avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Repercursiunile instrainarii unui autoturism fara ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Repercursiunile instrainarii unui autoturism fara radierea din circulatie

Va rog sa ma lamuriti asupra acestei spete.
Vreau sa-mi vand masina. Cei ce vor sa o cumpere solicita sa nu o radiez de la politie, numai de la finante. Primesc mai mult cu aprox. 500 Euro la pret daca nu o radiez de la politie. Daca fac contract de vanzare - cumparare, o trec pe numele noului proprietar in evidentele celor de la finante, dar nu si de la evidenta politiei rutiere, ce repercursiuni neplacute as putea avea.
Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez.
DlGoe a scris:

@patrick
Nu puteti lamuri pe nimeni cu un dram de minte si stiti asta, ca un neica-nimeni, cocotat vremelnic unde nu-i e locul, poate schimba intelesul unui cuvant prin ordonanta!
Fortand lucrurile, doar cat e nevoie sa intelegeti absurditatea celor ce le sustineti, maine vine altul si da un ucaz prin care stabileste el, ca in intelesul acelui ucaz, prin volan se intelege roata de rezerva.



Deocamdată, prin această ordonanță, termenul de „utilizator” este cel dat în art. 1.
Acuma dacă vă place sau nu, ori dacă e din cauza unuia cocoțat sau nu pe undeva, asta e legea și durează de câțiva ani buni.
O fi absurdă sau nu, asta nu e treaba mea să apreciez.

Pot doar să vă spun cum se interpretează în instanță acestă definiție a termenului respectiv și cam ce riscă vânzătorul care nu-și ia măsurile pe care le poate lua în vederea transcrierii mașinii după vânzare.

Restul sunt povești, încercări de a denatura realitatea și de a-l induce în eroare pe cel care a pus întrebarea.

CrisB a scris:

Patrick_ a scris:


Tocmai de aceea insistam pe faptul că atunci când cineva cere un sfat nu e bine să fie încurajat să ia 500 de euro în plus și să i se inducă ideea că poate să rămână mașina în continuare înamtriculată pe el, fără să aibă nici un risc.

Cine dă un asemenea sfat cuiva ori e de rea credință ori e ignorant în materie și e pe lângă problemă.






Dupa toate opiniile exprimate, eu cred ca riscurile sunt cam aceleasi (referindu-ne la amenzile CNADNR) in ambele situatii pentru ca:

1. fie o vinde si nu accepta cei 500 de euro, cu toate ca inscrie pe talon mentiunea ca a instrainat, este posibil ca un control de rutina care sa ii verifice si sa ii retina actele noului detinator/proprietar sa se intample peste cativa ani, rastimp in care vanzatorul a acumulat un numar de amenzi din partea CNADNR si de procese de anulare a amenzilor.
2. o vinde, nu inscrie mentiunea in certificat, ia cei 500 euro si, la intelegere cu noul proprietar, daca/cand se ivesc amenzi, plata amenzii sa se faca in termen rezonabil (maxim o luna). In cazul in care noul proprietar nu isi respecta promisiunea, atunci vanzatorul va fi nevoit sa ajunga la procese de anulare a amenzilor exact ca in situatia anterioara.

Pana la urma cel interesat trebuie sa analizeze toate opiniile, riscurile prezentate si sa ia propria decizie. Caci asta ne-a intrebat de fapt, care pot fi repercursiunile in situatia in care ....






Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Mai 2014
CrisB, utilizator
Domnule va dau si eu un sfat: radiati masina din circulatie, nu va jucati cu asa ceva.
Dati-i masina omului dupa ce o transcrie pe numele sau, asa e corect si normal.

O persoana care vrea sa cumpere o masina si este serioasa si corecta va dori cu siguranta sa treaca masina pe numele sau. Restul sunt samsari. Azi e masina in Bucuresti sa zicem, maine o vinde la cineva din Cluj etc.
Puteti primi amenzi: ex. rovinieta, radare fixe.
Plus: in caz de (Doamne fereste!) accident daca el pleaca de la locul accidentului dumneavoastra veti fi chemat sa dati de seama. E riscant, nu?

E doar o parere... Dar e cu siguranta solutia corecta pentru dumneavoastra.
Ultima modificare: Marți, 6 Mai 2014
ContSters320665, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum radiez un autovehicul vandut avand in vedere ca mi s-au comunicat mai multe procese verbale de contraventie? Vasilica80 Vasilica80 Buna ziua Am avut un autovehicul pe care l-am vândut in 2010 urmând toate procedurile legale: contract de vânzare-cumpărare, radiat de la taxe si ... (vezi toată discuția)
Cat pot circula cu masina neinmatriculata mradrian mradrian Va salut, Anul trecut in noiembrie, am cumpărat o masina, iar la fisc am luat-o pe la jumătatea lui ianuarie 2016, deci cele 30 de zile necesare ... (vezi toată discuția)
Respingere plangere contraventionala rovinieta previas previas Societatea a primit o amenda pentru lipsa rovinietei in anul 2011 .A facut plangere contraventionala ,intrucat autovehiculul a fost vandut cu factura in anul ... (vezi toată discuția)