Din tot ce am citit la aceasta rubrica am inteles ca salariile presedintelui, administratorului si al celei care face curatenie se plateste la nr. de apartamente si nu nr. de persoane. Daca asa este spuneti-mi va rog unde se specifica acest lucru deoarece administratorul de la noi ne pune la plata ca nr de persoane.
Din tot ce s-a scris referitor la cheltuielilor cu salariile trebuie sa intelegeti ca cestea se repartizeaza pe cota indiviza (calculata in functie de suprafata utila apartamentului) si nu pe nr de apartamente sau pe nr de persoane.
Normele de aplicare a legii 230/2007
Art. 44. - (1) Cheltuielile pe cota-parte indiviză de proprietate reprezintă cheltuielile asociaţiei cu privire la proprietatea comună, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrări de întreţinere, service, reparaţii şi, după caz, de consolidare, reabilitare, eficienţă energetică, modernizare la părţile de construcţii şi instalaţii aflate în şi pe proprietatea comună, astfel cum este descrisă în cartea tehnică a construcţiei şi în acordul de asociere: subsolul; conductele de distribuţie şi coloanele instalaţiilor de apă, canalizare, încălzire, energie electrică; casa scării; podul; spălătoria; uscătoria; terasa; ascensorul; interfonul - partea de instalaţie de pe proprietatea comună; centrala termică proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deşeurilor menajere; structura de rezistenţă; faţadele; acoperişul şi altele asemenea, conform prevederilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociaţiei: salarii sau remuneraţii pentru administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar, cheltuieli pentru curăţenie etc.; indemnizaţii acordate membrilor asociaţiei de proprietari ori persoanelor alese: preşedintele, membrii comitetului executiv şi ai comisiei de cenzori; prime; credite bancare; contracte sau poliţe de asigurări; alte servicii administrative către proprietatea comună.
E o problema spinoasa si ma gandesc sa apelez la primarie pentru lamuriri.Femeia de serviciu nu munceste mai mult in interiorul blocului,poate,dar daca in atributiile ei intra si strangerea gunoiului din jurul blocului...Si pe urma mai e si topoganistul care incarca gunoiul in tomberoane,desfunda topoganul...El unde apare in lege?
Asa daca vrem sa despicam firul in 4,o persoana poate face mai mult gunoi menajer decat 2 persoane care mananca in oras...
Si pe urma repartizand totul pe cota indiviza cheltuielile pe persoane vor fi din ce in ce mai mici asa ca nu va mai avea rost sa scoti persoane din intretinere...