avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... repartizarea claltuielilor cu salariile
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

repartizarea claltuielilor cu salariile

toate cheltuielile cu salariile se repartizeaza pe cota indiviza?
nu se mai repartizeaza nimic pe persoana?
multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 22:43, 3 Septembrie 2009
Problema nu e spinoasa, asa o faceti Dv.
Femeia de serviciu si topoganistul sunt denumiri neoficiale ale functiilor respective, asa le zice lumea. In nomenclatorul de meserii ei se cheama, in ambele cazuri, ingrijitor. Femeia de serviciu ar trebui sa aiba printre atributiuni si curatenia din jurul blocului. Si asta nu pentru ca suprafata respectiva face parte din proprietatea comuna, ci pentru ca, in virtutea unor cutume vechi de cand lumea si care se practica si in locuri mai civilizate, iti faci curatenie si in fata "curtii", nu numai in "curte", plus ca primaria pretinde asociatiilor sa-si curete in jurul blocului. Ca ea nu face asta la Dv. la bloc, e vina comitetului si a presedintelui care n-o "instruiesc" suficient de convingator.
......................
Si daca e sa despicam firul in patru....de unde stiti ca persoanele care mananca in oras, cand vin acasa nu-si arunca tot felul de chestii la gunoi. Cine sta sa monitorizeze si sa cantareasca gunoiul facut de fiecare? Gunoi nu inseamna numai coji de cartofi si razuiala de la morcovi..... Impartirea pe nr. de persoane a facturii de la gunoi pleaca de la contractul facut cu societatile de salubritate in care se specifica o "taxa" lunara / persoana. Iar in lege spune ca impartirea cheltuielilor se face asa....si asa...... si in functie de cum e facut contractul.
...................
Cheltuiala pe cota-parte indiviza < cheltuiala pe nr. de persoane? Depinde de nr. persoane si de suprafata apartamentului. Nu intotdeauna ce pare mic ...e si mic.
Revedeti un pic art 44 din norme care este foarte explicit si spune ca pe cota parte ondiviza se repartizeaza printre altele cheltuielile facute cu :
personalul angajat sau contractat al asociaţiei: salarii sau remuneraţii pentru administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar, cheltuieli pentru curăţenie etc

Scrie clar salarii . Scrie clar de cheltuieli pentru curatenie asezate in context dupa cele 2 puncte asezate pentru a explica salariile pentru personalul asociatiei. Nu spune nicaieri ca acea curatenie se face in interiorul, pe experiorul, pe geamuri sau pereti. Eu nu vad nici o ambiguitate, nici o problema.
Absolut toate salariile sunt pe cota-indiviza.
Stiu ce scrie in lege,dar asta nu ma impiedica sa gandesc logic.Conform legii chiar daca sunt plecata din localitate trebuie sa platesc cota parte din salariul topoganistului care incarca gunoiul si il transporta la masina firmei angajate desi n-am aruncat pe topogan nici un bat de chibrit?Serviciul prestat de firma angajata nu...Nu e anapoda?#-o
si inca ceva:dupa apritia legii 230 a aparut "Cartea administratorului" cu specificatia "contine si normele de aplicare a legii 230" si surpriza salariile personalului ingrijitor sunt trecute la cheltuieli pe persoane....Sîc!
Ultima modificare: Marți, 1 Septembrie 2009
katyb, utilizator
Dupa aparitia legii 230/2007 a mai trecut o buna perioada de timp (6 luni) pana la aparitia normei de aplicare a legii. In lege nu se specific modul de repartizare a cheltuielilor ci se face doar o clasificare a acestora.
Norma care a fost publicata 6 luni mai tarziu aduce precizarile clare si specifica modul de repartizare a cheltuielilor intr-un mod explicit si detaliat.
Intre aparitia legii si publicarea normelor s-au aplicat normele vechi HG 400/2003 sau si mai vechi.
Daca va referiti la "Cartea administratorului" sau "manualul administratorului" adoptat de FAPR pana la aparitia normelor vedeti ca in cuprinsul acestora nu se pomeneste de norma de aplicare a legii 230/2007 , logic pentru ca nu aparuse si se refera la reglementarile mai vechi. Apoi chiar daca ar publica o asociatie astazi un asemenea manual acesta nu are putere de lege si poate fi aplicat de cei care l-au conceput , adaptat si adoptat in asociatiile lor.

Alte discuții în legătură

Despre plati desfundare ghena si sau coloane bon32 bon32 Despre desfundat ghenă si/sau coloana scurgere. Odata ce ridicarea gunoiului menajer se face pe numar persoane prezente, si desfundarea ghenei ar trebui ... (vezi toată discuția)
Salariu femeie de serviciu meeri_m meeri_m Buna seara, Daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu un raspun la aceasta intrebare: Salariul femeii de serviciu se imparte la numarul total de ... (vezi toată discuția)
Plata femeii de serviciu la asociatii de proprietari peraspera peraspera Se repartizeaza pe cota indiviza, pe persoane, sau cum vrem noi? (vezi toată discuția)