avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2009
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2009

Stimati colegi , aveti cumva informatii in legatura cu sustinerea examenului de admitere in Barou-2009?

Multumesc anticipat ;);)
Putem cere anularea PARTIALA a deciziei administrative, cf legii 554, numai in ce ne priveste pe noi , contestatarii.
referitor la o noua sesiune a examenului de admitere din februarie tind sa cred ca este praf in ochi.

Art. 33 - (1) Potrivit art. 16 din Lege, dreptul de primire în profesie se obţine pe baza unui examen.
(2) Examenul de primire în profesie se organizează de consiliul baroului, în mod obligatoriu în fiecare an, în ultimul semestru al anului, la o dată unică pentru toate barourile, cu consultarea Baroului Bucureşti. Data examenului va fi anunţată într-un ziar de mare tiraj cu cel puţin 60 de zile înainte.

examenul se organizeaza anual, in ultimul semestru al anului. de aici eu inteleg ca se organizeaza un singur examen, si acela in ultimul semestru.

daca mai puteti obtine ceva acum este momentul.

Daca printr-o minune va aproba eliberarea copiilor dupa lucrarile voastre, as fi (si nu numai eu) curios sa vad o lucrare punctata cu 5, 4, 3 si de care voi sunteti convinsi ca merita mai mult....asta asa ca fapt divers.

Daca sunteti siguri de ce ati scris continuati demersurile!

Bafta...
In ceea ce priveste organizarea anuala a examenului este "praf in ochi".
Anul acesta, noi, cei cu vechime de min 5 ani...nu am avut dreptul si ocazia de a sustine examen de admitere.Anul acesta...NU S-A ORGANIZAT EXAMEN, asa cum prevede legea.Doar in 9 sept s-a org, dupa cum bine stiti, doar ptr dobandirea exclusiva a calitatii de av stagiar...
Noi, cei care tindem spre dobandirea exclusiva a calitatii de avocati definiti, am fost saltati anul acesta, ni s-a luat o sansa( nu mai este timp ptr org lui pana in 22 dec)...si ce putem face??
Asta e tara in care traim..
Ne-am dat demisiile de la joburi ca sa stam acasa sa invatam, bazandu ne pe obligatia lor de a org anual ex...si am ramas si fara locuri de munca si fara examen...doar cu niste promisiuni ca in anul 2010 se va org ex si ptr noi!
Body a scris:

In ceea ce priveste organizarea anuala a examenului este "praf in ochi".
Anul acesta, noi, cei cu vechime de min 5 ani...nu am avut dreptul si ocazia de a sustine examen de admitere.Anul acesta...NU S-A ORGANIZAT EXAMEN, asa cum prevede legea.Doar in 9 sept s-a org, dupa cum bine stiti, doar ptr dobandirea exclusiva a calitatii de av stagiar...
Noi, cei care tindem spre dobandirea exclusiva a calitatii de avocati definiti, am fost saltati anul acesta, ni s-a luat o sansa( nu mai este timp ptr org lui pana in 22 dec)...si ce putem face??
Asta e tara in care traim..
Ne-am dat demisiile de la joburi ca sa stam acasa sa invatam, bazandu ne pe obligatia lor de a org anual ex...si am ramas si fara locuri de munca si fara examen...doar cu niste promisiuni ca in anul 2010 se va org ex si ptr noi!

k
deci pana la urma voi cum interpretati legea?
cei definitivi in profesie pot intra, cu examen, ca definitivi in barou?
eu am 3 ani vechime
Sa_facem_ceva a scris:
Andreea, sa fiu sigura ca inteleg. Ce ne sugerezi tu? Sa mergem cu o actiune pe civil si in baza dreptului la justa evaluare sa cerem recorectarea? De ce esti impotriva unei actiuni in contencios prin care sa cerem revocarea deciziei de validare si ulterior recorectarea?

N-am nimic impotriva, poate ar trebui sa mentionez ca am folosit termenul de "civil" in sens general, adica o actiune inafara cailor administrative care implica UNBR. Cu asta am o problema de fapt - cearta cu UNBR-ul (plus cai neproductive cum ar fi plangerile penale), cand de fapt e clar ca (i) nu ai cu cine, (ii) cererea ar fi solutionata de consiliul UNBR, adica acelasi care a dat si decizia de validare, si (iii) cererea ar fi analizata sub aspectul legalitatii emiterii deciziei de validare, or fara recorectarea anterioara nu prea merge.
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2009
ContSters20980, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2010 Madalina Pandaru Madalina Pandaru Buna ziua! Am extras de pe unbr.ro tematica pentru concursul de admitere (stagiari). Imi poate spune cineva care sunt cele mai adecvate manuale de pe care ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)