avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident cu victima decedata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident cu victima decedata

Acum doua luni a fost un accident soldat cu moartea fiului meu care s-a angajat in depasirea unui autovehicul pe linie continua.Dupa impact ambii si autovehicolul si motocicleta fiului meu au intrat intr-un cap de pod pe partea stanga sens de mers.Ancheta o sa stabileasca adevarul pentru ca s-a deschis un dosar de urmarire penala totusi intrebarea ar fi in situatia aceasta soferul autovehicolului ar trebui sa aiba permisul suspendat?Soferul este un om influent cu foarte multi bani si are si cunostinte in politic.
Multumesc!
Au trecut 3 luni si nimic. Stau si astept...oare e bine ce fac?
planoristul a scris:

Expertul parte analizeaza situatia dupa raportul agentului constatator care a incheiat procesul verbal la locul accidentului? dupa masuratorile facute de agenti in prezenta martorilor?
Sau care este rolul expertului parte?are propria lui expertiza?
Multumesc!

Expertul consilier (parte) participa la efectuarea expertizei alaturi de expertul numit de catre organul de cercetare penala. Daca opinia expertului consilier difera de cea a expertului numit de catre organul de cercetare penala aceasta se consemneaza fie in cupeinsul raportului de expertiza, fie intr-o anexa la raportul de expertiza intocmit de expertul desemnat de organul de cercetare penala.
ing. Ioan Ciobanu
In mod normal toti suntem egali in fata legii. Sau cel putin asa se considera. Nu are importanta functia sau nu ar trebui sa aiba importanta.
Din prima postare a dvs. se intelege ca fiul dvs. a intrat intr-o depasire neregulamentara care s-a soldat cu decesul lui.
Cu tot regretul, expertiza tehnica auto nu va face altceva decat sa constate pe langa alte obiective stabilite de catre organul judiciar cum ar fi dinamica producerii accidentului sau viteza, daca s-au respectat regulile de circulatie de catre conducatorii auto in momentul producerii impactului. Iar daca afirmati ca a intrat in depasire pe linie continua atunci se va concluziona ca vinovat de producerea accidentului se face fiul dvs..
Soferul masinii nu va putea fi invinovatit decat daca in acel moment nu respecta vreo regula de circulatie in sectorul de drum in momentul producerii accidentului.
Este posibil ca inspectorul de politie sa aiba dreptate, daca ar fi mutat masina mai in fata cu 8-10 m ar fi fost in defavoarea lui, poate ar fi scos-o din zona liniei continue.
Apoi se pune intrebarea cum a mutat-o daca ambele vehicule au intrat in capul de pod asa cum ati afirmat in prima postare.
Pe sosea trebuie sa fi ramas ceva urme de franare iar daca masina s-a lovit de capul de pod nu prea vad cum ar fi deplasat-o din locul in care a ajuns.

Nu au fost martori la momentul producerii accidentului sau dupa producerea acestuia?
Mesajul la care a raspuns cyan a fost sters,conform punctului 2.13 din regulament.
Am folosit numele celui implicat in accident fara ai aduce cuvinte jignitoare,conform regulamentului dar am vrut sa arat ca se poate influenta ancheta.Martori are soferul ca el a fost acolo eu am fost anuntat dupa accident si dupa ce s-au terminat masuratorile s-au ridicat masina si motocicleta si corpul fiului meu. Incercand sa gasesc un martor in zona accidentului nimeni nu a vrut sa spuna ca a vazut cu exceptia unuia care a vazut ca a mutat masina. Problema este ca soferul a executat o manevra neregulamentara si anume a vrut sa intoarca masina pe un pod ,pe line continua ,nu s-a asigurat in spate sa-l vada pe fiul meu care a intrat in roata din fata a masinii,deviind si acesta din sperietura in capul podetului mic.
Cum ? s-a speriat si a tras volan dreapta,n-oi fi eu expert judiciar dar va spun ca asa este si nimeni nu vrea sa-mi dea dreptate pentru ca oamenii sunt influenti.
Am vazut accidente asemanatoare in ultimul timp intre autovehicule unul chiar azi dimineata cand un autovehicul a incercat sa intoarca in loc si cel din spate a intrat in coliziune tragand mult volan stanga si a urmat accidentul soldat cu moartea soferului din masina din spate.
Deci fiul meu daca a incalcat regulamentul de circulatie trebuia sa intre in coliziune cu un autovehicul din sens opus.De ce a disparut soferul implicat in accidentul fiului meu fara sa vorbeasca cu mine?
Nu merit si eu o explicatie?
El este cel mai in masura sa me-o dea daca ar fi un om caruia ii pare rau.
Nu mai dau nume dar pot sa spun ca cel implicat in moartea fiului meu este director la un azil de batani iar cel care l-a ajutat si care il ajuta incontinuarie este deputat U.S.L de Iasi si este fratele soferului de pe masina.
Si daca vreti va pot spune si despre mine ca sunt demn de viata care am dus-o pana acum ,me-am crescut din greu cei cinci copii lucrand 14 ani in mina in subteran,3 ani la C.F.R si 10 ani la gardieni publici Iasi si politia comunitara.
Acum nu lucrez nu din vina mea ci din cauza sistemului care a facut disponibilizari.
Acum am un gust amar pentru faptul ca me-am pierdut fiul si cred ca nu se face dreptate.
Scuze daca m-am abatut de la subiect.
va spun cum s-a intimplat... soferul a virat brusc stinga sa intoarca masina pe un pod fara sa semnalizeze si fiul meu a intrat in partea stinga fata respectiv roata din fata e simplu visez si noaptea cum s-a intimplat asa ca daca se va face dreptate o sa vedem.

Alte discuții în legătură

Ancheta stagnata datorita politiei rutiere laura_maria laura_maria Buna Ziua Caut un consultant care sa ma ajute intr-o problema. Este vorba despre un accident rutier i in urma caruia fratele meu de 20 de ani si un prieten al ... (vezi toată discuția)
Accident depasire masini vasile.dax58 vasile.dax58 Buna ziua. Saptamana trecuta am fost implicat intr-un accident auto, din care agentul constatator m-a gasit pe mine vinovat pentru producerea accidentului. ... (vezi toată discuția)
Accident soldat cu victime(eu) ccristian1920415 ccristian1920415 depasire pe linie discontinua am asteptat pana au trecut masinile de pe contrasens si aveam liber cat vedem in fata ...m-am bagat in depasirea unui microbuz si ... (vezi toată discuția)