avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inadmisibilitatea intemeiata pe lipsa informarii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inadmisibilitatea intemeiata pe lipsa informarii despre mediere

suntem de acord ca inadmisibilitatea este o exceptie de nulitate a cererii/actiunii :)

1. intrebarea mea este daca-i relativa sau absoluta?
2. cand si pana cand si de cine poate poate fi invocata?
3. poate fi acoperita ori ba?

:rolleyes:
adriana_c a scris:

Nu intotdeauna este vorba despre prescriptia extinctiva. Poate fi vorba si despre un litigiu de munca sau de o plangere contraventionala.

În materie contravențională, pe de o parte nu avem obligativitatea informării cu privire la avantajele medierii, iar pe de altă parte termenul de 15 zile (dacă la acesta vă referiți) este unul de decădere și nu de de prescripție. Deci nu prea avem ce să vorbim despre plângerile contravenționale în acest context.

În legătură cu litigiile de muncă nu-mi dau seama la ce vă referiți, dar din punctul de vedere al procedurii de informare cu privire la avantajele medierii, regulile sunt aceleași ca și în litigiile având alt obiect pentru care procedura este obligatorie.
~ Conținut șters la cerere ~
Ca veni vorba despre litigii de muncă

Dupa cum stiţi, există controverse jurisprudenţiale cu privire la posibilitatea angajatorului de a revoca decizia de concediere.

ªi, la drept vorbind, asemenea revocari au cam deghizat concedieri nelegale. (zisa revocare - zisă, caci revocarea presupune un act VALABIL incheiat, nu unul NUL ca sa avem ce vopsi ...ăăăasta acoperi când nu se poate acoperi - e urmata la scurta vreme de o noua concediere mai bine ticluita decat prededenta).

ªi atunci ce sa caute slariatul concediat la mediator in cazul unui litigiu privind incetarea contractului individual de munca !? Sa bea cafeaua in biroul lui, neavand unde intr-alta parte...

Mă intreb daca printre cei ce au gandit art 60 indice 1 din Legea 192/2006 se afla si cineva cu ceva practica in dreptul muncii. Mira-m-aş.

Ultima modificare: Luni, 28 Aprilie 2014
romascanu, moderator
Eu ma tem ca nu prea au avut practica deloc cei care au gandit legea si nu ma refer numai la dreptul muncii.
Legea nu e gandita deloc in mod pragmatic...
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Eu am invocat aceasta exceptie in intampinare.
L-a instiintat acolo unde nu mai locuia si reclamanta stia.
Sa vedem ce va fi la termen.

E posibil sa fie relativa deoarece se poate acoperi dar totusi e dispozitie legala imperativa.
Deocamdata ramane de vazut ca ei o tin ca au procedat corect sa il citeze chiar unde nu mai locuieste si stiau...

Ieri a mai aflat in alt caz de mediere si nu a primit nimic de la mediator.
Consecinta ar trebui sa fie precum lipsa citarii...


Daca factorul postal a aruncat in curte instiintarea de mediere dar nu s-a semnat nicio confirmare de primire se poate considera ca informarea a avut loc ?

Alte discuții în legătură

Sedinta informare mediere ancaf27 ancaf27 Care sunt consecintele neprezentarii la sedinta de informare privind medierea, pentru parat? (vezi toată discuția)
Modalitatea concreta de realizare a procedurii prealabile, confom art 193 ncpc SIMION BOGDAN BACIU SIMION BOGDAN BACIU Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu o parere in privinta modalitatatii concrete de realizare a procedurii prealabile, confom art 193 NCPC? Avand in ... (vezi toată discuția)
Procedura mediere geogeorge geogeorge buna ziua! va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarele chestiuni: 1. daca cineva face o invitatie la mediere si nu se mai prezinta(il informeaza si pe ... (vezi toată discuția)