avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Legea nu zice nimic in sensul ca paratul are sau nu chef de mediere deoarece legea ii trimite la mediator oricum...
Instanta incalca legea in opinia mea daca nesocoteste inadmisibilitatea...
Este o dispozitie de ordine publica imperativa.
Legea e respectată
dacă judecătorul la termenul la care se invocă exceptia neîndeplinirii procedurii de informare, informează părtile cu privire la avantajele medierii, iar dacă părtile nu aleg medierea continuă judecata si
nu dacă respinge cererea ca inadmisibilă.
Dacă alege să respingă cererea ca inadmisibilă nu face decât să tergiverseze solutionarea cauzei.
E interesant si greu de înteles cum în multe situatii avocatii sunt cei care aleg varianta mai ocolitoare si care face ca rezolvarea litigiului să dureze mai mult, în loc să aleagă varianta mai simplă si mai scurtă.
milikka a scris:
nulitatea relativa poate fi invocata cu un oarece interes justificat...iar instanta in preludiu de dupa..poate da oarece sfaturi de solutionare pe cale amiabila
Nu e vorba de nulitate ci de inadmisibilitate...
Vezi cu câteva postări în urmă... ;)
romascanu a scris:
ªi atunci, unde-i prelabilu', că-mi vine în minte bancul cu ţiganul şi ligheanul:)
- Doctorul zice: unguetul se aplică pe pielea spălată în prealabil
- Dom' doctor, da' dacă nu am prealabil, aş putea să mă spăl la lighean?
Până şi cocoşul cocoţat pe gard, DUPÃ ce-a călcat găina, ştie că orice cotcodăcit /orice sunet caracteristic speciei scos DUPÃ ouat nu mai e în.... PREALABIL. Cu toate acestea UNII dintre cei ce ar trebui sa concure la realizarea informării, în scopul popularizării şi încurajării dorite de legiuitor, încă încercă să mă convingă că informarea care se poate face şi DUPÃ declanşarea procesului e la fel de prelabilă ca preludiul de după ... sedinţa de exerciţii necesare facerii copiilor. :rofl:
Prealabilu` e acolo unde zice legea... adică procedura de mediere
trebuie îndeplinită înainte de a se introduce cererea de chemare în judecată.
Dacă legea zice că se poate îndeplini această obligatie si după începerea procesului
în mod exceptional, aceasta nu înseamnă că obligatia nu e prealabilă.
Dacă dovada îndeplinirii pentru vreuna dintre celelalte proceduri prealabile se depune la dosar după investirea instantei înseamnă că procedura nu este indeplinită?
Adică, dacă cocosul calcă găina... fără acord prealabil, dar totusi cu un oarecare acord până la urmă... înseamnă că e
inadmisibilă călcătura? ;)