Buna ziua. (pentru mine nu e!)
am o problema si am nevoie de ajutorul dumneavoastra.
Pe data de 10 mai fetita a implinit 2 ani, asa ca incepand cu data de 11 mi-am inceput activitatea in firma.
La 7 zile lucratoare mi-au solicitat sa-mi gasesc altceva de lucru (demisia) pt ca firma nu-si permite sa mai plateasca un om (pe de alta parte urmeaza sa se faca angajari pe acelasi post)....
Nu vreau sa plec, pentru ca nu am abateri, mustrari si mi-am facut munca constiincios si cat se pote de bine.
Ce pot sa fac si cum e mai bine?
O alta problema sunt studiile - universitare de SCURTA DURATA- ce salariu sunt obligati sa-mi ofere?
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
Pe o perioadă de minimum 6 luni de la reluarea activităţii, considerată perioadă de readaptare, salariaţii care au beneficiat de concediu de maternitate şi/sau de concediu legal plătit pentru îngrijirea copilului în vârstă de până la 2 ani nu vor putea fi concediaţi pentru motivul de necorespundere profesională prevăzut de Codul muncii.
azi i-am spus managerului de lega 76/2002 s-o cam balbait!
vreau sa va intreb daca in cartea de munca mi-au scris 1200lei atuncei ce salar voi lua in mana?
contabila ne stiind de lege si totul facandu-se la sugestia ei mi-a spus sa fiu bucuroasa ca ma mai tin doua luni.:((:((
inca manegerul imi cere sa-mi caut in trei luni, (acum doua) altceva. cum m-ar putea concedsia daca nu am absente si treaba mi-am facut-o. ce ar trebui sa fac pt ca ma streseaza situatia.