avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... mi-au cerut demisia la 7 zile dupa intoarcerea din ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

mi-au cerut demisia la 7 zile dupa intoarcerea din concediu de ingrijire a copilului

Buna ziua. (pentru mine nu e!)
am o problema si am nevoie de ajutorul dumneavoastra.
Pe data de 10 mai fetita a implinit 2 ani, asa ca incepand cu data de 11 mi-am inceput activitatea in firma.
La 7 zile lucratoare mi-au solicitat sa-mi gasesc altceva de lucru (demisia) pt ca firma nu-si permite sa mai plateasca un om (pe de alta parte urmeaza sa se faca angajari pe acelasi post)....
Nu vreau sa plec, pentru ca nu am abateri, mustrari si mi-am facut munca constiincios si cat se pote de bine.
Ce pot sa fac si cum e mai bine?
O alta problema sunt studiile - universitare de SCURTA DURATA- ce salariu sunt obligati sa-mi ofere?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:37, 15 Iulie 2009
Sesizarea la ANOFM nu vad de ce ar face-o atata timp cat angajatorul nu a incalcat inca obligatia mentinerii. Daca o concediaza pentru motive neimputabile salariatului, atunci se justifica o reclamatie.
-dupa cum observ angajatorul nu doreste sa va dea in somaj din doua motive pentru a nu inapoia banii la AJOFM, nu s-au incheiat cei trei ani
-nu va dati demisia, spuneti-le ca plecati doar cu art. 65(1), desfiintare post pentru a beneficia de somaj,
-am inteles ca desi aveati contract, nu ati semnat nici stat de plata, nici fluturas...daca nu au dovada platii catre dumneavoastra in nici un fel, ati putea sa faceti sesizare la ITM si sa-i actionati in instanta pentru recuperarea salariilor...daca ii speriati poate se cumintesc si respecta legea.
-intre timp puteti aduna probe ca sunteti presata sa va dati demisia...amenintati si cu aceste probe ca veti actiona in instanta si ca veti cere despagubiri morale (mai ales daca va si imbolnaviti din cauza stresului)
In acest fel puteti sa-i faceti sa inteleaga ca nu sunteti un nimeni, ca stiti legea si cred ca o sa va dea pace pana se termina cei trei ani sau pana veti pleca dumneavoastra pentru ca ati gasit un sevici mai bun.

Succes.

Buna ziua.Sunt in concediu pentru crestere copil,iar sefa mea m-a anuntat astazi ca inchide societatea ,si ca ar trebui sa semnez si eu niste hartii.Intrebarea mea este urmatoarea;Ce ar trebui sa semneze un angajat pentru inchiderea unei societati?Doresc sa ma ajutati cu un raspuns,deoarece relatiile sef-angajat sunt cam tensionate de cand am intrat in concediu .Nu vreu sa semnez ceva ce mi-ar pute dauna.Mentionez ca mai am 4 luni de concediu pana la finalizarea celor 2 ani.Iar postul la care am lucrat este ocupat.Ce se intampla daca societatea se desfiinteaza? Benicifiez de somaj?

Multumesc frumos.
1. Nu trebuie sa semnati nimic pentru inchiderea societatii.
2. Sa nu semnati nici o cerere incetare a contractului de munca sau demisie.
3. Stati in CCC pana se termina.
4. Daca intre timp firma falimenteaza, va fi numit un lichidator judiciar ca se va ocupa de firma si va va concedia daca este cazul.
5. Dupa CCC trebuie sa reluati activitatea si daca va concediaza cu art.65 din Codul muncii puteti beneficia de indemnizatie de somaj.
6. Intrebati pe sefa ce acte sunt cele pe care vrea sa le semnati. Apoi ne spuneti si noua sa vedem daca este bine sau nu.
7. Tineti aproape de noi!
Va multumesc din suflet pentru raspuns.Sefa nu doreste sa imi spuna ce acte sunt, dar am aflat ca firma nu se desfiinteaza,ci doar schimba numele firmei.Nu stiu exact ce sunt acele acte dar banuiesc ,ca sunt de lichidare.

Alte discuții în legătură

Intoarcere la serviciu dupa concediu maternal val_sorina val_sorina cun ma pot intoarce legal la acelasi loc de munca de unde am plecat in concediu maternal? (vezi toată discuția)
Reintors din ccc pana la 2 ani - post restructurat olteanu gabriela olteanu gabriela buna ziua, in data de 26.10.2010 copilul meu a implinit varsta de 2 ani (vineri). pe data de 29.10.2010 am revenit la servici, am facut o adresa in care am ... (vezi toată discuția)
Posibilitate somaj dupa cei 2 de ani de indemnizatie pt. crestere copil tomaioan tomaioan Buna ziua.As vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie de somaj dupa terminarea celor 2 ani de indemnizatie pt. cresterea copilului. Mentionez ca in 10 ... (vezi toată discuția)