avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme administratie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme administratie

Buna ziua.
1.In august, anul trecut, ne-au fost furate contoarele de caldura aflate in subsolul scarii noastre. Cand a inceput sa se furnizeze caldura ne-a fost calculata factura de la radet estimativ, prin comparatie, cu lunile si anii precedenti. Cand ne-am dat seama ca intr-un fel suntem pacaliti, am luat decizia de a nu mai trimite citirile la firma care ne-a montat repartitoarele si 8 din 10 proprietari am semnat ca vrem sa se calculeze caldura la pausal. Si asa a fost, numai ca respectivele calcule au fost facute de aceeasi firma si noi am fost obligati sa achitam 100 in plus la factura pentru acest calcul. Am vorbit cu administratorul si l-am intrebat de ce nu a facut el calculul, deoarece pentru noi, acei 100 de lei in plus la factura sunt nejustificabili. Raspunsul a fost " asa se face, chiar daca renuntati la citirea repartitoarelor.". E corect ca noi sa nu ne mai dorim colaborarea cu acea firma dar in acelasi timp sa platim catre ei calculul?
2. O alta problema este cea legata de calculul penalitatilor. Sa va explic. La noi, intretinerea se afiseaza intre data de 4 si 8 a unei luni. Ultima zi de plata este fixata la 10 zile de la afisare. Incepand cu ultima zi de plata, administratorul incepe sa calculeze penalitatile(0,2%). Citind pe acest forum, am inteles ca penalitatile incep sa se calculeze dupa aproximativ 45 de zile de la afisare. Din cauza unor probleme financiare, eu am avut dificultati in plata intretinerii pana in toamna, anul trecut. Cand am descoperit felul in care calculeaza administratorul penalitatilor, am cerut copii ale ultimilor 2 ani pentru a revedea si eu acele sume, care la momentul respectiv au fost enorme. Le-am platit, dar acum vreau sa vad daca au fost calculate corect. Ce pot face daca gasesc aceeasi modalitate de calcul pe care am observat-o acum la un vecin? Precizez ca numai din plata pe care am facut-o eu, si au mai fost si alti locatari in situatia mea, administratia a incasat 2000 penalizari, la noi nu exista fondul de penalitati, nu exista cenzor de 3 ani, iar ultima Adunare Generala a avut loc acum 5 ani.
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 22:45, 26 Aprilie 2014
Pai, stiu si eu unde ar putea fi acei bani?
Sa intrebam un prieten sau fac 50 / 50 cu @blocexpert si punem de-o parere.
Serios.... pai noi de unde sa stim, aici pe forum, ce face si cum face administratorul dv? Noi va raspundem la ce intrebari ne puneti pe baza datelor pe care ni le dati. In rest, acolo, la dv., gasiti raspunsul.

Intrebare era retorica, avand in vedere faptul ca toate variantele pe care dumneavostra le-ati exprimat, la noi nu se aplica. Nu v-am pus sa cautati banii, eu am pus niste intrebari, la care v-ati asumat ca moderator si administrator raspunsurile. Faptul ca ma luati la misto sau in ras nu-mi rezolva problema. Nu sunt administrator si din acesta cauza nu pot intelege toate subterfugiile pe care un administrator le utilizeaza atunci cand vrea sa acopere ceva(nu ma refer la dumneavostra, ci la problema mea). Cu acest gand intreb pe forum. Ganditi-va ca la toate problemele pe care le ridic, acesti doi domni vin cu tot felul de argumente, care mai de care mai inovatoare si mai discutabile din punct de vedere legal. Daca ceea ce va spun sau va intreb, pare prostesc sau incredibil, imi pare rau. Tot ceea ce imi doresc este sa stiu cum functioneaza acest sistem administrativ ca sa ma pot apara atunci cand cineva imi face o nedreptate. Va multumesc.
Toti restantierii gandesc si spun asta.
Era bine daca atunci cand a inceput penalizarea sa va fi interesat ce si cum. Deja cand lasi timpul sa treaca si problema sa creasca ca o gogoasa, e mai greu de deslusit.

Eu v-am spus ca asa cum calculeaza penalizarea, dupa datele pe care ni le-ati dat dv., pare a fi corect. Dar pareti a nu accepta asta. Si nu e misto de situatia dv, ci de situatia creata pe forum.
Eu si altii de-aici suntem de buna credinta, chiar daca raspunsurile noastre nu va convin.
Asta vrem si noi: sa va lamuriti.
In lipsa unor informatii complete nu putem sa dam sentinte, numa' ne spunem o parere si mai si glumim :)
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Aprilie 2014
elga50, moderator
blocexpert a scris:

Care anume fond nu exista la blocul dvs?

Pot sa raspund mai simplu. La noi la bloc exista doar fondul de rulment. Si atat. Nu exista fond de reparatii, nu exista fond de penalitati si niciun alt fel de fond.
elga50 a scris:

Toti restantierii gandesc si spun asta.
Era bine daca atunci cand a inceput penalizarea sa va fi interesat ce si cum. Deja cand lasi timpul sa treaca si problema sa creasca ca o gogoasa, e mai greu de deslusit.


Faptul ca sunteti administrator va face sa fiti subiectiva. Eu am nevoie de raspunsuri obiective nu de sabloane. Daca ceea ce fac eu este tardiv atunci de ce mai am dreptul ca proprietar sa cer acele hartii si sa le verific. Si poate ca se mai poate aplica o situatie, daca tot am platit acele penalitati imense, de ce sa nu beneficiem noi, proprietarii, de ele . De ce sa beneficieze doar unu sau doi oameni care le au pe mana? Multumesc.

Din cate am citit aici, dumneavostra sunteti singura care aveti acea opinie..

Alte discuții în legătură

Penalizari asociatie ContSters122354 ContSters122354 unde sunt distribuite penalizarile ?catre asociatia de proprietari sau catre furnizori ? de cine sunt calculate acestea? (vezi toată discuția)
Calcul penalitati intretinere stelut stelut Buna ziua! Sunt proprietar intr-un ap. al unei Asociatii de proprietari. Data scadenta pt. plata intretinerii aferente lunii ianuarie a fost 29 februarie. ... (vezi toată discuția)
Penalitati asociatie nicuplacinta nicuplacinta buna ziua direct la subiect .lista cheltuieli intretinere pe luna a 10 ,2013 ,a de plata total general 1186,28 .am platit pe data 6 01 2014 .500,00 lei pe data ... (vezi toată discuția)