Ieri mi s-a comunicat verbal ca de azi sunt concediat. Asta s-a intamplat in prezenta unui martor (de partea angajatorului.)
La protestul meu ca aceasta nu se poate intampla de pe o zi pe alta mi s-a spus (tot verbal) ca daca doresc pot face uz "de cele 30 de zile".
Fiind angajat in functie de conducere stiu ca as avea dreptul la 45 zile de preaviz, insa nu asta este intrebarea mea.
As dori sa stiu daca concedierea poate fi facuta si verbal sau necesita forma scrisa.
Daca concedierea verbala nu este valabila, de cand incepe termenul de 45 de zile? Retroactiv de ieri (cand mi s-a comunicat verbal) sau din momentul in care mi se va inmana notificarea de concediere/preavizul (nu stiu pt. care forma se vor decide) in forma scrisa?
Angajatorul cand va primi notificarea chemarii in judecata? In momentul in care depun eu contestatia sau atunci cand se pune pe rol procesul. (Am inteles ca acesata poate dura pina si la 2 ani.)
Codul de procedura civila :
Art. 201: Fixarea primului termen de judecata
(1) Judecatorul, de indata ce constata ca sunt indeplinite conditiile prevazute de lege pentru cererea de chemare in judecata, dispune, prin rezolutie, comunicarea acesteia catre parat, punandu-i-se in vedere ca are obligatia de a depune intampinare, sub sanctiunea prevazuta de lege, care va fi indicata expres, in termen de 25 de zile de la comunicarea cererii de chemare in judecata, in conditiile art. 165.
(2) Intampinarea se comunica de indata reclamantului, care este obligat sa depuna raspuns la intampinare in termen de 10 zile de la comunicare. Paratul va lua cunostinta de raspunsul la intampinare de la dosarul cauzei. (3) In termen de 3 zile de la data depunerii raspunsului la intampinare, judecatorul fixeaza prin rezolutie primul termen de judecata, care va fi de cel mult 60 de zile de la data rezolutiei, dispunand citarea partilor.
(4) In cazul in care paratul nu a depus intampinare in termenul prevazut la alin. (1) sau, dupa caz, reclamantul nu a comunicat raspuns la intampinare in termenul prevazut la alin. (2), la data expirarii termenului corespunzator, judecatorul fixeaza prin rezolutie primul termen de judecata, care va fi de cel mult 60 de zile de la data rezolutiei, dispunand citarea partilor.
(5) In procesele urgente, termenele prevazute la alin. (1)-(4) pot fi reduse de judecator in functie de circumstantele cauzei.
(6) In cazul in care paratul domiciliaza in strainatate, judecatorul va fixa un termen mai indelungat, rezonabil, in raport cu imprejurarile cauzei. Citarea se va face cu respectarea dispozitiilor art. 156.
Evenimente noi.
O concediere in scris tot nu am primit. In schimb ieri a fost inchis sediul. S-au facut chei noi. Am intrebat azi pe mail ce s-a intamplat si mi s-a raspuns de catre presedinte (acelasi care mi-a comunicat verbal concedierea) ca atat eu cat si "ceilalti" (probabil membrii asociatiei, alti angajati nu exista) vom avea acces in perioada programului incepand din ianuarie numai in prezenta unuia dintre membrii consiliului de conducere iar pina atunci am concediu.
Cum ma sfatuiti sa procedez?
Intr-adevar am concediu de luat inca pe anul acesta.
Pot sa ma duc la ITM si sa depun plangere pt. ca sunt impiedicat sa vin la locul de munca?
Daca schimbarea cheilor s-ar fi produs in perioada de concediere atunci primul meu drum acolo ar fi fost. Asa insa fara a avea vreo notificare scrisa ca sunt concediat ma gandesc ca intr-adevar pot fi trimis in concediu. (Desi e ciudat ca asa de pe o zi pe alta si abia dupa ce am aflat ca au fost schimbate cheile.)
Decizie incetare cim
bgdan
Buna ziua,
va rog sa ma ajutati sa rezolv urmatoarea problema:
- pana ieri am lucrat la un depozit de medicamente din provincie, firma avand sediul la ... (vezi toată discuția)
Concediere
alesia2010
Buna ziua! Am si eu o intrebare.Astazi 17.12.2012 trebuia sa ma intorc la serviciu dupa concediul de crestere a copilului pana la doi ani. Mentionez ca lucram ... (vezi toată discuția)