avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inadmisibilitatea intemeiata pe lipsa informarii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inadmisibilitatea intemeiata pe lipsa informarii despre mediere

suntem de acord ca inadmisibilitatea este o exceptie de nulitate a cererii/actiunii :)

1. intrebarea mea este daca-i relativa sau absoluta?
2. cand si pana cand si de cine poate poate fi invocata?
3. poate fi acoperita ori ba?

:rolleyes:
Eu nu am zis ca face informarea judecatorul.
Din punctul meu de vedere inadmisibilitatea nu o poate acoperi judecatorul.
Probabil ca nu ati inteles ce amnzis eu...
Patrick_ a scris:

milikka a scris:

Claudiua eu incerc sa aduc aici o opinie cum ca-i vorba de o nulitate relativa aceasta inadmisibilitate

Totu?i, despre a cui nulitate vorbim?

inadmisibilitate=nulitate relativa

pai da :)

inadmisibilitatea cererii de chemare în judecată cu nerespectarea procedurii prealabile a participării la şedinţa de informare asupra medierii nu este o sancţiune distinctă, ci un caz de nulitate ? nulitatea este sanc?iunea, iar inadmisibilitatea este haina juridică pe care o îmbracă excep?ia prin intermediul căreia această nulitate este valorificată

Ultima modificare: Duminică, 4 Mai 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Eu nu am zis ca face informarea judecatorul.

Mă referam la cazul în care judecătorul face informarea. De ce să nu o facă? Doar pentru că vrea să scape de dosar?

Poate foarte bine să o facă având acest drept.

Aici cred că e lipsa de logică a legii.
Adică se respinge acțiunea ca inadmisibilă dacă reclamantul nu-l cheamă pe pârât la informare. Dar aceeași informare se poate face de către judecător, dacă pârâtul invocă excepția.
În aceste condiții, unde mai e inadmisibilitatea?

E o lege care ar putea foarte bine să fie catalogată de CEDO ca nepredictibilă, deoarece acțiunea poate fi respinsă ca inadmisibilă, sau nu, doar în funcție de faptul că judecătorul face informarea sau nu o face, fără ca părțile să aibă niște criterii clare în funcție de care să aprecize cu privire la acest aspect.
dragule..conditiile de exercitiu sunt sub sanctiunea nulitatii

inventiile noi or fi altfel
Mili, inadmisibilitatea prevaleaza ca exceptie inainte de alte exceptii.
Este ca si cum nu poate fi primita inceperea procesului.
Nu are legatura cu nulitatea in acest caz.

Sub acest aspect sunt de acord cu Patrik.
Pe celelalte aspecte nu sunt de acord cu el.

Insasi legea vorbeste de inadmisibilitate.
In mod normal inadmisibilitatea nu se poate acoperi.

Informarea de mediere nu tine de actiunea in sine ci de o cerinta extrinseca ceruta de lege.
Este o formalitate care trebuie in mod obligatoriu indeplinita sub sanctiunea legii.

Ar fi singurul caz de inadmisibilitate acoperita daca se va considera cum zice Patrik.
Ultima modificare: Vineri, 2 Mai 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Sedinta informare mediere ancaf27 ancaf27 Care sunt consecintele neprezentarii la sedinta de informare privind medierea, pentru parat? (vezi toată discuția)
Modalitatea concreta de realizare a procedurii prealabile, confom art 193 ncpc SIMION BOGDAN BACIU SIMION BOGDAN BACIU Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu o parere in privinta modalitatatii concrete de realizare a procedurii prealabile, confom art 193 NCPC? Avand in ... (vezi toată discuția)
Procedura mediere geogeorge geogeorge buna ziua! va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarele chestiuni: 1. daca cineva face o invitatie la mediere si nu se mai prezinta(il informeaza si pe ... (vezi toată discuția)