avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... repartizarea claltuielilor cu salariile
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

repartizarea claltuielilor cu salariile

toate cheltuielile cu salariile se repartizeaza pe cota indiviza?
nu se mai repartizeaza nimic pe persoana?
multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 22:43, 3 Septembrie 2009
Am citit pe aici pe undeva raspunsul dlui Opaina la aceasta intrebare.Sugera sa schimbam incadrarea femeii de serviciu in "personal pentru evacuarea gunoiului menajer" si sa impartim totul la numar de persoane.Ce parere aveti?
LocatarB a scris:

Katyb
In Norme la Sectiunea a 2 a Repartizarea cheltuielilor pe numar de persoane art.37 apare "colectarea deseurilor menajere". Eu inteleg ca acea colectare este facuta de firmele de salubrizare, deci costul colectarii, ridicarii gunoiului se repartizeaza pe numar de persoane. Deci daca ai fost prezent, ai avut gunoi menajer, platesti.
La Sectiunea a 4 a Repartizarea cheltuielilor pe cota parte indiviza de proprietate art.44 apare "personalul angajat....., cheltuieli pentru curatenie. Aici este vorba de spatiile comune, care chiar daca esti plecat iti sunt mentinute curate de persoana angajata de asociatie pentru curatenie.

Foarte corect . Firma care ridica gunoiul factureaza lunar si specifica si nr de persoane. Iar conform legii daca furnizorul factureaza pe persona si asociatia trebuie sa repartizeze pe nr de persoane.
Dar femeia care face curatenie pe casa scarii matura o suprafata, sterge geamurile, spala scarile si trotuarul din fata blocului, deci tot suprafete indiferent de nr de persoane si nu evacuiaza gunoiul. Munca ei este in functie de suprafat si este logic sa se repartizeze salariul pe cota indiviza.
Iar daca cineva , chiar si Opaina , propune alta modalitate de repartizare a cheltuielilor nu vad unde-i problema. Orice asociatie poate in adunarea generala sa ia hotarari conform vointei majoritatii. Si acestea se pot aplica . Necazul este ca tot legea spune ca orice hotarare.... poate fi contestata in instanta in termen de 45 de zile. Si-apoi chiar daca nu este atacata in acest termen, asociatia poate avea probleme mari si neacceptarea cheltuielilor restantierilor cand se ajunge in instanta.
Discutiile mi se par constructive si ramane sa mentinem legatura.Este cineva de pe acest forum administrator?
Eu mi-am luat atestatul acum vreo 2 ani dar nu m-am angajat inca.Asociatia in care locuiesc m-a solicitat in acest sens si vreau sa ma pun la punct cu toate problemele ,de aceea sunt atat de insistenta...
Nu puteti....cu toate. Cu multe, poate. Dupa cum puteti vedea din raspunsuri sunt si administratori, sunt si presedinti de asociatie. Cred ca intreband si raspundu-vi-se veti ajunge sa va updatati cunostintele capatate acum 2 ani.
Succes si inima tare!
Raspunsul mi se pare destul de "dur".Esti detinatoarea adevarului absolut?
Am probleme doar cu legea 230 si cu normele care au aparut in acest rastimp.
Am detinut functia de contabil in asociatie si lucrez in acest domeniu,asa ca....
Nu e cazul sa te pronunti asa usor in privinta capacitatii de asimilare a altor persoane,daca nu le cunosti...

Alte discuții în legătură

Despre plati desfundare ghena si sau coloane bon32 bon32 Despre desfundat ghenă si/sau coloana scurgere. Odata ce ridicarea gunoiului menajer se face pe numar persoane prezente, si desfundarea ghenei ar trebui ... (vezi toată discuția)
Salariu femeie de serviciu meeri_m meeri_m Buna seara, Daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu un raspun la aceasta intrebare: Salariul femeii de serviciu se imparte la numarul total de ... (vezi toată discuția)
Plata femeii de serviciu la asociatii de proprietari peraspera peraspera Se repartizeaza pe cota indiviza, pe persoane, sau cum vrem noi? (vezi toată discuția)