avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inadmisibilitatea intemeiata pe lipsa informarii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inadmisibilitatea intemeiata pe lipsa informarii despre mediere

suntem de acord ca inadmisibilitatea este o exceptie de nulitate a cererii/actiunii :)

1. intrebarea mea este daca-i relativa sau absoluta?
2. cand si pana cand si de cine poate poate fi invocata?
3. poate fi acoperita ori ba?

:rolleyes:
inadmisibilitatea intemeiata pe lipsa procedurii indeplinirii obligatiei de informare despre mediere este un non sens !
viorell2004 a scris:

inadmisibilitatea intemeiata pe lipsa procedurii indeplinirii obligatiei de informare despre mediere este un non sens !

Exact. :)
Cam asta vroiam și eu să spun.

Legea e absurda in opinia mea.nDar si legea absurda trebuie respectata.nnnNerespectarea procedurii atrage sanctiunea inadmisibilitatii.nEste o dispozitie legala imperativa.

Este o noua modalitate de a stoarce bani de la oameni si mai ales de la cei saraci...

AlbertoTurbo a scris:

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Eu am invocat aceasta exceptie in intampinare.
L-a instiintat acolo unde nu mai locuia si reclamanta stia.
Sa vedem ce va fi la termen.

E posibil sa fie relativa deoarece se poate acoperi dar totusi e dispozitie legala imperativa.
Deocamdata ramane de vazut ca ei o tin ca au procedat corect sa il citeze chiar unde nu mai locuieste si stiau...

Ieri a mai aflat in alt caz de mediere si nu a primit nimic de la mediator.
Consecinta ar trebui sa fie precum lipsa citarii...

Daca factorul postal a aruncat in curte instiintarea de mediere dar nu s-a semnat nicio confirmare de primire se poate considera ca informarea a avut loc ?

Factorul postal nu arunca comunicarea in curte.
O introduce in cutia postala si incheie un proces verbal.

Si ctarea poate fi la fel de neavenita daca ganditti in acest mod.
Instiintarea este precum citarea in acest caz.
Citarea este obligatorie...

Daca citezi sau instiintezi o persoana la alta adresa decat acolo unde locuieste si cunosti acest lucru este legal?
Ultima modificare: Joi, 1 Mai 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Legea e absurda in opinia mea.nDar si legea absurda trebuie respectata.nnnNerespectarea procedurii atrage sanctiunea inadmisibilitatii.nEste o dispozitie legala imperativa.

Aveți dreptate, doar că odată cu NCPC s-a mai „modificat puțin” legea și s-a atenuat această sancțiune prin acordarea posibilității judecătorului de a face informare.
În aceste condiții, practic nu prea mai există motive reale de respingere ca inadmisibilă a acțiunii, doar dacă efectiv judecătorul nu are chef să informeze părțile cu privire la faptul că pot alege medierea.

În acest sens spuneam că această sancțiune și-a pierdut mult din eficiență.

Pe de altă parte, în mod sigur respingerea acțiunii ca inadmisibilă pentru neîndeplinirea procedurii de informare nu ar fi în spiritul legii dacă s-ar face doar pentru ca reclamantul să piardă taxa judiciară de timbru achitată...

Iar în afară de tergiversare a soluționării cauzei, sau de pierderea de către reclamant a taxei de timbru, respingerea cererii ca inadmisibilă pentru acest motiv nu prea mai are alte efecte.
Patrick_, utilizator
Eu voi sustine inadmisibilitatea bazata pe rea-credinta.nSi citarea s-a facut aiurea.nAm facut intampinarea in 4 ore.nCu un minut inainte de miezul noptii am trimis-o.nCu un minut mai tarziu se iesea din termen ca am aflat de proces in aceeasi zi.nnIn speta mea nu va face informare nimeni.nIi trimit la mediere...prin instanta...nSe poate face mediere in acest caz.nnSi eu ii faceam sa se inteleaga d

Nerespectarea legii trebuie sanctionata.
Mie imi pare firesc sa isi piarda taxa de timbru daca nu a respectat legea. Asa cum daca patesti 5000 lei dar nu mai platesti 10 lei si se anuleaza...
Le pasa la instante...?
Asa e legea...
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Sedinta informare mediere ancaf27 ancaf27 Care sunt consecintele neprezentarii la sedinta de informare privind medierea, pentru parat? (vezi toată discuția)
Modalitatea concreta de realizare a procedurii prealabile, confom art 193 ncpc SIMION BOGDAN BACIU SIMION BOGDAN BACIU Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu o parere in privinta modalitatatii concrete de realizare a procedurii prealabile, confom art 193 NCPC? Avand in ... (vezi toată discuția)
Procedura mediere geogeorge geogeorge buna ziua! va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarele chestiuni: 1. daca cineva face o invitatie la mediere si nu se mai prezinta(il informeaza si pe ... (vezi toată discuția)