avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... repartizarea claltuielilor cu salariile
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

repartizarea claltuielilor cu salariile

toate cheltuielile cu salariile se repartizeaza pe cota indiviza?
nu se mai repartizeaza nimic pe persoana?
multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 22:43, 3 Septembrie 2009
Ba nu.Imi pare rau ca te contrazic din nou .Normele au fost publicate in 18.01.2008,cartea a aparut in 29.01.2008 si am spus ca in subsol scrie contine normele de aplicare adoptate prin HG 1588,etc...
De altfel,ca o noua precizare,pe piata la ora actuala sunt 2 programe pentru asociatiile de proprietari si amandoua au alaturi de precizarea "conform cu legile in vigoare" in tabele ,salariile personalului de intretinere la cheltuieli pe persoane...
Si inca ceva,in art 37 din HG 1588,dupa insirarea cheltuielilor care pot fi impartite pe numar de persoane se lasa o "portita":"Modul de repartizare a acestor cheltuieli se stabileste printr-o convetie aprobata de comitetul executiv".
katyb a scris:

Si inca ceva,in art 37 din HG 1588,dupa insirarea cheltuielilor care pot fi impartite pe numar de persoane se lasa o "portita":"Modul de repartizare a acestor cheltuieli se stabileste printr-o convetie aprobata de comitetul executiv".

Articolul 37 din norme se refera la repartizarea cheltuielilor pentru cei care desfasoara activitati economice, sedii firme, birouri, cabinete, etc. , in apartamente sau in spatii cu alta destinatie din asociatie, facandu-se mai multe precizari in acest sens . Va redau doar fraza urmatoare dupa cea citata de dv ca sa va convingeti :
(2) Convenţia prevăzută are durată nedeterminată, fiind valabilă pe toată perioada activităţii desfăşurate de deţinătorii prevăzuţi la alin. (1), şi se actualizează periodic, în funcţie de elementele noi care intervin, în funcţie de numărul persoanelor care desfăşoară zilnic activităţi în spaţiul sau apartamentul respectiv, de numărul mediu zilnic de clienţi şi de obiectul de activitate

Si oricum de la articolul 34 pana la 38 inclusiv se specifica toate cheltuielile care se repartizeaza pe nr de persoane si nu exista cuvantul salarii sau cheltuieli de personal sau indemnizatii.
Referitor la carte nu ati spus cine a scris-o. Adica cineva in tara asta in 11 zile de la aparitia HG in Monitorul oficial a conceput si publicat o carte in care a preluat ceea ce prevedea HG 1588 .
Daca eu scriu aici 20 de pagini cum cred eu ca trebuie administrata o asociatie si precizez ca e "conform cu legile in vigoare", dv ma credeti ?
Exista cuvintele "colectarea deseurilor menajere"fara a specifica de unde incepe colectarea si unde se termina.Rosalul sau firma imi goleste tomberoanele,dar cine le umple desfasoara dupa parerea mea o munca mult mai ingrata.Trebuie sa fii de acord cu mine ca nu e normal sa platesc aceasta prestatie daca nu sunt prezenta in imobil.Nu fac gunoi,nu platesc cota parte din fact Rosal ,de ce sa platesc cota parte
la salariul topoganistului?
Si ca sa incheiem aceasta disputa pe marginea unei legi usor neclara voi contacta
primaria pentru lamuriri si voi reveni cu detalii.
Subiectul ma intereseaza direct pentru ca s-ar putea sa preiau administrarea imobilului in care locuiesc asa ca trebuie sa am confirmare oficiala
Cred ca cea mai buna confirmare oficiala, atata timp cat prevederile legii sunt interpretabile, este AG care poate hotari, pe langa alte probleme pe care le aveti in asociatie, si aceasta, cu modul de impartire al salariului ingrijitorilor.
In materie de dat banii din buzunar si in conditiile in care fiecare intelege ce poate din lege, cred ca cel mai bine este sa intrebati locatarii Dv. Nimeni nu va veni sa controleze cum impartiti aceste salarii, daca lucrurile se desfasoara cum trebuie in asociatia Dv.
.........................
Dupa parerea mea:
aceasta impartire ar trebui sa aiba doua componente: una fixa, intr-un procent de 30%, bani impartiti pe cota-parte si restul de 70% impartiti pe nr de persoane, astfel incat si persoanele care lipsesc din apartament o perioada mai mica sau mai mare sa plateasca o contributie la gunoi si salarii pentru ca aceste servicii sunt angajate pe termene precise si trebuie platite chiar daca toata lumea pleaca din bloc. Aceasta opinie a mea a fost simplificata in asociatie si s-a ajuns ca REBU e platit pe nr. de persoane prezente, iar salariile ingrijitorilor platite de toata lumea indiferent daca locuieste sau nu in bloc, atatea persoane cate sunt trecute la intretinere.
Katyb
In Norme la Sectiunea a 2 a Repartizarea cheltuielilor pe numar de persoane art.37 apare "colectarea deseurilor menajere". Eu inteleg ca acea colectare este facuta de firmele de salubrizare, deci costul colectarii, ridicarii gunoiului se repartizeaza pe numar de persoane. Deci daca ai fost prezent, ai avut gunoi menajer, platesti.
La Sectiunea a 4 a Repartizarea cheltuielilor pe cota parte indiviza de proprietate art.44 apare "personalul angajat....., cheltuieli pentru curatenie. Aici este vorba de spatiile comune, care chiar daca esti plecat iti sunt mentinute curate de persoana angajata de asociatie pentru curatenie.

Alte discuții în legătură

Despre plati desfundare ghena si sau coloane bon32 bon32 Despre desfundat ghenă si/sau coloana scurgere. Odata ce ridicarea gunoiului menajer se face pe numar persoane prezente, si desfundarea ghenei ar trebui ... (vezi toată discuția)
Salariu femeie de serviciu meeri_m meeri_m Buna seara, Daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu un raspun la aceasta intrebare: Salariul femeii de serviciu se imparte la numarul total de ... (vezi toată discuția)
Plata femeii de serviciu la asociatii de proprietari peraspera peraspera Se repartizeaza pe cota indiviza, pe persoane, sau cum vrem noi? (vezi toată discuția)