avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Repercursiunile instrainarii unui autoturism fara ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Repercursiunile instrainarii unui autoturism fara radierea din circulatie

Va rog sa ma lamuriti asupra acestei spete.
Vreau sa-mi vand masina. Cei ce vor sa o cumpere solicita sa nu o radiez de la politie, numai de la finante. Primesc mai mult cu aprox. 500 Euro la pret daca nu o radiez de la politie. Daca fac contract de vanzare - cumparare, o trec pe numele noului proprietar in evidentele celor de la finante, dar nu si de la evidenta politiei rutiere, ce repercursiuni neplacute as putea avea.
Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez.
CrisB a scris:

Pai si daca nu accepta, asa cum tot este sfatuit, ce propuneti sa ii faca?
Sa il lege cu lantul si sa il duca obligatoriu la politie sa faca cerere si semneze in locul lui pentru inmatriculare?
Eu daca as fi cumparator si as vrea sa fac lucrul asta i-as spune ca nu ii dau nimic in plus la pret si ca inmatriculez masina. Dupa care, o inmatriculez cand o sa vreau eu.



sa completeze pe certificatul de inmatriculare rubrica "instrainat catre.... la data de.... Semnatura". Daca dupa 30 de zile il opreste pe cumparator politia ii va retine certificatul si placutele.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Aprilie 2014
DinuX, utilizator
CrisB a scris:

Pai si daca nu accepta, asa cum tot este sfatuit, ce propuneti sa ii faca?
Sa il lege cu lantul si sa il duca obligatoriu la politie sa faca cerere si semneze in locul lui pentru inmatriculare?
Eu daca as fi cumparator si as vrea sa fac lucrul asta i-as spune ca nu ii dau nimic in plus la pret si ca inmatriculez masina. Dupa care, o inmatriculez cand o sa vreau eu.



Nu puteti sa o inmatriculati cand vreti Dvs. OUG 195/2002 zice ca " Proprietarul sau detinatorul mandatat al unui vehicul este obligat sa solicite autoritatii competente inscrierea in certificatul de inmatriculare sau de inregistrare a oricarei modificari a datelor de identificare a vehiculului respectiv sau, dupa caz, ale proprietarului, in termen de 30 de zile de la data la care a intervenit modificarea".
Uitati aici un articol: [ link extern ] /
Daca vanzatorul nu o radiaza pot sa o inmatriculez mai tarziu de 30 de zile cu asumarea riscurilor...
Ultima modificare: Miercuri, 30 Aprilie 2014
CrisB, utilizator
DinuX a scris:

sa completeze pe certificatul de inmatriculare rubrica \"instrainat catre.... la data de.... Semnatura\". Daca dupa 30 de zile il opreste pe cumparator politia ii va retine certificatul si placutele.


Aceasta este soluția corectă.
Mai ar rămâne problema cu CNADNR-ul, dar dacă se contestă în instanță un proces verbal pt rovinietă și se depune o copia a certificatului de înamatriculare cu mențiunea de înstrăinare, plângerea va fi admisă.

Pentru asta e important să vă păstrați o copie a certificatului de înamtriculare pe care ați făcut mențiunea de înstrăinare.
@gmancila, @dinu, @patrick
Evit sa revin si iar sa revin, dar cred ca acum se impune sa fac o exceptie. Legea nu este facuta din ,,poate", ,,a patit-o un amic", ,,mi-a zis cineva"....In continuare voi face doua afirmatii, d-voastra cititi-le si daca eu am gresit undeva, spuneti-mi!

1.În cazul rovinietei, mai exact in cazul lipsei rovinietei, amenda se plăteşte de către conducătorul auto, respectiv persoana care conducea maşina în momentul producerii contravenţiei.
2. Amenzile, contravențiile și consecințele comiterii infracțiunilor prevazute de Codul Rutier (oug 195/2002 republicata) sunt suportate de către conducătorul automobilului.




Ultima modificare: Joi, 1 Mai 2014
DlGoe, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum radiez un autovehicul vandut avand in vedere ca mi s-au comunicat mai multe procese verbale de contraventie? Vasilica80 Vasilica80 Buna ziua Am avut un autovehicul pe care l-am vândut in 2010 urmând toate procedurile legale: contract de vânzare-cumpărare, radiat de la taxe si ... (vezi toată discuția)
Cat pot circula cu masina neinmatriculata mradrian mradrian Va salut, Anul trecut in noiembrie, am cumpărat o masina, iar la fisc am luat-o pe la jumătatea lui ianuarie 2016, deci cele 30 de zile necesare ... (vezi toată discuția)
Respingere plangere contraventionala rovinieta previas previas Societatea a primit o amenda pentru lipsa rovinietei in anul 2011 .A facut plangere contraventionala ,intrucat autovehiculul a fost vandut cu factura in anul ... (vezi toată discuția)