avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... mi-au cerut demisia la 7 zile dupa intoarcerea din ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

mi-au cerut demisia la 7 zile dupa intoarcerea din concediu de ingrijire a copilului

Buna ziua. (pentru mine nu e!)
am o problema si am nevoie de ajutorul dumneavoastra.
Pe data de 10 mai fetita a implinit 2 ani, asa ca incepand cu data de 11 mi-am inceput activitatea in firma.
La 7 zile lucratoare mi-au solicitat sa-mi gasesc altceva de lucru (demisia) pt ca firma nu-si permite sa mai plateasca un om (pe de alta parte urmeaza sa se faca angajari pe acelasi post)....
Nu vreau sa plec, pentru ca nu am abateri, mustrari si mi-am facut munca constiincios si cat se pote de bine.
Ce pot sa fac si cum e mai bine?
O alta problema sunt studiile - universitare de SCURTA DURATA- ce salariu sunt obligati sa-mi ofere?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:37, 15 Iulie 2009
in primul rand cand dvs ati plecat in concediu pt ingrijirea copilului, ei aveau obligatia sa angajeze o alta persoana in locul dvs pe perioada determinata si atunci cand va intoarceti sa nu poata invoca motivul ca nu-s mai permit inca un salariu.
am lucrat din 2004-2005 fara carte de munca
2005-2007 cu carte de munca (am terminat si studiile si au beneficiat de banii de la AJOFM)
2007 iunie-2009 mai suspendata cartea pentru concediu de crestere a copilului (am stat toata perioada)
2009 11mai am inceput lucrul
Din cate deduc eu, dvs ati fost incadrata in 2005, ca absolvent. Conform Legii 76/2002,
Art. 83. - (1) Angajatorii care încadrează absolvenţi în condiţiile art. 80 sunt obligaţi să menţină raporturile de muncă sau de serviciu ale acestora cel puţin 3 ani de la data încheierii.
In perioada 2007-2009, fiind suspendat contractul de munca, se prelungeste obligatia mentinerii ( datele calendaristice le calculati dvs). Ca urmare, acesta este motivul pentru care vor sa va "forteze mana" sa demisionati, intrucat ei nu pot avea inca initiativa incetarii contractului dvs.
da, asta este.ce pot face?

Fie sa ramaneti acolo , pana la terminarea celor 3 ani , conform L76/2002 , fie sa faceti o sesizare la ANOF si sa le precizati ceea ce ne-ati precizat si noua , fie sa va dati demisia .
Mult succes ,

Alte discuții în legătură

Intoarcere la serviciu dupa concediu maternal val_sorina val_sorina cun ma pot intoarce legal la acelasi loc de munca de unde am plecat in concediu maternal? (vezi toată discuția)
Reintors din ccc pana la 2 ani - post restructurat olteanu gabriela olteanu gabriela buna ziua, in data de 26.10.2010 copilul meu a implinit varsta de 2 ani (vineri). pe data de 29.10.2010 am revenit la servici, am facut o adresa in care am ... (vezi toată discuția)
Posibilitate somaj dupa cei 2 de ani de indemnizatie pt. crestere copil tomaioan tomaioan Buna ziua.As vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie de somaj dupa terminarea celor 2 ani de indemnizatie pt. cresterea copilului. Mentionez ca in 10 ... (vezi toată discuția)