Intiplator am dat peste acest subiect. Ma bucur ca nu l-am ratat.
Noi ,romani uitam repede.Uitam raul facut de N persoane,de deserviciile pe care le aduc aceste persoane,societati,ca imagine.
Regret,dar Gigi becali este una din aceste persoane,care cu complicitatea voita a mari majoritati a presei video,din dorinta acerba de reting si implicit cistiguri de bani,sau folosit si folosesc in continuare de labilitatea acestui individ,limitat intelectual.Norocul nu este suficient,intotdeauna.
Nimeni in tara asta nu are dreptul sa-si faca dreptate singur,asa cum nimeni nu ar trebui sa iasa in presa si sa faca afirmatii denigratoare la adresa organelor statului,fara a avea suport. La noi fiecare spune ce vrea si ce gindeste,dupa bunul; plac si dupa propriul interes.
Gigi Becali,timp de ani de zile a spus ce a vrut si mai rau,a facut ce a vrut. Pentru el legea statului de drept nu a existat si nu a primat. El a avut propria lui lege.
Ca el mai sunt multi,din ce in ce mai vehementi pe sticla televizoarelor. Curind legea va fi aplicata si acestora. Trebuia odata.
Stiu,no sa fiu in asentimentul multora,dar fara lege si fara ordine ajungem la anarhie. Transformarile de ordin social,politic si economic pe care le-a inregistrat societatea romaneasca in ultimul timp,trebuie sa conduca la o crestere si diversificare a nevoii de securitate.Personaje de genul... sunt periculoase.
Aparatele ministerelor abilitate au fost slabite intentionat ,cu o contributie inportanta a politicienilor care sau perindat in diverse perioade la putere. Este inadmisibil ca la 20 ani de asa zisa democratie sa construim structuri paralele,care sa apere interesele unor categorii de oameni,cu bani si influenta,in timp ce ,cei abilitati sunt din ce in ce mai slabi pregatiti atit profesional cit si din punct de vedere al logistici si efectivelor.
In concordanta cu noile conditii de functionare a societatii romanesti,demersurile pentru reforma institutiilor din domeniul apararii ordini publice,pentru asigurarea mediului de securitate in contextul apararii drepturilor fundamentale ale omului,pentru asigurarea suprematiei legi, pentru reconstructia si eficientizarea sistemului de justitie,trebuie dinamizat si condus cu mana de fier. In balcani,democratia este gresit inteleasa...
Multumesc.
Detectiv Particular FILIP STELIAN
Inainte de a fi condamnat Becali are dreptul de a fi judecat.Dar nu aiurea, ci de o instanta impartiala.
Pana sa fie judecat si condamnat sau achitat are dreptul de a beneficia de prezumtia de nevinovatie ca de altfel orice alta persoana pusa sub acuzare.
Regula in desfasurarea procesului penal este ca inculpatul sa se afle in stare de libertate, ni in stare de arest preventiv.
Nu Becali a facut treaba respectiva care constituie fapta penala, ci alte persoane.
Scopul pentru care acele persoane au fost duse la Becali nu il cunoastem.
De asemenea, nu cunoastem si nu stiu daca s-a stabilit de catre instanta modalitatea concreta in care hotii de masini sa ii fie adusi.De asemenea, scopul pentru care sa ii fie adusi este foarte important in economia procesului.
Ar mai fi multe de spus in apararea sa dar nu vreau sa continui.
In cazul dat se poate aplica si o amenda administrativa.De principiu, vorbesc.Nu ar fi imposibil de aplicat o asemenea sanctiune prevazuta de legea penala.
Fapta nu stiu in ce masura prezinta o gravitate atat de ridicata daca doar vroia sa vorbeasca cu ei.
Sa ii mustreze parinteste ( ca sa spun asa).Sa le tina o ora de religie ( ca tot erau din familii pocaite unuii dintre partile vatamate sau cei care au sustras autoturismul, cum preferati sa le spuneti) si sa le explice ca au gresit.
Ceea ce a facut body gard sau un altul nu stiu in ce masura ar avea o legatura directa cu el.
Parerea mea este ca ar trebui sa fie cercetat in stare de libertate.
avocat Claudiu Lascoschi
r.gabi, draguta intrebare...
Nu stiam ca il... judecam pe Becali. Intelesesem ca discutam atitudinea "oamenilor legii”...
Legatura este cu "lucrarea” executata lu G.Becali... Adica, o posibila comanda politica. Adica, se cunosc anumite fapte – care sunt considerate infractiuni – dar "se pastreaza” pt "timpul potrivit”.
Adica, legatura este cu sistemul judiciar romanesc (si nu numai – daca e sa fim obiectivi) si cu felul in care decurg... faptele si... atitudinile...
In rest, absolut fara legatura! :weg:
Ma bucur ca s-a raspuns la topic. Eu nu l-am aparat decat dintr-un singur punct de vedere: MANIERA in care a fost "umflat". Ganditi-va ca se poate intampla oricui.
De aceea sustineam, si sustin in continuare ca nu era nevoie de 30 de mascati. Am asistat la un circ ieftin si ma socheaza ca, daca l ainceput lumea a sesizat importanta acestui detaliu, discursul s-a mutat pe vinovatie sau nevinovatie.Eu, ca avocat, nu doresc sa fac politica si nici nu cred ca cele doua chestiuni sunt compatibile ( desi Parlamentul este plin de avocati).Raman insa la convingerea ca avocatul are o functie sociala iar cu privire la modul in care se intelge a se face justitia in Ro, are si trebuie sa aiba si avocatul o parere.
Nu sunt specializata in penal dar, atat cat stiu si atat cat imi permite logica, pot sa spun ca maniera in care a fost ridicat este inacceptabila si faptul ca este arestat preventiv trebuie sanctionat. Sper ca recursul sa fie admis si sper ca opinia publica sa nu treaca atat de usor peste monstruozitatea si disproportionalitatea actelor de procedura care s-au efectuat.
Nu cumva chiar mass media a ridicat "modelul Becali" la rang de exemplu?Sa fi fost tratat astfel doar ca "vorbeste" si ce spune este preluat in mod iresponsabil de toata media?Atunci, cu atat mai grav, mi se pare tratamentul care i-a foat aplicat.
Sper sa intelegeti exact mesajul si sa delimitati "principiile" de "fapte".Eu am lansat subiectul, crezand in principii.
numai bine
av. Ileana Schwarz
Chiar daca supararea m-a determinat sa supun atentiei si un alt aspect,recunoscut de mare majoritate,sunt de acord cu dumneavoastra.
De cata vreme se vorbeste de statul de drept?