avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de lauzie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de lauzie

Buna ziua,
Daca sunt in concediu de ingrijire a copilului ( primul nascut in ianuarie 2008) si imi depun actele pentru a intra in concediu de ingrijire a celui de-al doilea copil (nascut in aprilie 2009), mai am nevoie de cele 42 zile de lauzie? Doctorul spune ca nu dar primaria spune ca da. Sau pot sa depun actele abia anul viitor cand se termina CIC la primul copil?
Va rog sa-mi raspundeti; Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mihai_u , utilizator 15:33, 28 Mai 2009
am si eu o nelamurire , de doua luni cei de la casa de sanatate imi tot spun ca pt angajatii care sunt din alt judet sa depun declaratie la judetul de care apartin, cum sa fac acest lucru, eu am 300 de angajati sa zicem ca 20 is din alte judete sa ma pun sa fac declaratie pt fiecare sau cum se procedeaza daca ma poate lamuri cineva
multumesc
Cei de la casa de sanatate au dreptate. Fiecare angajat are dreptul sa-si aleaga casa de sanatate (prin intermediul medicului de familie), deci sunteti obligata sa depuneti declaratiile de sanatate in judetul in care au domiciliul (angajatii sau medicii lor de familie).
Eu am 4000 de salariati si depun in 6 judete declaratia de sanatate
intrebarea este, de ce pana acuma nu mi-au zis ( am depus declaratia aici si nu a fost nici o problema) , bun si daca totusi depun declaratia in alt judet cum o depun?
Probabil acum s-a sesizat un angajat din alt judet ca nu apare in evidente la medicul de familie din judetul respectiv...

Declaratia se depune ca si la dvs in judet, inteleg ca se poate trimite si pe cale electronica (desi multi au intampinat probleme din cate am auzit) .Trebuie sa aveti dovada depunerii.
nu trebuiau sa va spuna sa aplicati legea.........
Se face cate o declaratie pt fiecare casa de sanatate (fiecare angajat la judetul in care are domiciliul), anexa 1a, si 1b, iar anexa 1c (centralizatoare) este la fel pt toate casele (sumele vor fi defalcate pe case de sanatate atat angajat cat si angajator)

Grace_r se pot trimite cu posta (eu asa procedez)
Ultima modificare: Miercuri, 27 Mai 2009
mihai_u, utilizator

Alte discuții în legătură

Concediu de lauzie dupa cic adinaradulescu adinaradulescu cum ar trebui sa procedez cu cele min. 42 zile de lauzie in cazul in care in decembrie voi naste al doilea copil, la 1 an si 11 luni diferenta fata de primul; ... (vezi toată discuția)
Revenire din cic - firma in faliment catalunia catalunia Buna ziua, situatia mea este urmatoarea: sunt insarcinata cu al doilea copil si la finalul concediului pentru ingrijirea copilului pana la 2 ani pentru primul ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie crestere copil delfinut delfinut buna ziua, imi cer scuze daca s-a mai raspuns la aceasta problema insa as vrea un raspuns cat mai actual. Astfel: - partenera mea va naste la inceputul lunii ... (vezi toată discuția)