Pai tocmai asta e problema.Nu s-au respectat procedurile legale si o sa fie un proces cu statul roman.
Iar o sa si-o ia la CEDO.Dar ce conteaza toti oamenii platesc ca doar nu da procurorul bani din buzunarul lui.
Din cate observ de la oamenii de rand, ca sa spun asa ( adica nu personalitati politice sau persoane din aparatul de stat), exista o indignare cu privire la modul in care l-au luat.Ca pe un boschetar, asa s-au exprimat oamenii.
Ca or avea sau nu dreptate veti aprecia voi dar un lucru e sigur, statul va plati.
Si de avocati nu duce lipsa.
avocat Claudiu Lascoschi
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Pai tocmai asta e problema.Nu s-au respectat procedurile legale si o sa fie un proces cu statul roman.
Iar o sa si-o ia la CEDO.Dar ce conteaza toti oamenii platesc ca doar nu da procurorul bani din buzunarul lui.
Din cate observ de la oamenii de rand, ca sa spun asa ( adica nu personalitati politice sau persoane din aparatul de stat), exista o indignare cu privire la modul in care l-au luat.Ca pe un boschetar, asa s-au exprimat oamenii.
Ca or avea sau nu dreptate veti aprecia voi dar un lucru e sigur, statul va plati.
Si de avocati nu duce lipsa.
avocat Claudiu Lascoschi
Foarte bine punctat.
O "noua "Romanie ?
Teama invocata de d-na avocat Schwarz,in initierea acestui subiect de discutie este justificata nu numai in legatura cu interventia"disproportionata"a statului ci si in legatura cu creerea artificiala si culpabila a unei "a doua Romanii".Este vorba despre Romania celor de teapa si pregatirea lui Becali,despre o Romanie a celor prost informati(cu sau fara voie!),a celor cu un anume" tipic "de pregatire scolara si de viata,o Romanie a celor ajutati,de fiecare data intr-un mod "cat mai mediatizat" de Becali,a celor care au nevoie de protectie sociala si care au fost "uitati" de stat,dar in marea lor majoritate,foarte usor de manipulat de oamenii "latifundiarului",dar si de interventiile culpabile ale unei parti a mass-mediei aservite politic sau "impulsionata" financiarToti acestia vad in raport cu cealalta Romanie(compusa din elite,din oameni cu pregatire universitara si liceala,din oameni capabili sa faca distinctia intre erori ale organelor statului si persoana supusa erorii) ca cel nedreptatit este unul dintre ei,dintre ai lor,care sfidand organele statului si impunandu-si "legea" a facut un act de curaj,poate chiar de eroism care trebuieste urmat.Aceasta in mentalitatea lor reprezinta o" victorie a celor multi" impotriva intelectualilor,impotriva celor pregatiti,conform principiului "unde-i scoala multa,acolo este si prostie multa"!.Toata aceasta" tevatura televizata" si mediatizata excesiv,impreuna cu disolutia reala a puterilor in stat l-au"martirizat" de fapt pe Becali,facand cel mai mare deserviciu societatii,divizand-o in mod artificial si nejustificat.Este imperios necesar sa stim ca indiferent cat de mult s-ar chinui unii sa dovedesca contrariul,ca nu exista o" Romanie a lui Becali "si o alta a celorlalti romani.Din nefericire pentru noi,Becali face parte din aceasta Romanie reala,Romania noastra a tuturor ! Stimata doamna avocat nu are nicio importanta apartenenta dvs.etnica,cu care trebuie sa va mandriti pentru ca fiecare"padure"are "uscaturile" ei,are importanta faptul ca faceti parte din elite si ati dovedit aceasta.
N.B.
Imi cer scuze anticipat,daca prin cele afirmate am adus atingere involuntar, in vreun fel unor persoane care nu gandesc la fel ca si mine
r.gabi,
ar trebui sa fie multi care gandesc ca dv, deoarece... aveti dreptate; cred ca nimeni nu a contestat ceea ce sustineti.
Ramane ideea unor "oameni ai legii” care reactioneaza destul de... ciudat. Sigur ca nu trebuie sa ne facem singuri dreptate dar... cine ne face dreptate, totusi? Cand legea se aplica asa cum pare sa se aplice in RO (mai ales in ultimul timp) teama e justificata... Cat de vinovat ar fi G.B. trebuie sa recunoasteti macar o "umbra” de abuz...
Cand cineva merge la politie sa reclame ca i s-a furat autoturismul (bordo), agentul rade senin, spunandu-i omului disperat (care mai plateste rate pt acel auto) ca masinile de aceasta culoare sunt... foarte cautate de hoti. Omul face plangere si – in cea mai mare parte dintre cazuri – cu plangerea ramane... Eventual, ceva bani de la asigurari – daca nu gasesc cei de aici o "chichita” care sa ii scape de plata...
Din cate am inteles, G.Becali nu e singurul care si-ar fi recuperat masina fara sa apeleze la ajutorul politistilor, doar ca el si-a facut "reclama” si, pe deasupra, parea sa aiba... intentii politice.
Practic, aceasta mediatizare (excesiva, cu adevarat) ne cam arata – daca nu stiam deja – in ce tzara traim. Ca traim aici, e in regula, dar putem face ceva pt a... imbunatati viata pe aceste meleaguri? De aici, incepe retorica... :sorry:
Mie nu-mi place acest om datorita limbajului,dar ce s-a intamplat este de domeniul spectacolului.Cred ca stia ca i se pregateste ceva pentru ca era speriat,intr-o emisiune spunea ceva in genul:mi-e frica si o sa respect legea.
Acest domn are bani,are avocati care sa-l apere.
Problema este de perceptie in randul cetatenilor simpli,in cazul lor,"disproportia" este si de alta natura si o sa exemplific.
Nepotul meu a fost talharit in apropierea unei case de schimb valutar-schimbase 600 E pentru a plati rata la masina mamei sale care munceste in Italia.
De o saptamana incearca sa ia legatura cu politistul pe care l-a intalnit cand a facut plangere si care i-a spus ca il va chema a doua zi pentru a-i arata fotografii.Mai mult,prin anumite metode,nepotul meu stie si numele unuia dintre atacatori.
Intr-o zi a fost informat ca domnul politist il va suna,in alta zi acest caz era transmis in vederea unei aprobari.
Mai mult ,politistul i-a spus ca el a fost pagubit cu o suma mult mai mare si ca nu si-a recuperat banii.
Eu nu pot decat sa ma enervez,cata vreme nu pot actiona in numele lui,este speriat si deceptionat si spune ca ii este frica sa mai schimbe bani si refuza solutiile pe care ,enervata,le gasesc...audiente,etc.
Increderea in institutii izvoraste in primul rand din perceptia pe care o avem cand apelam la acestea,si apoi din rezolvarea gasita.
Am o problema cu infractorii,au multe drepturi,cand tu ca pagubit ai de cele mai multe ori dreptul sa speri.