Acum doua luni a fost un accident soldat cu moartea fiului meu care s-a angajat in depasirea unui autovehicul pe linie continua.Dupa impact ambii si autovehicolul si motocicleta fiului meu au intrat intr-un cap de pod pe partea stanga sens de mers.Ancheta o sa stabileasca adevarul pentru ca s-a deschis un dosar de urmarire penala totusi intrebarea ar fi in situatia aceasta soferul autovehicolului ar trebui sa aiba permisul suspendat?Soferul este un om influent cu foarte multi bani si are si cunostinte in politic.
Multumesc!
Societatea asiguratoare introdusa in cauza in calitate de asigurator de raspundere civila delictuala suporta daunele morale si materiale, cerute si dovedite, in cazul in care se constata vinovatia celui care a produs accidentul rutier.
Societatea de asigurare vor fi citate in procesul penal ce are ca obiect si solutionarea actiunii civile in calitate de asigurator, ca participant la proces, stabilit de legea civila speciala .
In caz ca se dispune condamnarea , anularea permisului de conducere este obligatorie.
In caz ca pedeapsa cu inchisoarea este suspendata conditionat dreptul de a conduce pe drumurile publice poate fi redobandit numai in termen de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare.
Inculpatul va fi obligat, in solidar cu societatea asiguratoare , la plata sumelor de bani, cu tilu de daune morale si materiale.
Societatea asiguratoare va efectua plata daunelor materiale si morale.
Cu privire la situatia sus expusa, expertiza tehnica mecanica este imperios necesara, si va lamuri imprejurarile in care a avut loc tragicul eveniment.
Pentru a urgenta inaintarea dosarului am achitat necropsia la I.M.L. Iasi in data de 7 Martie asta fiind intr-o zi de vineri ,asa ca mi s-a spus de la secretariat ca raportul va fi trimis luni 10 Martie la politie.
Luni 17 Martie am fost anuntat de avocat ca raportul necropsiei nu a ajuns la politie.
Din motive lesne de inteles ( durerea din sufletul nostru este foarte mare chiar daca timpul se scurge) am sunat la I.M.L. si mi s-a spus ca nu a fost trimis luni ca nu au avut curier dar a fost trimis marti 11 Martie prin posta secreta respectiv S.R.I.
Astazi 26 03 2014 raportul inca nu a ajuns si nu stiu care sunt motivele.
Cu riscul de a mi se spune ca ma pling prea mult nu-mi este rusine pentru ca asa este pierderea fiului nostru este foarte mare si rabdarea noastra devine tot mai mica chiar daca ne impunem sa fim tari prin diverse metode...rugaciune ,meditatie,munca care sa ne ocupe timpul si sa uitam cit de cit.
Acum nu mai stim ce sa credem nu mai avem incredere in nimeni si suspectam pe toti care au acces la dosar de parca toti ar fi impotriva noastra.
Speram ca sa ne tina Dumnezeu sanatosi din punct de vedere psihic si fizic si ne dorim doar atit ...daca soferul este vinovat sa plateasca in fata legiuitorului si sa-l auzim si noi ca ii pare rau.
Buna dimineata ! Revin dupa un an de la producerea accidentului si as vrea sa pun lucrurile in felul urmator:
se produce un accident rutier soldat cu decesul unuia dintre conducatorii auto dupa impactul celor doua autovehicule.
Soferul ramas in viata pe baza declaratiei lui ca avea viteza de 30 de km la ora poate sa ramana cu permisul in buzunar si in acest fel sa puna viata in pericol si altor persoane? pentru ca inca nu s-a facut nici o expertiza la fata locului din lipsa de fonduri .
Da, este vorba de fiul meu si am inteles din raspunsurile anterioare ca cel razpunzator de producerea accidentului sau poate nu este raspunzator pana la solutionarea cazului nu mai are voie sa posede permis de conducere dar are voie sa conduca pe baza unei adeverinte de la procuror care se prelungeste din 15 in 15 zile .
Prevede O.U.G.195 pe 2002 ca daca conducatorul care este implicat intr-un accident rutier din care rezulta decesul celuilalt conducator , declara ca avea 30 de km la ora poate ramane cu permisul?si asta doar din declaratia lui fara expertiza?sau din constatarile politistilor veniti la fata locului?pot ei stabili daca conducatorul auto spune adevarul?
Va multumesc !()
De ce nu i s-a suspendat permisul de conducere soferului daca cazul inca nu este solutionat? Mentionez ca la sosirea politiei si masina lui era pe banda din sens opus sensului de mers asa ca si el a depasit linia continua. Da sunt suparat pentru ca trebuia sa circule cu adeverinta si el pana la solutionarea dosarului. Multumesc si-mi cer scuze dar individul a mai facut accident cu doua saptamani inainte si cu un an inainte de al accidenta mortal pe fiul meu. E posibil sa mai faca si alte victime . Ramane de vazut si o sa vedem cine o sa raspunda. Nu sunt multumit de felul cum merg lucrurile in rezolvarea dosarului , pot depune o plangere? Unde ?Multumesc !