Eu cred ca mi-am spus parerea acum mai multe pagini, dar am sa repet: fiecare ar trebui sa ceara in instanta recorectarea propriei(propriilor) lucrari. Dreptul la justa evaluare parca se cheama, nu?
Plangerea inaintata consiliului UNBR poate fi o solutie, dar poate sa nu fie. In primul rand ea se poate face numai impotriva actelor organelor profesiei, adica puteti doar ataca decizia de validare a rezultatelor, iar nu sa cereti recorectarea.
Ganditi-va pana la urma ce vreti - sa intrati sau sa mai dati o data examen?
Orice altceva mi se pare pierdere de vreme. Plangeri penale... slabe sanse, chiar daca nu imposibil, si oricum cu rezultate la sfantu' asteapta. CEDO - numai despagubiri, dupa multe conditii indeplinite, nu asta urmariti. CJCE (cum spunea cineva) n-are nicio treaba. Petitii la presedintele tarii... are treburi mai bune si nici nu poate interveni in vreun fel.
Ai perfecta dreptate Andreea!!! Asa ma gandeam siu eu , ca trebuie sa formulam plangere catre UNBR, prin care ne exprimam nemultumirea notelor pe care ni le-au acordat si de asem sa solicitam recorectarea lucrarilor de catre o comisie independenta formata din prof univ de drept.
Apoi, daca refuza sa ne solutioneze plangerea sau nu respecta term legal de 30 de zile pt solutionarea ei, putem actiona in instanta pe baza plangerii si sa cerem recorectarea lucrarilor, nu neaparat anularea examenului, pt ca nu stiu daca ne-ar conveni sa mai dam inca o data
Parerea mea e ca aceasta este cea mai buna varianta si nu plangerile penale, sau CEDO, la care se apeleaza doar daca am epuizat toate caile de atac interne.
asta a fost prima intrebare pe care i-am pus-o dlui florea.raspunsul a fost:comisia l-a propus.problema e ca aceeasi oameni corecteaza in ani consecutivi,s-ar putea sa mai dam de dumnealui si pe la anu'
Astazi am depus si eu o plangere la unbr prin care am cerut : anularea deciziei de validare a rezultatelor examenului de admitere in profesie; recorectarea lucrarii scrise si comunicarea unei copii de pe lucrare si de pe borderoul de corectare. Insa, nu inainte de a trece in revista toate neregulile privitoare la modalitatea de desfasurarea a examenului.
Am ramas surprins de bunavointa cu care m-a primit secretara si de promtitudinea ei in privinta inregistrarii plangerii.
Sa trimiteti cat mai multi plangeri la unbr prin fax sau sa le depuneti personal la sediul unbr, intrucat nu era prea convinsa doamna secretara atunci cand mi-a raspuns afirmativ la intrebarea daca au mai depus si altii plangeri.
In primul rand trebuie sa cereti anularea deciziei de validare, in caz contrar nu puteti pretinde recorectarea lucrarilor, intrucat rezultatele deja au fost validate.
Admitere barou 2011
jason
Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)