Ieri mi s-a comunicat verbal ca de azi sunt concediat. Asta s-a intamplat in prezenta unui martor (de partea angajatorului.)
La protestul meu ca aceasta nu se poate intampla de pe o zi pe alta mi s-a spus (tot verbal) ca daca doresc pot face uz "de cele 30 de zile".
Fiind angajat in functie de conducere stiu ca as avea dreptul la 45 zile de preaviz, insa nu asta este intrebarea mea.
As dori sa stiu daca concedierea poate fi facuta si verbal sau necesita forma scrisa.
Daca concedierea verbala nu este valabila, de cand incepe termenul de 45 de zile? Retroactiv de ieri (cand mi s-a comunicat verbal) sau din momentul in care mi se va inmana notificarea de concediere/preavizul (nu stiu pt. care forma se vor decide) in forma scrisa?
Nu, nu se reduce proportional decat numarul de ore zilnice pe care trebuie sa le prestati in perioada de preaviz. Adica 3/zi in loc de 6/zi. (se reduc la jumatate).
D-voastra aveti dreptul la nr de zile de preaviz INSCRIS in contract, si care nu poate fi mai mic decat limita minima legala, dar poate fi mai mare !
Pentru orele lucrate in perioada de preaviz, desi se reduc la jumatate, angajatorul este obligat sa va plateasca salariul intreg.
Deasemenea trebuie sa va dea banii pe concediul de odihna neefectuat.
Tot ce s-a spus inaintea mea e corect, nu exista concediere verbala....asteptati notificarea de concediere.
Daca nu sunteti FIZIC primit in incinta unitatii pe motiv ca ati fost concediat sau pur si simplu sunteti dat afara, directia de mers in aceeasi zi este catre ITM cu plangere scrisa, in care sa expuneti toate aceste aspecte.
Doar in filmele americane mai vezi oameni dati afara verbal de pe azi pe maine, dar ei nu au nici pensii nici asigurari de sanatate cine stie ce...deci sunt obisnuiti cu abuzurile corporatiste.
Decizie incetare cim
bgdan
Buna ziua,
va rog sa ma ajutati sa rezolv urmatoarea problema:
- pana ieri am lucrat la un depozit de medicamente din provincie, firma avand sediul la ... (vezi toată discuția)
Concediere
alesia2010
Buna ziua! Am si eu o intrebare.Astazi 17.12.2012 trebuia sa ma intorc la serviciu dupa concediul de crestere a copilului pana la doi ani. Mentionez ca lucram ... (vezi toată discuția)