televiziune"garat" intr-un apartament,unde impreuna cu fosti sau actuali infractori, cu rudele nemultumite ale acestora insultau un procuror,nu sunt de acord ca doua posturi cunoscute,dar cu dorinta acerba de "vendetta politica"sa il martirizeze pe marele"erou mardeias",nu sunt de acord ca unul dintre acestea,realiza o emisiune speciala,in barul familiei din compuna Pipera impreuna cu rudele "marelui inocent" national,nu sunt de acord cu jurnalisti ,unii de isprava,care s-au transformat in aparatori de conjunctura,pentru a face pe placul stapanilor care ii platesc(sa fie acesti jurnalisti colegi,cu cei care au primit injurii,cu cei carora li s-a aruncat cu cafea pe ei,cu cei care au fost tinte ale unor resturi menajere aruncate de patronul Stelei,cu cei scuipati in emisuni televizate de varul acestuia,cu cei -iertata-mi fie expresia neacademica-care au fost luati la cel mai "golanesc misto" sau carora li s-a promis "ca vor fi facuti de la brau in jos" ?)Dar acesti jurnalisti sunt colegi,in mod sugur sunt colegi,cu cei care asteapta la usa lui Becali o "atentie pecuniara"de sarbatori,cu cei care si-au vandut emisiunile sau au mers gratis la meciurile Stelei pentru posibilitatea data patronului stelist sa dea in stamba..In aceasta tara nu se mai gasesc oameni "cu coloana vertebrala dreapta" care sa apere principii si legi,in aceasta tara se gasesc numai"persoane garbovite"de supusenie care nu stiu, cum sa faca mai bine"slus"in fata stapanului avut,indiferent ce ar face sau ce zice acesta.In aceasta tara nu se mai gasesc exemple de dat copiilor si nepotilor,in aceasta tara se gasesc oameni si fapte care te oripileaza.Este timpul ca cei care nu vor o"a doua Romanie",cea a lui Becali si a "ciracilor" si sustinatorilor lui,sa lupte ca cea actuala sa renasca si sa se scuture de"grelele poveri"pe care le mai poarta in spate.Este greu,dar trebuie facut ceva...!
O declaratie care ne-ar putea pune pe ganduri... cred... Vorbind despre "restructurare” in domeniul energetic, ministrul economiei a facut o afirmatie interesanta, referindu-se la un fost director de la Rovinari... A zis ceva de genu’: "Transmiteti lui cutarica sa nu mai comenteze despre ce fac noii directori, daca nu vrea sa ajunga sa dea cu subsemnatul pe la autoritatile in drept pt licitatiile incorecte pe care le-a facut...” – am reprodus ceea ce am reusit sa retin, dar aceasta e ideea: ministrul are cunostinta despre o probabila infractiune, dar nu o semnaleaza autoritatilor in drept, in schimb, "ameninta” un fost director ca s-ar putea sa...
Am o curiozitate: se vor sesiza "autoritatile in drept’?
Cazul Becali este foarte curios.
Ceea ce a zis Trope doi poate avea legatura cu acest topic.
Insa nu se stie ce s-a intamplat.
E posibil sa fie vorba de o plangere penala si sustinuta cu foarte mult zel de catre procurori.
O olta intrebare este si aceea de ce nu sunt arestati cei trei hoti de masini.
In general astfel de infractiuni sunt sanctionate rapid daca sunt prinsi hotii.
Sunt tinuti in arest preventiv.In general cei care fura masini sunt organizati.
Lasarea lor in libertate prezinta pericol public concret pentru ordinea publica.
Este ca si cum ii mai lasi sa fure si alte masini.Astfel de hoti pana nu sunt incarcerati o perioada de timp nu se opresc din comiterea unor astfel de infractiuni.Asa se rup legaturile lor cu mediul infractional si nu lasandu-i in stare de libertate.Doar asa.Parchetele cunosc astfel de situatii si totusi nu iau masuri concrete.
In dreptul roman nu este legala intelegerea intre aparare si acuzare cum ca daca este arestata o alta persoana acesta nu va fi sanctionat.In SUA este legala o asemenea situatie, dar nu si in Romania.
Maria Vlas a incercat o asemenea intelegere prin avocatul sau isdraelian inainte de a se lasa arestata in urma cu multi ani si acesta a fost raspunsul dat de autoritatile romane.
Legea nu s-a modificat deloc in acest sens de atunci si pana acum.
avocat Claudiu Lascoschi