avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2009
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2009

Stimati colegi , aveti cumva informatii in legatura cu sustinerea examenului de admitere in Barou-2009?

Multumesc anticipat ;);)
alexandru_abdulbaki a scris:

Sunt in acest forum de ceva vreme...Numele meu, in caz ca nu s-a vazut pana acum, este Alexandru Abdulbaki...Vad acum, la cateva zile dupa afisarea rezultatelor finale, ca exista controverse cu privire la promovarea mea, in urma contestatiilor...Stimati colegi, va invit sa priviti situatia de la Subsomisia Suceava cu ceva mai multa atentie...Baroul Suceava, in primul rand, nu are nicio legatura aici...La o atenta privire, veti observa ca situatia dezastruoasa este la Baroul Botosani...Imi permit sa va corectez: nu am primit 4 puncte la contestatie, ci 4,3! Si , mai grav decat atat: nu sunt singurul! Ci toti aceia care au picat, sau marea lor majoritate, au picat procedura civila, obiect corectat de catre fostul decan! Tocmai aici a fost durerea! Va invit sa cautati, veti observa ca toti cei picati au luat 4 puncte sau mai mult la contestatie! Inteleg durerea, mania celor picati, dar nu mi se pare corect sa va pronuntati, nu impotriva mea, ci impotriva tuturor celor care au fost executati, in felul acesta! Noi am stabilit sa facem , cu totii, plangere penala, am asteptat doar rezultatul final...In plus, chiar eu am postat pe forum, cu nume si prenume, situatia mea (a se vedea postarile anterioare afisarii rezultatelor finale...)...Ba, mai mult, sunt convins ca as fi meritat mai mult! Lasand la o parte acest amanunt, eu am facut 3 contestatii, nu una, doua la obiecte pe care le-am promovat! Si da, sunt nu "cumatru", cum a zis cineva, ci chiar fiu de magistrat! Dar chiar nu cred ca e corect sa fie priviti toti la fel! Daca ar fi fost cazul unei fraude, cred ca logic ar fi fost sa se fraudeze local, nu la nivel national, nu? Pentru orice alte nelamuriri, astept mesaje! Cred, insa, ca va indreptati mania catre oameni care nu v-au luat punctele, ceilalti candidati, chiar daca au copiat sau ...orice, cand ar trebui sa ne indreptam catre corectori, care, peste tot, si-au batut joc!

ai si tu dreptate,dar cum crezi ca ma simt eu care aveam nevoie de 1.25 si nu am primit nici 0.25 si tu ai primit 4.3 cand toata lumea stia ca in cel mai bun caz poti sa primesti maxim 3 puncte si asta ca la celelalte materii sa iei peste 9...ceea ce nu este cazul tau din cate am vazut...eu mi-am calculat zilnic nota in functie de barem si culmea "mi-am ghicit nota" cu +/- 0.5 .La civil am luat 4,75 desi imi calculasem la 6.5...dar nu asta conteaza ci faptul ca imi este imposbili sa cred ca unu ti-a dat 1,7 si celalalt 6...si sa nu-mi spui ca s-a modificat baremul la a doua corectare ca nici asta nu o sa cred :)) si intr-un oras mic ca suceava "glasul" unui magistrat se aude foarte bine ...urmarea imediata fiind cresterea "minuscula" de 4,3 puncte..."noroc" ca ati luat mai multi dupa contestatii ca sincer imi era greu sa cred ca te mai puteai uita in ochii celor care nu primisera cateva sutimi...
A GASIT CAREVA PE SITE-UL UNBR DECIZIA DE VALIDARE A EXAMENULUI? DACA DA, IL ROG SA-MI DEA UN LINK.
Dana Avram a scris:

srlunbr a scris:

captivislex a scris:

Faceți distincția între examenele și concursurile organizate de Ministerul Educației și Cercetării....sau cum s-o fi numind acum....și examenul de admitere în barou sau concursul de la INM. Astfel, în anexa 1 din Decizia 268/2007 a UNBR se precizează că:
Art. 1. - (1) Primirea în profesia de avocat şi formarea profesională iniţială
pentru dobândirea titlului de avocat definitiv se realizează prin Barouri.
(2) Primirea în profesia de avocat se obţine pe baza unui examen organizat
de Barou în temeiul art.16 alin.(1) din Legea nr.51/1995 privind organizarea şi
exercitarea profesiei de avocat (în continuare Lege) ...
Pe cale de consecință nu se aplica regulile de la corectarea respectiv recorectarea lucrărilor din învățământ.

Si asta va gudura mult, nu? atunci spune tu, cum ne-ati corectat lucrarile? Pe ce baze ne-ati furat din puncte?? Voi nu vedeti ca suntem pe aici oameni care s-au straduit sa invete sa devina buni avocati si uite ce-au primit?? Am un prieten care si el a dat, din prima a picat si la recorectari si-a aranjat si a intrat, altfel no hope - clar! Ca si in masonerie, tre' sa te prezinte careva, altfel nu intri.

Azi am depus o noua plangere la UNBR
Nu stiu de ce, dar am impresia ca pe acest forum sunt si persoane care doar zic ca au avut lucrari foarte bune.......nu s-au formulat prea multe plangeri la UNBR, de unde rezulta ca cei care nu sunt foarte siguri pe cunostintele lor nu au formulat plangeri
daca aveti incredere in voi, in ceea ce ati scris la acest examen, formulati plangeri.
Cu cat exista mai mult plangeri formulata cu atat o sa fie mai bine pt noi.
Sau se doreste punerea in aplicare a principiului romanesc _ lasa sa faca ei, si imi rezolva si mie situatia_
FORMULATI PLANGERI!!!!!!

Dana, ti am trimis un mesaj privat privind formularea unei plangeri catre UNBR, daca potzi sa imi raspunzi te rog. Multumesc anticipat.
eu inca nu am depus plangerea ptr ca nu am avut timp,si nici azi nu o pot depunde.dar maine sunt liber toata ziua si in seara asta o sa o formulez.
plangerea presupun ca o voi depune la unbr,insa in plangere as vrea doua lucruri si anume:1. sa mi se dea o copie certificata de unbr a lucrarii si 2. lucrarea mea sa mi se recorecteze de un PROFESOR UNIVERSITAR.nu asistent sau alti frustrati.problema e ca as depunde 2 plangeri,pentru ca daca una din cererile plangerii nu ar putea fi acceptata,atunci plangerea cu totul va fi respinsa ca inadmisibila.
si intr-adevar,contestatiile probabil au fost facute cu borderoul initial in fata si atunci cei care au corectat daca au vazut o nota mica atunci nici nu s-au mai sinchisit la recorectura.eu sunt 100% sigur de lucrarea mea,asadar nu am de ce sa nu merg mai departe,doar ca am eu asa o vaga banuiala ca luni in consiliul unbr toate plangerile vor fi respinse la fel ca si in alti ani.macar sa imi dea copie dupa lucrare pentru a merge cu ea in instanta la care o sa atasez baremul si sa vina oricine sa imi evalueze lucrarea si atunci o sa vada ei.presupun ca dreptul de a mi se da copia nu o sa imi fie incalcat.
o sa formulez 2 sau 3 plangeri lungi in seara asta care o sa atinga probabil si nemultumurilie unora din voi.problema sta asa:atata timp cat ,chiar si prin acest mod de a ingreuna accederea in profesie(examen defectuos organizat,neanuntat din timp,neafisarea punctajului in mare a fiecarui subiect pe foaia de examen),asadar daca chiar si prin ingreunarea lui,lucrarea mea totusi a respectat baremul si asa cum la celelalte 4 materii prin evaluarea lor am promovat,atunci de ce la o materie la care baremul a fost respectat de catre mine si am facut cea mai buna lucrare din cele 5 nu mi s-a dat nota de promovare?
asta nu inteleg:cum o lucrare care a respectat baremul nu este evaluata corect?
practic,am mai zis:nota finala a fost data de corectorul intial.e simplu si anume:daca corectorul intial a corectat in bataie de joc,comisia de recorectare tinand cont de nota lucrarii nu a mai avut dispozitia sa corecteze si mai grav,nu a vrut sa il sacrifice pe corectorul initial si sa angreneze asupra sa o raspundere prea mare (singurul sacrificiu a fost pentru subcomisia suceava,mai exact baroul bacau - acolo nu au tinut cont de notele initiale de la procedura civila si l-au "sacrificat" pe corector,modificand in mod corect toate notele).
in bucuresti consider ca marea problema a fost la drept penal,acolo unde si lucrarea mea a fost depunctata pe nedrept initial si nu s-a mai dorit reevaluarea in etapa contestatiilor.
si inca o chestiune...daca este cineva care a mai depus plangere sa imi dea mesaj privat unde anume a depus plangerea si in mare care a fost procedura...
nu am avut timp sa o depun pentru ca sunt la master-cariera judiciara(culmea)- si nu am vrut sa lipsesc,insa joi sunt liber.
va multumesc

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2010 Madalina Pandaru Madalina Pandaru Buna ziua! Am extras de pe unbr.ro tematica pentru concursul de admitere (stagiari). Imi poate spune cineva care sunt cele mai adecvate manuale de pe care ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)